Σάββατο , 20/04/2024

O Βασίλης Δήμας στο LABEL NEWS : «Αισθάνομαι ευγνώμων στον Θεό για αυτό που ζω!» Ο λαϊκός τραγουδιστής που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει την επιτυχία συνώνυμο του ονόματός του

Συνέντευξη: Αργυρώ Αρβανίτη

Αναμφίβολα ο Βασίλης Δήμας είναι ο λαϊκός τραγουδιστής που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Μετά το «Ραγίζει η καρδιά μου και σπάει» η καριέρα του απογειώθηκε με τον ίδιο όμως να κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους δίχως ίχνος υπεροψίας, για αυτό και ο κόσμος του χαρίζει σε κάθε του βήμα μια τεράστια αποδοχή!

Έχεις υπάρξει μαθηματικός στο παρελθόν, ενώ τώρα διανύεις μια τελείως διαφορετική επαγγελματική καριέρα ως τραγουδιστής. Πως προέκυψε αυτό στη ζωή σου;

Από μικρό παιδί έγραφα και τραγουδούσα κι είχα αποφασίσει πως αυτό θέλω να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Αυτό με γέμιζε και με έκανε ευτυχισμένο. Μόλις τελείωσα το λύκειο, παράλληλα με τις εμφανίσεις μου σε διάφορες σκηνές, ήθελα να σπουδάσω μαθηματικά , γιατί θεωρώ ότι είναι επιστήμη που ανοίγει τους ορίζοντες και αναπτύσσει την κριτική σκέψη. Αξιοσημείωτο είναι πως η μουσική και τα μαθηματικά είναι έννοιες συνυφασμένες μεταξύ τους. Στη συνέχεια , όπως είχα προγραμματίσει αφιέρωσα όλη μου τη ζωή στη μουσική ξεκινώντας επίσημα πια και ως ερμηνευτής σε μεγάλους χώρους , κάνοντας παράλληλα δισκογραφία. Επομένως τα μαθηματικά ήταν αυτά που «προέκυψαν». Η αγάπη μου για την μουσική προϋπήρχε.

Έκανες την μεγάλη είσοδο στη μουσική βιομηχανία μέσα από το τραγούδι σου ” Ραγίζει η καρδιά μου” έχοντας εκατομμύρια views. Το περίμενες πως το συγκεκριμένο κομμάτι θα ”γνώριζε” τόση επιτυχία;

Όταν γράφω δεν περιμένω τίποτα. Απλά εκφράζομαι κι αφήνω τον κόσμο και τον χρόνο να κρίνει το κάθε έργο. Εν προκειμένω το σίγουρο είναι πως όταν άκουσα το τελικό αποτέλεσμα κατάλαβα ότι ήταν κάτι διαφορετικό για την ελληνική μουσική βιομηχανία.

Κυκλοφόρησες πριν λίγο καιρό και το νέο σου κομμάτ “Βασιλιάς του κόσμου” που επίσης είχε εκατομμύρια views. Πως νιώθεις που ο κόσμος αγκαλιάζει τόσο πολύ την δουλειά σου;

Αισθάνομαι ευγνώμων προς τον Θεό που μου έδωσε την δυνατότητα να ζω από αυτό που αγαπάω και ευθύνη προς τον κόσμο να κάνω καλά τραγούδια , δυνατές εμφανίσεις διατηρώντας πάντα απέναντί του σεβασμό και ταπεινότητα. Εξάλλου, η μεγάλη δύναμη κάθε καλλιτέχνη είναι η αγάπη του κόσμου.

Πέρα από ερμηνευτής γράφεις μουσική και στίχους. Από πού εμπνέεσαι;

Από τα πάντα. Ένα φλερτ , ένα ανεκπλήρωτο όνειρο, την σύντροφό σου, μια ιστορία που σου διηγείται ένας συνάνθρωπός σου, ένα φαινόμενο της κοινωνίας, ένα βίωμα, μια απόρριψη, κ.α.

Έχεις γράψει τραγούδια για πολύ γνωστά ονόματα όπως Σταμάτης Γονίδης, Νότης Σφακιανάκης, Πασχάλης Τερζής κ.α. Πως νιώθεις με την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν;

Αισθάνομαι δέος όταν ερμηνεύουν τραγούδια μου τόσο καταξιωμένοι καλλιτέχνες και είναι μεγάλη μου τιμή που με εμπιστεύτηκαν. Κάθε συνεργασία μου αποτελεί κι ένα καλλιτεχνικό παράσημο.

Φέτος έκανες την πρεμιέρα σου στο ”Posidonio” ως «πρώτο» όνομα. Είσαι της άποψης πως όλα επιτυγχάνονται με σκληρή δουλειά; Πιο ήταν το πιο δυνατό συναίσθημα που ένιωσες εκείνη την ημέρα;

Ένιωσα ένα κύμα αγάπης από τις φωνές του κόσμου να με παρασύρει πριν ανοίξουν οι πύλες της σκηνής , έκλεισα τα μάτια μου και είδα να περνάει όλη η ζωή μου από μπροστά κατά τη διάρκεια της εισαγωγής. Όλες μου οι προσπάθειες, τα live, οι συνεργασίες, η οικογένειά μου , τα σχολικά μου χρόνια. Τα πάντα! Ήταν απίστευτο συναίσθημα κι ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Βασίλη Κοντόπουλο που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία να τραγουδήσω σε αυτήν την θρυλική σκηνή , στην οποία έχουν τραγουδήσει τεράστια ονόματα. Εύχομαι όλοι οι καλλιτέχνες να το ζήσουν έστω και για μία νύχτα. Κι εννοείται πως η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Ολοκλήρωσες την περιοδεία σου και εδώ και περίπου ένα μήνα πραγματοποιείς εμφανίσεις στη Μύκονο και στο Mykonos Bar, πες μας δυο λόγια για αυτή την συνεργασία.

Έτσι ακριβώς. Αφού Ολοκλήρωσα τις επιλεγμένες μου εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αυτή την περίοδο εμφανίζομαι στην Μύκονο και στον υπέροχο χώρο του Mykonos Bar. Μια συνεργασία για την οποία είμαι πολύ χαρούμενος! Ξεκίνησα πριν ένα μήνα και θα «πάμε» περίπου μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά τον κόσμο για τις υπέροχες βραδιές που βιώνουμε μαζί και φυσικά όλους τους συνεργάτες του μαγαζιού.

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …