Παρασκευή , 03/02/2023

Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός έσωσε δεσπότη – To συγκλονιστικό θαύμα που βίωσε Μητροπολίτης στην εντατική

Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας Γεννάδιος εξομολογείται για πρώτη φορά το θαύμα που βίωσε στην Εντατική και όσα συνέβησαν

Από τον Βαγγέλη Καράλη

Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας και Φρι Στέιτ Γεννάδιος εξομολογείται για πρώτη φορά συγκινημένος στην «Εspresso» το συγκλονιστικό θαύμα που βίωσε όταν ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός εμφανίστηκε στον ύπνο του και του έσωσε τη ζωή στην Εντατική!

«Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού του 2018, όταν διαγνώστηκα με καρκίνο στον ένα μου νεφρό, δεξιά. Υστερα από εξονυχιστικές εξετάσεις, η κοινή γνωμάτευση της ομάδας των γιατρών (νεφρολόγος – ουρολόγος, ογκολόγος, χειρουργός) ήταν καταλυτική: πρέπει επειγόντως να γίνει ολική αφαίρεση του νεφρού, νεφρεκτομή. Κεραυνός εν αιθρία!» λέει ο ίδιος στην «Espresso».

Η απόφαση των γιατρών ήταν καταπέλτης καθώς ανακοινώθηκε στον μητροπολίτη ότι θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες λόγω πιθανής μετάστασης του καρκίνου. «Κοντά μου αγαπητοί φίλοι κληρικοί άκουγαν έκπληκτοι την ογκολόγο να μου καταγράφει τη διαδικασία του σοβαρού χειρουργείου, την αναγκαία εφαρμογή χημειοθεραπειών και ακτινοβολιών αμέσως μετά το χειρουργείο για διάστημα έξι μηνών: “Σας προτείνω να αναβάλετε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις και δράσεις σας για τους επόμενους έξι μήνες, Σεβασμιότατε, θα πέσουν τα μαλλιά και τα γένια σας, θα έχετε μια σχετική εξάντληση και ταλαιπωρία, θα χρειαστεί να πάρετε δυνατή αντιβίωση κ.λπ.” ήταν τα λόγια της ομάδας των γιατρών. Την άκουγα άφωνος, μη μπορώντας να αρθρώσω κουβέντα! Μου έδωσε να διαβάσω σύντομα ένα έντυπο και να υπογράψω ότι με δική μου γνώση και ευθύνη συνειδητά δέχομαι να υποβληθώ σε ολική νεφρεκτομή, λόγω καταστροφής του δεξιού νεφρού μου από καρκίνο, και να υποστώ μια σειρά από χημειοθεραπείες» λέει ο μητροπολίτης με το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο στην αφρικανική ήπειρο. Οσα, όμως, επρόκειτο να συμβούν είναι ομολογουμένως συγκλονιστικά.

«Η εγχείρηση έγινε με απόλυτη επιτυχία και διήρκεσε πολύ λιγότερο από ό,τι υπολόγιζαν και μάλιστα δεν χρειάστηκε να μου δώσουν καθόλου αίμα, παρά τις αρχικές τους προβλέψεις» λέει στην «Espresso» ο σεβασμιότατος. «Στην Εντατική παρέμεινα επί πέντε ημέρες και μόλις ξύπνησα, ήμουν περικυκλωμένος από δεκάδες καλώδια. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι στο κομοδίνο δίπλα μου υπήρχε μια μικρή ξύλινη εικόνα, χωρίς να διακρίνω τον άγιο, εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρισκόμουν. Πήρα την εικόνα του αγίου, την έβαλα πάνω στο στήθος μου και με ένα μικρό βαμβάκι με λάδι που υπήρχε σε νάιλον άλειψα το μέρος της πληγής μου που ήταν ακόμη φρέσκο. Πονούσα πολύ όταν έκανα κάποια κίνηση άνω από τα καλώδια και τα πλαστικά καλύμματα του χειρουργείου. Οταν είδα το όνομα του αγίου, Λουκάς ο Ιατρός, ο Συμφερουπόλεως, είπα μέσα μου: “Δεν τον ξέρω αυτόν τον άγιο”. Αναστέναξα: “Αγιε Λουκά, βοήθησέ με, σε παρακαλώ, αν με ακούς, και εγώ θα έρθω να σε βρω, να σε προσκυνήσω και να σου αφήσω τα άμφιά μου και αν με αξιώσει ο Θεός, να κάνω και ένα παρεκκλήσι στο όνομά σου. Αποκοιμήθηκα με την εικόνα στο στήθος μου και το κομμάτι από το λαδωμένο βαμβάκι μέσα στην παλάμη μου, που είχε αναμειχθεί με αίματα και υγρά από την πληγή που ήταν συνδεδεμένη με καλώδια και καθετήρα» εξομολογείται ο μητροπολίτης Γεννάδιος και τα λόγια του προκαλούν ανατριχίλα. «Ξαφνικά ακούω μια φωνή: “Είμαστε συν-επίσκοποι, έτσι θα σε αφήσω;” Ταράχτηκα! Ξύπνησα και ξαφνικά μού βγήκε από το στόμα το καλώδιο που είχα μέχρι βαθιά μέσα στον λαιμό μου. Με το που ανοίγω τα μάτια μου, αντικρίζω από πάνω μου μια ζωντανή παρουσία. Ο άγιος Λουκάς ήταν εκεί, δίπλα μου!Αναστατώθηκα, άρχισα να ανασαίνω έντονα αλλά με ανακούφιση. Ηθελα να περπατήσω, να με σηκώσουν και πάλι οι νοσηλευτές» αποκαλύπτει με λόγια που κόβουν την ανάσα!

Ο δεσπότης μάς περιγράφει πως μετά την παρουσία του αγίου στον ύπνο του όλες του οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για ιατρικό θαύμα, όμως εκείνος αποδίδει όλα όσα συνέβησαν στην Εντατική στην παρουσία του Αγίου.

«Το πρωί στις 6 η ώρα ήρθε τρέχοντας ο χειρουργός και φύλακας άγγελός μου να μου ανακοινώσει μες στη χαρά ότι η βιοψία, ύστερα από κατεπείγουσα εντολή, βγήκε αμέσως και τα αποτελέσματα ήταν ότι ο καρκίνος δεν είχε κάνει μεταστάσεις, δεν είναι κακοήθης, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε καμία χημειοθεραπεία και, το κυριότερο, δεν θα χρειαστεί καμία αντιβίωση, καμία φαρμακευτική αγωγή! “Είσαι καλά, είσαι πολύ καλά. Δόξα τω Θεώ” ήταν τα λόγια του γιατρού μου! Η ογκολόγος ύστερα από λίγη ώρα ήρθε και εκείνη στο δωμάτιό μου και μου είπε: “Ειμαι πολύ χαρούμενη! Έγινε κάτι που εσείς το λέτε, νομίζω, θαύμα. Εμείς το λέμε ιατρικό θαύμα”. Της απάντησα χαρακτηριστικά: “Δοξασμένο το όνομα του παντοδύναμου Θεού, που μας χαρίζει τα αγαθά Του, την υγεία και μας υπενθυμίζει ότι είναι συνεχώς μαζί μας, θεραπεύοντας την αδυναμία και την ασθένεια της ψυχής μας! Για μένα ήταν μια προσωπική εμπειρία συγκλονιστική, η πιο θαυμαστή που έζησα μες στο κρεβάτι του πόνου, σε μια περίοδο της ζωής μου κρίσιμη, στο διάβα της πορείας μου στη διακονία της Εκκλησίας μας. Ο άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, είναι πλέον ο προστάτης μου άγιος, ο δικός μου άγιος» λέει με συγκίνηση ο μητροπολίτης Μποτσουάνας και Φρι Στέιτ Γεννάδιος.

Δείτε επίσης

Πέτρος Αλαφούζος: “Αυτό που με προέτρεψε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η αγάπη μου για την περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό”

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης  Βαγγέλης Καράλης   Ο δραστήριος νέος Πέτρος Αλαφούζος μιλάει στο Label News …