Δευτέρα , 16/09/2024

«Η Νύχτα μου Γέρνει»: To νέο τραγούδι της Ζωής Τηγανούρια που «μαγεύει» το κοινό

Η Ζωή Τηγανούρια δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς αποτελεί μια από τις πιο άξιες εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής. Το νέο της τραγούδι με τίτλο «Η Νύχτα μου γέρνει» έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό την στιγμή που ετοιμάζει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

  • Πριν από λίγες ημέρες λάβατε μια τιμητική βράβευση στο Λονδίνο. Περί τίνος επρόκειτο;

Ο πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Ιωσήφ Παλιούρας ιδρυτής και διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Λονδίνου -και πολύ αγαπητός από όλους τους Έλληνες και Κύπριους στη παροικία για το σπουδαίο έργο του- μου επιφύλασσε μεγάλη τιμή η έκπληξη στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστολών του Λονδίνου με την απονομή Τιμητικής Πλακέτας. Αυτό έλαβε χώρα την επόμενη της επιτυχημένης εκδήλωσης της σχολής για απονομή πτυχίων στους πολυάριθμους  μαθητές της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μεγάλης Βρετανίας στην Κοινότητα του Τίμιου Σταυρού στην οποία ο Πατέρας Ιωσήφ Παλιούρας με προσκάλεσε και ασφαλώς με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση της συμμετοχής μου.

 

  • Το νέο σας τραγούδι, «Η Νύχτα μου γέρνει» έχει αγαπηθεί ήδη πολύ από το κοινό. Τι αντιδράσεις λαμβάνετε από τον κόσμο;

«Η Νύχτα Μου Γέρνει» είναι ένα τρυφερό  τραγούδι, μια γλυκιά καλοκαιρινή μπαλάντα,   που δημιουργήθηκε αβίαστα, γρηγορά και εμπνευσμένα από τη στιγμή της μελοποίησης μέχρι την ενορχήστρωση, τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ,  την επίσημη κυκλοφορία, και τα πολλά χιλιάδες views και εκατοντάδες σχόλια στο Youtube σε μικρό χρονικό διάστημα. Έχει έναν υπέροχο στίχο και μια εκπληκτική φωνή να το ερμηνεύει. Μπορεί να είχα τον στίχο του Κωνσταντίνου Ρωμανίδη  αρκετά χρονιά στην αναμονή, αλλά άξιζε τον κόπο διότι ο λόγος ήταν μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ερμηνεύτρια να μου τραβήξει την προσοχή ώστε να τον μελοποιήσω με όρεξη και κέφι. Έτσι και έγινε όταν άκουσα, γνώρισα και συνεργάστηκα επι σκηνής με τη Νάγια Αγοραστού.

  • Είστε άξια εκπρόσωπος της παραδοσιακής μουσικής, σήμερα ποια η θέση του παραδοσιακού τραγουδιού στην χώρα μας;

Εάν αναφέρεστε στο Παραδοσιακό τραγούδι όπως παρουσιάζεται στη τηλεόραση από διάφορους «θεωρητικούς-παρουσιαστές» του είδους, οι οποίοι δεν έχουν ακουμπήσει ποτέ μουσικό όργανο στη ζωή τους και προκειμένου οι  ίδιοι να φανούν ως «ειδήμονες», καπηλεύονται το ταλέντο των εν ενεργεία μουσικών που αδημονούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό. Θεωρώ πως προωθείται μία εσφαλμένη εικόνα που τελικά οδηγεί το κοινό στην άγνοια. Αυτή με τη σειρά της δίνει δυστυχώς και το «πάτημα» σε μερικούς να αντιγράφουν αυτούσιες παραδοσιακές μελωδίες και να τις βαπτίζουν ως δικές τους, γνωρίζοντας πως το κοινό -κυρίως το εφηβικό- αγνοεί από που προήλθαν αυτές. Υπάρχουν όμως και εκπομπές άξιες στη τηλεόραση που πηγαίνουν «στη ρίζα» «στη πηγή» στο χωριό το ίδιο και βρίσκουν τους παραδοσιακούς αληθινούς  καλλιτέχνες εν δράση και τους παρουσιάζουν αυτούσια.

–              Φέτος το καλοκαίρι που θα σας δει ο κόσμος;

Έχω κλείσει αρκετές συναυλίες με Tango flamenco Ρεπερτόριο και φυσικά τις δικές μου συνθέσεις και τα αγαπημένα παραδοσιακά  και για φέτος το καλοκαίρι σε Δήμους της  Αθήνας και διάφορες περιοχές της Ελλάδας από  Πελοπόννησο και Σύρο μέχρι  στο Ιόνιο και Θεσσαλονίκη ξεκινώντας μέσα Ιουλίου.  Ταυτόχρονα  ετοιμάζω και  κάποιες συναυλίες σε εξωτερικό Λονδίνο, Γερμάνια, και Γαλλία και τη κυκλοφορία καινούριου τραγουδιού με τον Βασίλη Κοντογιώργο να ερμηνεύει και καινούριας ορχηστρικής δουλειάς με τίτλο «Ο παλμός της Θράκης».

Πηγή Περιοδικό Χάι

Δείτε επίσης

Το Πάμε Τσάρκα σας παρουσιάζει τον παραθεριστικό “παράδεισο” της Αττικής, Παλαιά Φώκαια

Η οδοιπορική – ταξιδιωτική εκπομπή «Πάμε Τσάρκα» με τον Βαγγέλη Καράλη, είναι η μοναδική τηλεοπτική …