Τρίτη , 19/03/2024

Κάνε το μπαλκόνι σου τον επίγειο “παράδεισο” της πρωτεύουσας με μικρές και εύκολες καλοκαιρινές αλλαγές διακόσμησης

Άκης Τσακίρης

Το καλοκαίρι στην Πρωτεύουσα έφτασε και όλο και περισσότεροι μετατρέπουμε τα μπαλκόνια μας σε ένα δεύτερο σπίτι. Κάτι σαν ένα εξοχικό που θέλαμε πάντα να έχουμε για μικρές αποδράσεις. Τι συμβαίνει όμως, όταν αυτό το εξοχικό δεν μοιάζει και τόσο με παράδεισο; Ήρθε η ώρα για αλλαγές και το Label News ανοίγει τον φάκελο «διακόσμηση» και σου προτείνει μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να έχεις μία δική σου όαση, στην τσιμεντένια πρωτεύουσα.

Δεν είναι θέμα κόστους να δημιουργήσεις ένα λειτουργικό, όμορφο και «ζεστό» μπαλκόνι. Είναι καθαρά θέμα ενδιαφέροντος για το σπίτι και την ζωή μας. Φύγε λοιπόν μακριά από την σκέψη πως τα μπαλκόνια στην πρωτεύουσα είναι μία εύκολη αποθήκη για ντουλάπες αποθήκευσης και ένα μικρό τραπεζάκι με ένα σταχτοδοχείο. Είναι πολλά περισσότερα και ήρθε η ώρα να τα αναδείξεις κάνοντας τα παρακάτω βήματα.

Τα κρεμαστά καλάθια και οι ειδικές μισές γλάστρες που προσαρμόζονται στον τοίχο, είναι ιδανικά «αξεσουάρ» για εσένα που έχεις ένα μικρό μπαλκόνι. Οι μυρωδιές των λουλουδιών θα σε κάνουν να νιώθεις εντελώς διαφορετικά από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα τα τοποθετήσεις. Παίξε με τα χρώματα και το φυσικό περιβάλλον γύρω από το μπαλκόνι σου, ειδικά αν βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης που το χρώμα είναι το πιο σημαντικό «αξεσουάρ» σου. Χρωματιστά μαξιλάρια στις πολυθρόνες σου, αλλά και κρεμαστά για τον τοίχο σου, μπορούν να δώσουν μία εξωτική ομορφιά στο μπαλκόνι σου.

Μην φοβηθείς να γεμίσεις κάθε γωνιά του μπαλκονιού σου με πράσινο. Ειδικά αν έχεις ένα μικρό σε μέγεθος χώρο, το περισσότερο πράσινο μπορεί να μεγαλώσει την αίσθηση του χώρου στο δευτερόλεπτο, ενώ ο επίγειος παράδεισος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με χρωματιστά λουλούδια που μπορείς να αγοράσεις από μικρούς πλανόδιους πωλητές που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης κάθε τέτοια εποχή.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάς τον μεγάλο κανόνα. Στα πολύ μικρά μπαλκόνια ένα τραπεζάκι και δυο καρέκλες, είναι αρκετά. Ειδικά αν δεν έχεις και τον απαιτούμενο χώρο για την αποθήκευση τους  κατά  τους χειμερινούς μήνες.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …