Δευτέρα , 04/12/2023

Εικαστικό αφιέρωμα με θέμα «Η Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα» από την Αθηνά Τρανούλη

Εικαστικό αφιέρωμα με θέμα ΄΄Η Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα΄΄.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο Διεθνής οργανισμός INTERNATIONAL ACTION ART, σε συνεργασία με το κίνημα ΄΄Take Me Home’’ της Αθηνάς Τρανούλη, διοργανώνουν εικαστικό αφιέρωμα με θέμα «Η Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα».  Η τέχνη αποτελεί μοχλό αντίστασης για τους πολίτες και κατ΄επέκταση για το ευρύ κοινωνικό σύνολο, φαίνεται επίσης πως κατορθώνει να απαντά στις ψυχές όλων, αναδεικνύοντας έτσι  τη σπουδαιότητά της!  Η κίνηση αυτή έχει σαν στόχο ο καλλιτέχνης να βρεί διέξοδο μέσω της δημιουργίας και να  «αναστατωθεί» πνευματικά.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι η σύνθεση ενός εικαστικού έργου εμπνευσμένου από τον Παρθενώνα και τα Γλυπτά του.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν έπαινο για τη συμμετοχή τους σε μια λαμπερή τελετή απονομής,  η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο νέο κτίριο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Επίσης θα διοργανωθεί για όλους έκθεση με τα έργα συμμετοχής σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μετά το τέλος της συλλογής των έργων.

 

Όροι Συμμετοχής

  • Στο έγγραφο που θα αποσταλεί στα unescop@otenet.gr και athenatranoulis@outlook.com, θα πρέπει να εμφανίζεται το έργο και ο τίτλος του έργου. Τα λοιπά στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν σε δεύτερο έγγραφο Word.
  • Τα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό του διαγωνιζόμενου δημιουργού, το οποίο θα περιλαμβάνει και τα στοιχεία επικοινωνίας του δημιουργού (τηλέφωνο,μειλ).
  • Δεν υπάρχουν περιορισμοί με ηλικιακά κριτήρια των συμμετεχόντων.
  • Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτά αποκλειστικά έργα φιλοτεχνημένα στο χέρι, εικαστικά δισδιάστατα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στην τεχνοτροπία ή τα υλικά που θα χρησιμοποηθούν. Φωτογραφίες, digital, έργα που έχουν δημιουργηθεί εν όλω ή εν μέρει με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή άλλων μέσων, θα αποκλείονται ως μη έγκυρα.
  • Προκειμένου να διασφαλιστεί η σύνδεση του έργου με τον δημιουργό που συμμετέχει στον διαγωνισμό, η αποτύπωση του έργου συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από μία φωτογραφία στην οποία θα απεικονίζεται το έργο με τον συμμετέχοντα δημιουργό του.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την πατρότητα του έργου.
  • Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν με τη συμμετοχή τους στους διοργανωτές, το δικαίωμα (όχι αποκλειστικής) χρήσης του έργου τους, προβολής, εκτύπωσης και διανομής ως μέρος του έντυπου υλικού της διοργάνωσης.
  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό και την τελετή βράβευσης, εάν κριθεί αναγκαίο για λόγους ανωτέρας βίας.
  • Οι συμμετοχές ξεκινούν τη Τετάρτη 26 Μαίου 2021 και θα διαρκέσουν εώς και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 κι ώρα 21.00.

 

Δείτε επίσης

Νότα Σοκορέλη: Η Αντιδήμαρχος κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Μαρίνα Πατούλη

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης Βαγγέλης Καράλης Η Νότα Σοκορέλη είναι αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και υποψήφια δημοτική …