Τρίτη , 16/04/2024

Ποινική δίωξη κατά δύο γνωστών Ελλήνων δημοσιογράφων για πλαστογραφία (VIDEO)

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού είναι πλέον οι πρωταγωνιστές του «περούκα gate», Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εις βάρος τους από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση αφορά στην πλαστογράφηση της υπογραφής του Γιώργου Χριστοφορίδη, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ελληνική διπλωματική αποστολή, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, με αντικείμενο το μεταναστευτικό. Τότε, οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, Δημάδης και Σουλτογιάννης, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν και -στο τέλος- χρέωσαν τα ποτά τους στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, υπογράφοντας ως… «Χριστοφορίδης»!

Το εντυπωσιακό είναι ότι λίγες μέρες μετά το συμβάν -που έμεινε γνωστό ως «perouka gate», προκαλώντας την κατακραυγή του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου- είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημήτρης Σουλτογιάννης και είχε ομολογήσει δημόσια την πλαστογραφία. Χαρακτηριστικά, είπε ότι «ο Θάνος, ο Δημάδης, πάνω στη γρηγοράδα του να θέλει να φύγει, υπέγραψε το όνομα ενός φίλου και συναδέλφου»! Με απλά λόγια, παραδέχθηκε το γεγονός, διευκρινίζοντας ότι η πλαστογραφία έγινε από τον Δημάδη και όχι από εκείνον. Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε την ποινική δίωξη και στους δύο, από κοινού.

Δήλωση Γιώργου Χριστοφορίδη:

«Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, την κυρία Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και άλλα εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης να υπερασπίζονται παθιασμένα στη Βουλή τους Δημάδη – Σουλτογιάννη, που “πάνω στη γρηγοράδα τους” πλαστογράφησαν την υπογραφή μου. Μακάρι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να έρθουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων πλαστογράφων στο δικαστήριο. Τους θερμοπαρακαλώ για αυτό. Θέλω πολύ να τους δω να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο υπέρ τους. Αλλωστε, η κυρία Ασημακοπούλου την ξέρει τη διαδικασία καλά, μιας συνηθίζει να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης ανθρώπων που δικάζονται για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο επ’ αμοιβή».

Δήλωση Περικλή Πασχάκη (δικηγόρος του μηνυτή Χριστοφορίδη):

«Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του περιστατικού έχει δημόσια συνομολογήσει ότι είδε τον συνάδελφό του να υπογραφεί με το όνομα και την υπογραφή του εντολέα μου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας καθιστούν απολύτως αναμενόμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την παραπομπή τους στο ακροατήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, ούτως ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του καθενός».

Θυμηθείτε εδώ την αποκαλυπτική ομολογία του Δημήτρη Σουλτογιάννη, που είχε ανεβάσει παλαιότερα στους λογαριασμούς του, στα social media, ο Γιώργος Χριστοφορίδης:

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …