Πέμπτη , 25/04/2024

Perennials: «Η ζωή ξεκινάει μετά τα 40» Η νέα φιλοσοφία των σύγχρονων γυναικών που αυτοαποκαλούνται «αιωνόβιες»

Πρόκειται για τους “Perennials” και ειδικά για τις γυναίκες άνω των 40, 50 και 60 ετών που άνετα κοντράρουν  εικοσάρες και τριαντάρες. Οι γυναίκες αυτές ζουν στο τώρα και συνεχίζουν να ανθίζουν, είναι ενημερωμένες για το τι διαδραματίζεται στην τρέχουσα εποχή, είναι εξοικειωμένες με την τεχνολογία και όχι μόνο δείχνουν νεότερες αλλά ελκύουν και νεότερους ανθρώπους γύρω τους.  Για αυτές η ηλικία δεν είναι όριο αλλά λειτουργεί σαν σύγχρονη σοφία και έμπνευση για όσους μαθαίνουν τα χρόνια που κουβαλούν αλλά δεν μπορούν να τα συνδυάσουν με αυτό που βλέπουν μπροστά τους.

Η αγγλική λέξη perennial μεταφράζεται ως  ‘’αιωνόβιος’’ και έρχεται να χαρακτηρίσει αυτή τη γενιά-φαινόμενο. Τι κάνει όμως αυτή η γενιά και παραμένει αγέραστη;

Δεν έχουν κάνει κάποια συμφωνία με τον χρόνο, απλά έμαθαν να μην τον αντιμετωπίζουν ως περιοριστικό παράγοντα στη ζωή τους. Θα τολμήσουν, θα πάρουν ρίσκο, τα δραστηριοποιηθούν και δε θα μείνουν στάσιμες. Η προσοχή που δίνουν στον εαυτό τους, στη ξεκούραση, την καθαρή διατροφή και την συστηματική άσκηση είναι δεδομένη, συν ότι έχουν μάθει να μιλούν την ίδια γλώσσα με τους νεότερους, που συχνά είναι και τα παιδιά τους. Δεν είναι  οι τυπικές νοικοκυρές, αντιλαμβάνονται τη ζωή διαφορετικά, παραμένουν δυναμικές και οικονομικά ανεξάρτητες, ενώ ακόμη καταφέρνουν να συνδυάσουν και τη μητρότητα. Μέσα σε όλα επηρεάζουν αλλά και επηρεάζονται από τη νεότερη γενιά με την οποία συναναστρέφονται όσον αφορά τα γούστα και τον τρόπο ζωής.

Για τους perennials και στη περίπτωση μας τις γυναίκες, δεν είναι απαραίτητες οι αισθητικές επεμβάσεις όπως πολλοί θα έσπευδαν να πουν, αλλά είναι η φιλοσοφία τους που τις κρατά αγέραστες. Αυτό που νιώθει κανείς, αυτό και εκπέμπει, μάλιστα διαπιστώθηκε από ερεύνα που έγινε στο εξωτερικό, πως πολλές perennials δηλώνουν πως περνούν τη καλύτερη φάση της ζωής τους. Τέλος, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα της ηλικίας όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και στον τομέα των δυνατοτήτων τους συνεχίσουν να διεκδικούν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας.

Οι Perennials είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας αλλά και παραδείγματα τέτοιων ‘αγέραστων’ ανθρώπων βλέπουμε να κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό στη showbiz, τόσο την εγχώρια όσο και του εξωτερικού. Για κάποιους, λοιπόν, η ζωή μάλλον ξεκινάει στα 40.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …