Τρίτη , 06/06/2023

Γιάννης Χαλδούπης: O βιρτουόζος του κλαρίνου που συνδυάζει τον παραδοσιακό ήχο με Jazz και Blues Μουσική κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ευρώπη!

Ο Γιάννης Χαλδούπης αποτελεί έναν από τους καλύτερους οργανοπαίχτες της χώρας μας. Από μικρός η αγάπη του ήταν το κλαρίνο σημειώνοντας όμως μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει τους ήχους από το κλαρίνο με Jazz και Blues μουσική.

Δείτε όσα μας είπε στο Label News:

Ξεκίνησα από μικρός να παίξω κλαρίνο.  Στον Παρακάλαμο οι νέοι μαθαίνουν από τους παλιούς οργανοπαίχτες. Πρώτοι μου δάσκαλοι ήταν ο Χρήστος και ο Θωμάς Χαλιγιάννης.   Δούλεψα πολύ μόνος μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου να περνώ μερόνυχτα με το κλαρίνο στο πλευρό μου.

Πάντα ήμουν πολύ δεμένος με την Ήπειρο και ιδιαίτερα με την φύση.

Η τύχη μου όμως ήταν να παντρευτώ στην Ολλανδία και να μένω δέκα χρόνια εκεί. Στην Ολλανδία είχα ένα συγκρότημα μαζί με τον αδερφό μου και περιοδεύαμε όλη την Ευρώπη. Τώρα έχω 16 χρόνια που επέστρεψα στην Ήπειρο και ζω μόνιμα στο Παρακάλαμο. Επισκευάζω και πουλάω κλαρίνα και άλλα παραδοσιακά όργανα.  Όμως η καρδιά μου είναι αφιερωμένη στην παράδοση, στις συναυλίες και την σύνθεση της Ηπειρώτικης μουσικής με την Jazz και το Blues. Θα ακούσετε παρακάτω κάτι που εκφράζει το συναίσθημα και την ψυχή μου. Το κομμάτι Θεογέφυρο Blues, που είναι αφιερωμένο στο ιστορικό μας μνημείο που τόσο άδικα χάθηκε  για την πατρίδα μου.

Έχω δημιουργήσει ένα πρωτότυπο συγκρότημα, το Μουκλίομος,  που σημαίνει ελεύθερος στην γλώσσα των Ρομ. Η μουσική μας έχει πολλά στοιχεία μέσα:  Ηπειρωτικά, Jazz και Blues. Στηριζόμαστε σε αυτοσχεδιασμούς με πολύ πάθος και μεράκι με αποτέλεσμα ένα δυναμικό και πρωτότυπο άκουσμα που θα σας συναρπάζει και θα σας ξυπνήσει πολύ όμορφα συναισθήματα.”

Δείτε επίσης

Μια ξεχωριστή παράσταση στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Βαγγέλης Καράλης   Ο πολιτισμός περνάει ανάμεσα από τα συρματοπλέγματα και οδηγεί στην «κάθαρση».  Αυτός …