Παρασκευή , 19/04/2024

Οι έφηβοι Χάκερς από τα Σκόπια, που έβγαλαν κυβερνήτη τον Donald Trump, ετοιμάζονται και για τις γερμανικές εκλογές – Ποιος είναι ο ρόλος τους και τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

Σε μία βιομηχανική πόλη λοιπόν, δίπλα στο ποτάμι και γύρω από τα δάση, μετανάστευσε η high class team των χάκερς του πλανήτη. Και φυσικά μιλάμε για τους πιο δραστήριους εφήβους που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα, οι οποίοι συνειδητοποίησαν την αίγλη του διαδικτύου και πως μέσα από αυτή, μπορούν να βγάλουν πολλές φορές πάνω από το μέσο μηνιαίο μισθό των 350 ευρώ, δημιουργώντας κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εκλογικής διαδικασίας, sites που υποστήριζαν τον Donald Trump, δημοσιεύοντας ψεύτικες ειδήσεις που όμως έγιναν πασίγνωστες.

Μάλιστα, ένας από εκείνους αποφάσισε να μετατρέψει το Facebook στον δικό του ειδησεογραφικό σταθμό, δημιουργώντας πάνω από 10.000 ψεύτικα προφίλ για να μεταφέρει εύκολα και γρήγορα τα link του, από την κολεκτίβα των sites που είχε δημιουργήσει αρχικά. Κανείς δεν ξέρει ποιος έφηβος είχε πρώτος την ιδέα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, σε χρόνο dt, τα συγκεκριμένα ειδησιογραφικά sites, με στόχο τους υποστηρικτές του Donald, αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να φτάσουν και τα 150.

Στην αρχή, η νέα γενιά των χάκερς που σας παρουσιάζουμε σήμερα, απλά έκανε copy paste από συντηρητικά αμερικάνικα site που ήδη έγραφαν υπερβολές. Αργότερα όμως, ανακάλυψαν πως το καθαρόαιμο ψέμα και η προπαγάνδα, μπορεί να λειτουργήσει εξίσου ή και καλύτερα με την αντιγραφή απλών κειμένων, αφήνοντας έτσι την φαντασία τους ελεύθερη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Wired, αυτός ήταν και ο τρόπος που έβγαζαν το δικό τους μεροκάματο για την δική τους καλοπέραση, μιας και εξαργύρωναν με ρούχα Roberto Cavalli και σαμπάνιες Moët & Chandon των 100 ευρώ στο πιο μοδάτο από τα τρια  clubs που έχει η πόλη Veles, όπου και έμεναν. Και όλα αυτά φυσικά την ημέρα που η google, κατέθετε τα χρήματα στο λογαριασμό των δικαιούχων.

Ένα καθόλα νόμιμο, σύμφωνα με τη νομοθεσία της FYROM, μεροκάματο αφού οι φόροι πληρώνονται κανονικά. Ναι, καλά διαβάσατε. Η νομοθεσία της FYROM, θεωρεί ακόμα και σήμερα πως τα συγκεκριμένα παιδιά, συνεισφέρουν ενεργά και στην οικονομία της πόλης αγοράζοντας σπίτια στους γονείς τους, laptops για τους 15 χρονους υπαλλήλους τους ή BMW’s για τους ίδιους. Στο όνομα πάντα της “δημιουργικής δημοσιογραφίας“, μέχρι που τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη τους ανακάλυψαν μία ημέρα.

Ποιός θα μπορούσε εξάλλου να φανταστεί πως μία βιομηχανική πόλη των Σκοπίων θα μπορούσε να γίνει το προπύργιο του Donald Trump για τις Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές; Εκείνο όμως που πρέπει να συγκρατήσουμε από το σημερινό μας θέμα, είναι πως μάλλον αυτό ήταν μόνο η αρχή και πως όλα αγγίζουν την πραγματικότητα που βιώνουμε. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times,το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να αναπαραχθεί παντού, ακόμα και στις Γερμανικές Εκλογές ή και στις Γαλλικές ή ακόμη και στην κορύφωση των προβλημάτων του πλανήτη στο άμεσο μέλλον.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …

Αφήστε μια απάντηση