Σάββατο , 20/04/2024

Oktoberfest ή αλλιώς ένας λόγος για να επισκεφθείς το Μόναχο αυτή την εποχή!

Στο Μόναχο της Βαυαρίας, μία γιορτή είναι ειδικά φτιαγμένη για εσένα που λατρεύεις την μπύρα και μόλις το ρολόι σημάνει 12 το μεσημέρι την ημέρα των εγκαινίων, ο δήμαρχος του Μονάχου θα ανοίξει με ένα σφυράκι το πρώτο βαρέλι μπύρας, αναφωνώντας: «O zapft is!», δηλαδή «Το βαρέλι είναι δικό σας».

Και αυτό πρέπει να σκέφτεται όποιος επισκεφθεί το Μόναχο αυτή την εποχή. Κάθε βαρέλι μπύρας που θα δεις μπροστά σου είναι για σένα και για όποιον θέλει να γιορτάσει μαζί με τους μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Μην φοβάσαι ότι θα πεινάσεις. Στο Οκτόμπερφεστ κυριαρχεί το λουκάνικο, το κοτόπουλο και η ψημένη ουρά βοδιού που είναι κυρίως για τους ντόπιους, μιας και θεωρείται σαν βασικό πιάτο στο εορταστικό τους τραπέζι.

Η μπύρα, σερβίρεται σε ποτήρια ενός λίτρου, ενώ για δύο εβδομάδες, οι μεγαλύτερες ζυθοβιομηχανίες του Μονάχου θα σε προμηθεύουν με την καλύτερη μπύρα της χώρας για να πιεις όσο θέλεις, καθώς θα χορεύεις μαζί με τους ντόπιους, παραδοσιακούς χορούς. Το Οκτόμπερφεστ δεν είναι όμως μία απλή πολύ χαρούμενη γιορτή στην οποία μπορείς να πιεις και να φας όσο αντέχεις.

Ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου του 1810 ως γαμήλιο γλέντι του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’ και της πριγκίπισσας της Σαξωνίας Τερέζας και ολοκληρώθηκε με ιπποδρομία πέντε μέρες αργότερα. Από τότε, το Οκτόμπερφεστ, δεν σταμάτησε ποτέ να φέρνει την χαρά, με κάθε χρόνο να έρχονται όλο και περισσότεροι τουρίστες για να γνωρίσουν μία εναλλακτική λύση διασκέδασης, ή πιο απλά, το πιο διάσημο πανηγύρι στον πλανήτη.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …