Πέμπτη , 18/07/2024

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κατάβασης Φαραγγιών με θρύλους του extreme sport από όλο τον κόσμο

Στο Χιλιομόδι Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί 12 – 21 Μαΐου 2023 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κατάβασης Φαραγγιών στην Ελλάδα (International Canyoning Festival Greece 2023). Αναμένεται να φέρει στην Πελοπόννησο περίπου 200 canyoners από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός Wolfgang Streicher, 82 ετών – ένας ζωντανός θρύλος του συγκεκριμένου extreme sport – και o Βέλγος Philip Van Den Berge, ο οποίος έγραψε βιβλίο για τα φαράγγια της περιοχής. Θα συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτές του canyoning με διαρκή παρουσία στο χώρο, canyoners από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και τα μέλη της Ελληνικής ομάδας canyoning, που έκαναν την πρώτη αμιγώς γυναικεία κατάβαση στο Ticino (Φαράγγι Pontirone Inferiore) τον Αύγουστο του 2022.

Με ορμητήριο τη «Freeland Adventure Park», οι φίλοι των βουνών και του canyoning θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διαφορετικό Φεστιβάλ, γεμάτο δράση, αδρεναλίνη, μουσική και μοναδικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας. Μια καλή ευκαιρία για όσους και όσες επιθυμούν να γνωρίσουν αυτό το ιδιαίτερο extreme sport είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου.

Canyoning – Τι είναι στην πραγματικότητα αυτό το ιδιαίτερο άθλημα, το οποίο για πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας και στο εξωτερικό είναι τρόπος ζωής;

Περιγράφεται ως ένα ακραίο σπορ που συνδυάζει πεζοπορία, κατηφορική κίνηση σε βράχους, τεχνική κατάβαση με σχοινί (το γνωστό και ως rappel), κίνηση μέσα σε νερά και καταρράκτες, κολύμπι, βουτιές σε λιμνούλες, φυσικές τσουλήθρες και αναρρίχηση. Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν καλή φυσική κατάσταση, αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση κι έχουν εξοικειωθεί με τα βουνά. Για να το γνωρίσετε, αρκεί να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες canyoning guides που υπάρχουν στη χώρα μας ή να συμμετέχετε σε συναντήσεις μύησης αρχαρίων που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Για να το εξασκήσετε συστηματικά απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση και τεχνικές γνώσεις, κατόπιν συμμετοχής σε θεωρητικά και πρακτικά «σχολεία», τα οποία συνήθως διεξάγονται άνοιξη ή φθινόπωρο.

Ημερίδα για την εναέρια διάσωση στην Ελλάδα: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, Επιμελητήριο Κορίνθου, 17:30 –20:30, με δωρεάν είσοδο

Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κατάβασης Φαραγγιών 2023 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα που θα φιλοξενήσει εξειδικευμένους ομιλητές ως προς το θέμα της διάσωσης στη χώρα μας σε συνδυασμό με το extreme sport του canyoning. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος με την οργανωτική ομάδα που στηρίζει το έργο της Theofanis Ermis Connecting Us!💙Για Την Εναέρια Προστασία Της Ζωής!, η οποία απαριθμεί πάνω 51.000 μέλη που αυξάνονται καθημερινά, ενώ την παρακολουθούν στο διαδίκτυο περισσότεροι από 3.500.000 συμπολίτες μας. Στη σκηνή της Ημερίδας θα βρεθούν επίσης και μια 3/μελής ομάδα ελικοπτέρου εναέριας διάσωσης από πλήρωμα του εξωτερικού (Ελβετία ή Γερμανία) που θα παρουσιάσουν τις συνθήκες εργασίας τους.

Καλεσμένοι θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές του Φεστιβάλ, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της πολιτικής, του τουρισμού, της νοσοκομειακής περίθαλψης, επαγγελματίες και εθελοντές διασώστες, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και άνθρωποι που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε υλοποίηση οι προτάσεις του Νομοσχεδίου για την εναέρια διάσωση στην Ελλάδα.

 

Δείτε επίσης

«Αμέτι Μουχαμέτι»: H νέα σπαρταριστική κωμωδία του Γιώργου Μακρή

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! …