Πέμπτη , 25/04/2024

Success Story Χρήστος Σταμάτης: Ο δημιουργός της πρώτης ελληνικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων

Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων είναι γεγονός, ονομάζεται Mermix και δημιουργός της είναι ο Χρήστος Σταμάτης. Μέσα από τη πλατφόρμα Mermix, κάθε αγρότης έχει την δυνατότητα να αναζητήσει εύκολα και γρήγορα, μηχανήματα που άλλοι παραγωγοί ή εταιρείες έχουν προσθέσει προς ενοικίαση.

Τα περισσότερα μηχανήματα παραμένουν στις αποθήκες των παραγωγών και σκουριάζουν, αφού χρησιμοποιούνται ελάχιστα, από έρευνες μόνο για το 15% των δυνατοτήτων τους. Σκοπός του mermix, είναι να δώσει λύση στον παραγωγό που δεν μπορεί να βρει εξοπλισμό, μέσω μιας online πλατφόρμας στην οποία μπορεί να αναζητήσει εύκολα και γρήγορα κοντινά σε αυτόν μηχανήματα προς ενοικίαση, που άλλοι παραγωγοί ή εταιρίες έχουν καταχωρήσει!

Το mermix, είναι 100% Ελληνικό, από ανθρώπους που είναι στην Ελλάδα, μένουν και επενδύουν στη χώρα τους, θέλοντας να βλέπουν πάντα τη θετική πλευρά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το mermix αναδείχθηκε 7ο Πανευρωπαϊκά σε διαγωνισμό για καινοτόμες λύσεις του αγροδιατροφικού χώρου, λίγες μέρες μάλιστα μετά και τη βράβευση του στο Disrupt Greece.

Δημιουργός του ο Χρήστος Σταμάτης, ο οποίος δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του: “Μέσα από την καθημερινή μου επαφή με αγρότες, έχοντας αναλάβει τη Διοίκηση του 1ου Συνεταιρισμού που καλλιεργεί στέβια σε όλη την Ευρώπη, είδα ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό σχετικά με τη διαχείριση των αγροτικών μηχανημάτων.”. Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταμάτης, παρατήρησε πως ο αγρότης πλέον λόγω του μεγάλου κόστους αναγκάζεται να στραφεί στην αγορά φθηνών και παλιάς τεχνολογίας μηχανημάτων, απλά για να καλύψει ευκαιριακά τις ανάγκες του, τη στιγμή που παγκοσμίως η γεωργία ακριβείας και η παρακολούθηση της καλλιέργειας με sensors ανεβαίνει συνεχώς.

Και έτσι γεννήθηκε το mermix. Πρόκειται για startup του αγροτικού χώρου, στον οποίο υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος για επενδύσεις και σπάνια αναδεικνύεται στην Ελλάδα, την στιγμή που στην Ελλάδα οι πωλήσεις των γεωργικών μηχανημάτων, έχουν πέσει κάτω από τα επίπεδα του 1950. “Είμαστε μια εταιρία Ελληνική με όραμα μέσα από την Ελλάδα να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της, γιατί όχι, και σε όλο τον κόσμο.”, δηλώνει ο δημιουργός του, Χρήστος Σταμάτης και αξίζει να σημειωθεί πως στα πλάνα ανάπτυξης της υπηρεσίας αυτής, είναι να προστεθούν στο μέλλον και νέες λειτουργίες οι οποίες θα “λύσουν τα χέρια” πολλών επαγγλεματιών.

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …