Δευτέρα , 25/11/2024

Κυκλοφορεί και πάλι η ελληνική Vogue – Από τον Λυμπέρη σε νέα εποχή και οι 16.500 Έλληνες εκατομμυριούχοι που ζούνε ανάμεσά μας!

Πριν από λίγες μέρες, ο εκδοτικός κολοσσός Condé Nast International ανακοίνωσε την επανακυκλοφορία του περιοδικού μόδας Vogue –στην έντυπη και ψηφιακή μορφή του- μετά από συμφωνία με τις «Καθημερινές Εκδόσεις».

Την αρχισυνταξία, οι δύο όμιλοι την εμπιστεύθηκαν στη νεότερη στα χρονικά του περιοδικού αρχισυντάκτρια, την 29χρονη Θάλεια Καραφυλλίδου. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια να λανσαριστεί επιτυχώς στην ελληνική αγορά η λεγόμενη «Βίβλος της Μόδας», καθώς είχε επιχειρηθεί και τον Μάρτιο του 2000 από τις εκδόσεις Λυμπέρη, ωστόσο το 2012 το περιοδικό ανέστειλε την κυκλοφορία του, καθώς ο εκδοτικός οίκος χρεοκόπησε.   Πρόκειται, όμως, για επαναλανσάρισμα; «Δεν θα το χαρακτηρίζαμε έτσι, αφού δεν θεωρούμε αυτή την προσπάθεια ως συνέχεια της πρώτης», εξηγεί, η Karina Dobrotvorskaya, Εκτελεστική Διευθύντρια Εκδοτικής Ανάπτυξης της Condé Nast International. «Έχουμε να κάνουμε με διαφορετική ομάδα και με διαφορετική εποχή. Η προηγούμενη Vogue ήταν μία αποκλειστικά έντυπη έκδοση, όμως πλέον απευθυνόμαστε σε μία νέα γενιά», δηλώνει.

Ας σημειωθεί ότι η 12χρονη παρουσία της ελληνικής “Vogue” σφραγίστηκε από πολλά επιτυχημένα εξώφυλλα με top models, μεταξύ των οποίων οι Naomi Campbell, Natasha Poly και Daria Werbowy. Ωστόσο, μετά ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, για αρκετό καιρό το περιοδικό εξαρτιόταν αποκλειστικά από το περιεχόμενο των ξένων εκδόσεων -της γαλλικής Vogue, για παράδειγμα-, αδυνατώντας να παράγει δικό του πρωτογενές περιεχόμενο λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.    Πηγές της εκδοτικής αγοράς διακινούσαν τότε φήμες ότι εκείνη η πρώτη έκδοση της ελληνικής Vogue κατά κάποιον τρόπο είχε αποσχιστεί από τη “μητρική” Condé Nast και ήταν αποκλειστικώς δημιούργημα του Αντώνη Λυμπέρη. «Αν και είναι απολύτως αδύνατο να εκδοθεί κάπου στον κόσμο η Vogue, χωρίς την άδεια του ομίλου, εν τούτοις ο Λυμπέρης ως εκδότης ήταν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, περικυκλωμένη από φήμες που ενίσχυαν αυτή την εντύπωση», επισημαίνει η Dobrotvorskaya.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, που επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Of Fashion είναι ότι στην Αθήνα ζουν περί τους 16.500 εκατομμυριούχους – αριθμός μικρότερος συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ικανός όμως για πείσει μεγάλους ομίλους πολυτελών αγαθών να επενδύσουν στην ελληνική πρωτεύουσα. Όπως τονίζεται και στις λίστες Frank Knight για τον πλούτο, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια κρίσης, υπάρχει ρευστότητα σε αμερικανικά δολάρια, μεγαλύτερη κι από την πολυδιαφημισμένη ρευστότητα της Μπογκοτά και της Μπανγκόκ.

Δείτε επίσης

Κωστής Σαββιδάκης: “O Θεός πάντα ήταν δίπλα μου, νοιώθω την Παρουσία Του”

Ο Κωστής Σαββιδάκης αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο τους στις «Άγριες …