Τρίτη , 19/03/2024

Spinning: Το “must” της γυμναστικής και το νέο αντικαταθλιπτικό της χρονιάς

Του Άκη Τσακίρη 

Για μία ακομη χρονιά, ένα νέο trend ήρθε να εδραιωθεί στον κόσμο της γυμναστικής για εσένα που έχεις ως κύριο σκοπό να είσαι πάντα fit και φυσικά να “ξεχνάς” τα προβλήματα που σε βασανίζουν συχνά πυκνά.

Πρόκειται στην ουσία για ένα είδος ποδηλασίας που γίνεται συνήθως σε group και πάνω σε στατικά ποδήλατα, σε συνδυασμό με μουσική και σκοτεινό φωτισμό που θυμίζει λίγο νυχτερινή έξοδο σε ένα must club της περιοχής. Για να είμαστε και άκρως αληθινοί όμως, το spinning είναι εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς να έχει γνωρίσει την επιτυχία που ίσως έχει αγγίξει σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι προπονητές το εμπιστεύονται από το 1995, με αποτέλεσμα τη δημιουργία events και χώρων εξειδικευμένων στο ποδήλατο. Ένας λόγος που το spinning έχει τόση απήχηση είναι ο μεγάλος αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται κατά της διάρκεια ενός μαθήματος. Μάλιστα πολλές φορές μιλάμε και για περίπου 1000 θερμίδες. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και την ομαδικότητα που προβάλει, μιας και οι περισσότεροι βλέπουν την ομάδα τους ως παρέα.

Πιο αναλυτικά, το spinning είναι η γυμναστική που φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Γυμνάζει όλο το σώμα και γραμμώνει κάθε σημείο του. Από τους κοιλιακούς μέχρι τα πόδια. Φέτος όμως, το spinning ξεκίνησε να ονομάζεται και ως ” το φάρμακο ” της κατάθλιψης. Η αύξηση της έκκρισης ορμονών όπως οι λεγόμενες ορμόνες της ευτυχίας, μετά τα 30-40 λεπτά, φτάνει ως το 300-500%. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μουσική που ακούγεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης αρκούν για να νιώσεις ανανεωμένος, σχεδόν μεταμορφωμένος στο τέλος κάθε μήνα. Κάπως έτσι, το Indoor Cycling καταφέρνει να είναι ένα φάρμακο για την ψυχή αλλά κι ένα εργαλείο προπονητικής εξέλιξης

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …