Τρίτη , 16/04/2024

Οι δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ακολουθούν οι δηλώσεις τους με αλφαβητική σειρά

Με τη σημερινή του ψήφο ο λαός μπορεί ενισχύσει τον αγώνα του ενάντια σε μια πολιτική που χειροτερεύει, τόνισε ο Σ. Ζαριανόπουλος

«Οι εκλογές είναι η ώρα του λαού. Όντως κάθε μέρα και κάθε ώρα πρέπει να είναι του λαού και των αγώνων του ενάντια σε μία πολιτική που χειροτερεύει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα και στις περιφέρειες και στους δήμους» τόνισε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Με τη σημερινή του ψήφο ο λαός μπορεί να ενισχύσει αυτόν του τον αγώνα, τη φωνή του, τη λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια σε αυτή την πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Ζαριανόπουλος, ο οποίος ψήφισε στο εκλογικό τμήμα 133 στο 11ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής της Παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», σε εκλογικό τμήμα, στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

«Είναι μια σημαντική μέρα για μένα, είναι μια σημαντική μέρα για τους συνεργάτες μου. Σήμερα ψηφίζω στο δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοίτησα πριν κάποια χρόνια, στη γειτονιά μου. Σήμερα η Θεσσαλονίκη ψηφίζει δήμαρχο. Σήμερα η Θεσσαλονίκη ψηφίζει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν θέλει επιτέλους έναν δήμαρχο που φροντίζει κάθε γειτονιά της, κάθε πολίτη της πόλης, έναν δήμαρχο για την προοπτική της στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Προχωράμε μπροστά, κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι τέσσερα χρόνια δημιουργίας και περηφάνιας, νίκες για τη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο κ.Ζέρβας, ο οποίος συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού του συνομίλησε με πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στον πεζόδρομο αλλά και με άλλους υποψηφίους.

Ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σε δημοτικό σχολείο στην οδό Καβείρων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης, επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Θετικά”. «Παροτρύνουμε τον κόσμο να οδηγηθεί στα εκλογικά τμήματα. Ιδιαίτερα τους νέους. Με κριτήρια αυτοδιοικητικά -τουλάχιστον για τον δήμο Θεσσαλονίκης- να ψηφίσουν και να δουν τη “Θεσσαλονίκη- Θετικά” για την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο κ. Κυριζίδης, τον οποίο συνόδευαν υποψήφιοι της παράταξής του.

Ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Λεκάκης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σε σχολείο του κέντρου επί της οδού Κασσάνδρου ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Πρώτη” , Πέτρος Λεκάκης. «Τόσο καιρό μιλούσαμε εμείς, σήμερα μιλάει ο λαός και επιλέγει για μια “Θεσσαλονίκη Πρώτη”. Εγώ καλώ όλους τους συνδημότες να έλθουν, να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να το κάνουν με γνώμονα το καλό της πόλης κι όχι τα κόμματα. Σήμερα ο κόσμος είναι αυτός που έχει την τύχη της πόλης στα χέρια του. Τους καλώ, λοιπόν, να ψηφίσουν μακριά από κομματικές γραμμές και πιέσεις και να μας δώσουν τη δύναμη να εγγυηθούμε την ενότητα της πόλης και τη διοίκηση της πόλης» δήλωσε ο κ.Λεκάκης, τον οποίο συνόδευαν υποψήφιοι του συνδυασμού του.

Κατερίνα Νοτοπούλου: “Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν, ανοίγει ο δρόμος για το μέλλον”

«Σήμερα ανοίγει οριστικά ο δρόμος για το μέλλον», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 34ο δημοτικό σχολείο, στο κέντρο της πόλης, κι ευχήθηκε οι Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν την ίδια και την παράταξή της για «να σχεδιάσουμε την πόλη συμμετοχικά, μία Θεσσαλονίκη εύκολη, μία Θεσσαλονίκη δίκαια, μία Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα, με ανοιχτούς ορίζοντες, μια πραγματική ευρωπαϊκή μητρόπολη, χωρίς κανενός είδος αποκλεισμούς».

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Νοτοπούλου έχει ως εξής:
«Σπουδαία ημέρα η σημερινή. Σήμερα κλείνει ένας όμορφος αγώνας που δώσαμε με αξιοπρέπεια, δύο μήνες τώρα, κι ανοίγει οριστικά ο δρόμος για το μέλλον. Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν και τις δυνάμεις του παρελθόντος που καθήλωσαν την πόλη για δεκαετίες και ανοίγουμε νέους δρόμους, νέους ορίζοντες για την πόλη. Σήμερα, εμείς, με την ψήφο μας παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εύχομαι και πιστεύω πως οι Θεσσαλονικείς θα στηρίξουν, θα εμπιστευτούν την πρότασή μας όπως της αξίζει για να φτιάξουμε, να σχεδιάσουμε την πόλη συμμετοχικά, μία Θεσσαλονίκη εύκολη, μία Θεσσαλονίκη δίκαια, μία Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα, με ανοιχτούς ορίζοντες, μια πραγματική ευρωπαϊκή μητρόπολη, χωρίς κανενός είδος αποκλεισμούς. Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία και απόψε γιορτάζει η Θεσσαλονίκη. Με τη νίκη, με τη νίκη των πολλών».

Ν.Ταχιάος: Καλώ τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν, όχι με βάση το θυμικό, αλλά με βάση τη λογική

Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς “να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό αλλά με βάση τη λογική” απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό τμήμα 109, στο 17ο Γυμνάσιο- Λύκειο, στην οδό Χριστοπούλου. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, οι πολίτες θα δώσουν “στον δήμαρχο που θα εκλεγεί ένα δυνατό ποσοστό, ώστε να μπορέσει να διοικηθεί η πόλη, γιατί αυτά τα απλά, τα καθημερινά, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη, να βρουν τις λύσεις τους μόνο αν ο δήμαρχος έχει λυμένα τα χέρια”.

«Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους Θεσσαλονικείς ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη και είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη ακόμη κι αν αυτό το οποίο κατοικεί στη σκέψη τους είναι πρωτίστως η οργή, η θλίψη της απώλειας, ίσως και η απόγνωση» επισήμανε και τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Για τη γειτονιά στην οποία βρέθηκε ανέφερε ότι “έχει μεγάλα προβλήματα ασφάλειας”. Σημείωσε ότι “καταγράφονται και πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς τα ζουν: τον άθλιο ΟΑΣΘ τον οποία έχει αποϊδιωτικοποιήσει ο κ. Σπίρτζης, την καθαριότητα, που είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όλα αυτά πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι Θεσσαλονικείς την ώρα που θα πάνε να ψηφίσουν”. «Τους καλώ λοιπόν να στηρίξουν τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη “Ταχιάος υπεύθυνα” με την μεγαλύτερη δυνατή ισχυρή εντολή» πρόσθεσε και δήλωσε ότι είναι «πολλά κλικ πάνω από αισιόδοξος».

Σημειώνεται ότι όταν ο κ. Ταχιάος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα 109, ενημερώθηκε ότι είναι αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ωστόσο ο ίδιος σχολίασε αργότερα ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει εκεί καθώς θα πρέπει να επισκεφθεί πάρα πολλά εκλογικά τμήματα.

Π. Ψωμιάδης: η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει μόνο με τη “Δύναμη Πολιτών”

“Κάναμε έναν υπέροχο καί τίμιο αγώνα απέναντι σε ένα αδίστακτο σύστημα που μας έχει αποκλείσει από τα περισσότερα ΜΜΕ”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο εκλογικό τμήμα 449Α στο 89ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω συνεργάτες, συναδέλφους και πάνω από όλα τον λαό τής Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που μας οδηγεί στον δεύτερο γύρο. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει μόνο με τη “Δύναμη Πολιτών”» υπογράμμισε.

 

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …