Τρίτη , 19/03/2024

Β. Μπουλάς διακοσμητής: ‘Το καλοκαίρι οι γάμοι θα γίνουν κανονικά, αλλά σε μια νέα πραγματικότητα’

Ο Βαγγέλης Μπουλάς αποτελεί έναν από τους διασημότερους διακοσμητές στην χώρα μας, και έχει καθιερωθεί ως «μετρ» στις διακοσμήσεις γάμων. Μιλώντας στο feys style, μας εξηγεί τις αλλαγές που έχει φέρει ο κορονοϊός στις γαμήλιες τελετές αλλά και την επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα ως διακοσμητής, αλλά και παρουσιαστής της τηλεόρασης.

– Κατά πόσο έχει επηρεάσει το επάγγελμα σας η πανδημία του κορονοιού;

Δυστυχώς είμαστε ένα επάγγελμα που κατα κόρον μας έχει επηρεάσει η πανδημία και λέω κατα κόρον γιατί το επάγγελμα μας και γενικά όλοι οι κλάδοι χωρίζονται στα δυο αν κάνεις μόνο δουλειά γραφείου σε επηρεάζει έμμεσα.

– Φέτος το καλοκαίρι οι γάμοι θα γίνουν κανονικά; Πιστεύεις θα υπάρχουν αλλαγές στους γάμους όπως τους ξέραμε μέχρι σήμερα;

Γάμοι θα γίνουν γιατί θα μάθουμε και θα προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Άλλωστε το καλοκαίρι θα έχουμε ύφεση της πανδημίας λόγω κλίματος, φυσικά και θα υπάρχουν αλλαγές σε όσους γίνουν αλλά όχι μόνο στους γάμους, θα αλλάξει όλη η ζωή μας, είμαστε σε μια φάση αλλαγών σε όλα και γράφουμε την νεότερη ιστορία . Θα λέμε προ κορονοϊού κ μετά κορονοϊού.

– Έχουν υπάρξει αναβολές σε γάμους που έχουν προγραμματιστεί;

Τους μήνες αυτούς που περάσαμε κ περνάμε με την καραντίνα είναι λογικό να ακυρωθούν οι δεξιώσεις αλλά από μέσα Ιουλίου και μετά δεν έχουν ακυρώσει ακόμη. Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

– Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την διακόσμηση;

Από μικρός μου άρεσε το όμορφο, θυμάμαι ήθελα να στολίσω χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Σεπτέμβρη. Αγαπώ αυτό το επάγγελμα γιατί το μυαλό μου φτιάχνει εικόνες και υλοποιούνται στο χαρτί και μετά στον χώρο. Αν με κλείσεις σε ένα γραφείο με ένα τυπικό ωράριο στην πρώτη βδομάδα θα έχω παραιτηθεί.

– Το επάγγελμα του διακοσμητή έχει μέλλον στην χώρα μας, ή αποτελεί «είδος πολυτελείας» για την Ελλάδα της κρίσης;

Ο διακοσμητής είναι απαραίτητο επάγγελμα όπως είναι ο πολιτικός μηχανικός όπως είναι και ο αρχιτέκτονας μηχανικός δεν είναι είδος πολυτελείας μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά έξοδα που θα έκανες αν έφτιαχνες ένα χώρο μόνος σου και σίγουρα δεν θα είχε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ένας διακοσμητής δεν έχει μόνο καλαισθησία έχει γνώσεις να μπορεί να κάνει μία μελέτη ώστε να βγει ένας άρτιος χώρος. Κάποιοι ίσως να νομίζουν ότι δεν χρειάζεται ο διακοσμητής για ένα χώρο και ότι μπορούν να δώσουν μόνοι τους ένα καλό αποτέλεσμα. Έχει αλλάξει πολύ το επάγγελμα του διακοσμητή και για να το πω πιο σωστά του εσωτερικού αρχιτέκτονα! Στα χρόνια μας είναι απαραίτητος γιατί θα εκμεταλλευτεί και θα προσαρμόσει με ειδικές κατασκευές και ειδικές γνώσεις ένα χώρο ώστε να τον μεταμορφώσει και να τον αναδείξει.

– Σε έχουμε δει σε ρόλο παρουσιαστή στην ΕΡΤ. Σε ενδιαφέρει η τηλεόραση;

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Ο χώρος της τηλεόρασης είναι ένας περίεργος χώρος με τα καλά του και τα κακά του (ειδικά στο ζωντανό) δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται , έχω περάσει καλά με έχουν αγαπήσει , αλλά υπήρχαν κ περίεργες στιγμές που θα ήθελα να τις ξεχάσω , η αλήθεια είναι ότι ναι , μου αρέσει η τηλεόραση κ με ενδιαφέρει (άλλωστε οποίος κάνει τηλεόραση κ πει ότι δεν του αρέσει για εμένα λέει ψέματα κανείς δεν το κάνει με το ζόρι ) αρκεί να έχει να κάνει πάντα με το αντικείμενο μου την διακόσμηση , δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο στην τηλεόραση ούτε να βγω μόνο κ μόνο για να βγω χωρίς να δείχνω την δουλειά μου. Αλλά δεν είναι μόνο το μπροστά είμαι και από πίσω, διακοσμώ πλατό και το ευχαριστιέμαι εξίσου , τα εορταστικά της ΕΡΤ πχ ή την εκπομπή «η αυλή των χρωμάτων» περνάω εξίσου καλά δημιουργικά και εκεί και το ευχαριστιέμαι, άλλωστε σημασία δεν έχει η προβολή μου αλλά η προβολή της δουλειάς μου.

Πηγή: Feys style, Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …