Σάββατο , 02/03/2024

Οριστικά “μαύρο” στο Mega στις 20 Σεπτεμβρίου – Όλα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς

Με πανηγυρισμούς αλλά και αιχμές κατά μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας υποδέχθηκε ο κ. Νίκος Παππάς την απόφαση του ΕΣΡ για την ανακήρυξη των πέντε οριστικών αδειούχων τηλεοπτικών καναλιών. Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε και την οριστική διακοπή της εκπομπής του Mega επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το νόμο, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης για τις νέες άδειες, το ΕΣΡ οφείλει να ρίξει «μαύρο» σε όσους δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Επισημαίνεται ότι η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σε 15 ημέρες αναμένεται να πέσει «μαύρο» στο Mega και να διακοπεί οριστικά η μετάδοση του προγράμματός του.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε πως «έχουν περάσει 1047 ημέρες από την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει και νωρίτερα εάν όλοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήμασταν πιο αποφασιστικοί» είπε χαρακτηριστικά για να ρίξει «καρφί» προς όσους του άσκησαν κριτική όταν ο δικός του νόμος κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Νωρίτερα, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επέλεξε να σχολιάσει την δικαστική ακύρωση της πρώτης σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας με το «ποδοσφαιρικό ρητό»: «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς».

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τα τηλεοπτικά στην Ελλάδα, και είναι ένα μάθημα επιμονής, υπομονής και αντοχών και για την κυβερνητική πλειοψηφία και όπως λένε στο ποδόσφαιρο «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να ξανασηκωθείς» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει « Είχαμε δύσκολες στιγμές και επιμονή σε αυτή την πορεία για να δοθούν άδειες αλλά είχαμε και το δίκιο και το Σύνταγμα με το μέρος μας. Πλέον η τηλεόραση περνάει σε νέα φάση και έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε και να είμαστε χαρούμενοι».

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προειδοποίησε πως «το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες πρόνοιες για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να λειτουργεί αυτός που έχει τηλεοπτική άδεια και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους για την ισότιμη παρουσίαση των απόψεων, για να μην αναφερθώ στο φλέγον ζήτημα των fake news που θα πυκνώσει σε 12 μήνες που θα έχουμε εθνικές εκλογές καθώς κάποιοι έχουν επιλέξει να πολιτεύονται με αυτά».

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …