Πέμπτη , 30/05/2024

Αμαλία Αρσένη: Η κόρη του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκα Κατσέλη και η καριέρα της στην υποκριτική

Η Αμαλία Αρσένη είναι η κόρη των γνωστών πολιτικών Γεράσιμου Αρσένη και Λούκας Κατσέλη. Η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική καριέρα ως ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση. Μιλώντας στην εφημερίδα Μπαμ, μας εξηγεί πώς διάλεξε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν της πολιτικής, την σχέση της με τους γονείς της, καθώς και την δύναμη ψυχής που βρήκε όταν «έφυγε» ο πατέρας της από την ζωή.

– Για 2η σεζόν η αγαπημένη παράσταση «170 τετραγωνικά» στο θέατρο Ιλίσια. Περίμενες ότι θα είχε τέτοια επιτυχία; Μίλησε μας συνοπτικά για το έργο.

Η παράσταση μας 170 τμ ήταν ένα μεγάλο προσωπικό και ομαδικό στοίχημα. Αφορά την ζωή μιας οικογένειας στην επαρχία και μέσα από αποκαλύψεις και ανατροπές έρχονται στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά από το οικογενειακό παρελθόν. Κυρια θέματα ειναι η ειλικρίνεια, η αγαπη και η συγχώρεση. Η παράσταση αγαπήθηκε από το κοινό και ανυπομονώ να ανέβουμε όλη η ομάδα ξανά στο σανίδι…

– Προέρχεσαι από μια οικογένεια πολιτικών. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική; Πώς αντέδρασαν οι γονείς σου στην απόφασή σου;

Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο και το οικογενειακό μου περιβάλλον με στήριξε απόλυτα στην συνειδητή μου επιλογή. Αγαπούσα και αγαπώ την λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τον μαγικό κόσμο του θεάτρου ειδικά όταν σε αυτό ενέχεται η έννοια της κοινωνικής προσφοράς.

– Έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς στο μέλλον με την πολιτική;

Το θέατρο είναι μια μορφή πολιτικής πράξης και κοινωνικής παρέμβασης. Με καλύπτει απόλυτα προς το παρόν!

– Θεωρείς ότι τα ονόματα των γονιών σου, «άνοιξαν πόρτες» ή ίσως κάποιοι σε έβλεπαν στην αρχή της καριέρας σου με καχυποψία.

Αν σε αντέξει η σκηνή θα φανεί στο χειροκρότημα. Η γνώμη των συναδέλφων και του κοινού δεν επηρεάζεται από τέτοια δεδομένα όταν η κρίση είναι αυθεντική και αντικειμενική.

– Ποια είναι τα «εφόδια» που έχεις πάρει από τους γονείς σου και πώς πιστεύεις ότι έπαιξαν ρόλο στην ζωή σου;

Η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η πίστη στον άνθρωπο είναι αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα και είχα ως πρότυπα.

– Την απώλεια του πατέρα σου πώς την διαχειρίστηκες, πώς θυμάσαι τον Γεράσιμο Αρσένη;

Κάθε απώλεια μας ωριμάζει και μας εξελίσσει όσο και αν αυτή η πορεία είναι ανηφορική και επίπονη. Φυσικά μια τόσο βαθιά και προσωπική σχέση δεν αποτυπώνεται με λόγια. Είναι κάτι που κρατάω στη μνήμη μου μόνο με αγάπη και περηφάνεια.

– Ως μια νέα γυναίκα με ενεργό ρόλο στην κοινωνία μας. Τι σε ενοχλεί περισσότερο στην χώρα μας; Τι θα άλλαζες εάν ήταν στο χέρι σου;

Με ενοχλεί η αγένεια, η γενίκευση και η περιφρόνηση για οτιδήποτε διαφορετικό. Θα άλλαζα τα προτυπα που μέσω της εκπαίδευσης κυρίως, διαμορφώνουν αυτό το παράδειγμα συμπεριφοράς.

– Τηλεοπτικά πρωταγωνιστούσες στην πετυχημένη σειρά του Alpha, «Αστέρας Ραχούλας». Σου αρέσει η τηλεόραση, θα σε ενδιέφερε μια τηλεοπτική καριέρα;

Δεν την απορρίπτω αλλά προτιμώ την διαδικασία της μακρόχρονης έρευνας και πρόβας, δυνατοτητες που εμφανίζονται συχνότερα στο θέατρο. Φυσικά είμαι ανοιχτή σε ο,τι όμορφο προκύψει.

– Τέλος, πώς είναι η Αμαλία στην προσωπική της ζωή, τι ρόλο παίζει για εσένα ο έρωτας;

Ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής και ακόμα περισσότερο η αγάπη που διαρκεί και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους… κάθε άνθρωπος που αγαπάει και αγαπιεται δεν μπορεί παρά να είναι μια ευγενικότερη ύπαρξη σε αυτό τον κόσμο.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ – Συνέντευξη/Βαγγέλης Καράλης

 

Δείτε επίσης

Δέσποινα Μαλέλλη: «Μ’ αυτήν σε βλέπω», το τραγούδι που έγραψε η δημοσιογράφος όταν βίωσε ερωτική απογοήτευση

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Μαλέλλη έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Μ’ αυτήν σε βλέπω» μετατρέποντας την …