Τρίτη , 19/03/2024

Με μικρές αλλαγές και tips, μετατρέψτε την κρεβατοκάμαρά σας σε χώρο που διεγείρει τις πιο δυνατές και ερωτικές αισθήσεις

Οι πρακτικές του Φένγκ Σούι μας χουν μάθει πως οι επιλογές που κάνουμε στη διακόσμηση του χώρου μας μπορούν να έχουν και ανάλογες επιδράσεις σε διαφόρους τομείς της καθημερινότητας μας. Κάθε δωμάτιο του σπιτιού παίζει τον δικό του ρόλο και διαμορφώνεται λειτουργικά αναλόγως με τις ανάγκες που εξυπηρετεί και σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Και με το υπνοδωμάτιο τι γίνεται; Πρόκειται για τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού που όμως θα έρθει η στιγμή να τον μοιραστούμε και με κάποιον άλλο, στον οποίο θέλουμε να προκαλέσουμε, εκτός από τις καλύτερες εντυπώσεις, την ανάλογη ρομαντική ή ερωτική διάθεση.

Με μικρές αλλαγές και tips διακόσμησης μπορείτε να έχετε εύκολα μια κρεβατοκάμαρα που θα διεγείρει τις αισθήσεις.

Πρωταρχικό ρόλο έχει το χρώμα, που πρέπει να είναι έντονο και ζεστό μαζί. Από σκούρο μοβ, κόκκινο, καφέ, γκρι και λεπτομέρειες σε μαύρο και λευκό, ενώ αντενδείκνυνται τα απαλά, pale χρώματα και τα χρώματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, όπως το μπλέ.

Στη συνέχεια, τα υφάσματα όταν είναι επιλεγμένα με προσοχή μπορούν να αναβαθμίσουν τον χώρο και να εντείνουν τις αισθήσεις. Προτιμήστε παπλώματα από πούπουλα και σεντόνια από μετάξι ή βαμβάκι. Επιπλέον τα όμορφα και αφράτα χαλιά είναι ένα δυνατό bonus για να ολοκληρωθεί η ατμόσφαιρα.

Ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξετε όταν διαμορφώνετε έναν «αισθησιακό χώρο» είναι ο φωτισμός. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται να είναι έντονος, ούτε και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά μία πηγή φωτός. Μια λύση είναι οι  λάμπες με διακόπτη ντίμερ που αυξομειώνει την ένταση του φωτισμού δημιουργώντας ανάλογη ατμόσφαιρα και τα φωτιστικά με κρύσταλλα που θα διασκορπίσουν ομοιόμορφα τον φωτισμό στο δωμάτιο. Φυσικά, κλασσική ρομαντική αξία είναι και τα κεριά, που μπορούν να είναι και αρωματικά.

Βέβαια ο «ναός» του δωματίου δεν είναι άλλος από το κρεβάτι. Επενδύστε σε ένα κρεβάτι με το κατάλληλο κεφαλάρι που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα και θα σας δημιουργεί την αίσθηση του καταφύγιου, σε συνδυασμό με ένα καλό στρώμα.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα βοηθήσουν ιδιαίτερα αν ταυτόχρονα στο δωμάτιο επικρατεί ακαταστασία. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεφορτωθείτε αφού μπορεί να σας αποσυντονίσει. Εννοείται πως και η καθαριότητα αποτελεί προϋπόθεση για ένα αισθησιακό δωμάτιο.

Μαζί με την ακαταστασία, καλό είναι να ξεφορτωθείτε και κάποια σημαδιακά αντικείμενα που μπορεί να έχετε. Με μια πολύ απλή κίνηση αφαιρείτε τις φωτογραφίες, εννοώντας τις οικογενειακές και φωτογραφίες με πρόσωπα γενικότερα, γιατί μπορεί όταν είναι τοποθετημένες σε άλλα δωμάτια να έχουν καλά αποτελέσματα, όμως για την κρεβατοκάμαρα αντενδείκνυνται και μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ αμήχανη ατμόσφαιρα. Εξίσου, εξαφανίστε αντικείμενα- δώρα που μπορεί να σχετίζονται με κάποια προηγούμενη σχέση σας, οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Μια δημιουργική κίνηση και επιλογή είναι να προσθέσετε στη κρεβατοκάμαρα κάποιο ιδιαίτερο και ρομαντικό έργο τέχνης, όπως έναν πίνακα, γιατί ποιος δεν γοητεύεται από την τέχνη;

Τέλος, όταν η κρεβατοκάμαρα φιλοξενεί παρέα, το σωστό είναι να έχετε προβλέψει ο,τι έχετε για εσάς να το προσφέρετε εις διπλούν. Για παράδειγμα δύο πετσέτες, δύο ποτήρια, δύο μαξιλάρια ή ό,τι άλλο χρειάζεστε ώστε να αισθάνεστε και οι δύο εξίσου όμορφα.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …