Πέμπτη , 18/07/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αδιαφορία από το Ελληνικό Κράτος για τα Ελληνόπουλα στα σχολεία του Μονάχου – Χωρίς Καθηγητές κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά – Η επιστολή που έστειλαν στον Τσίπρα την στιγμή που ετοιμάζουν Καταλήψεις (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ:  Κυριάκος Θεοδοσίου

Μπορεί να ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου η σχολική χρονιά για τους Έλληνες μαθητές της Γερμανίας, ωστόσο μέχρι και σήμερα τα κενά σε όλα τα ελληνικά Λύκεια της χώρας είναι απίστευτα και ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Τα μαθήματα καθημερινά είναι δίωρα ή τρίωρα στην καλύτερη των περιπτώσεων αντί επτάωρα. Υπάρχουν εννιά καθηγητές για 300 μαθητές, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και στους καθηγητές των μαθημάτων κατεύθυνσης στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων.

Έτσι, με τον κίνδυνο να μείνουν φέτος εκτός πανελληνίων, και ενώ τόσο καιρό περίμεναν καρτερικά όλο αυτό τον καιρό να καλυφθούν τα κενά οι μαθητές του ελληνικού λυκείου Μονάχου ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε καθηγητές που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί.

Πρώτο τους βήμα ήταν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας χωρίς όμως να λάβουν την παραμικρή απάντηση. Κάνοντας μια ακόμα προσπάθεια να δώσουν λύση στο πρόβλημα σήμερα (28/9) το μεσημέρι οι μαθητές του ίδιου Λυκείου πραγματοποίησαν πορεία φτάνοντας μέχρι και το ελληνικό προξενείο. Ωστόσο και αυτή τους η προσπάθεια έπεσε στο κενό, αφού η πρόξενος με πρωτοφανή αδιαφορία ενημέρωσε τα παιδιά πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα από πλευράς της.

Αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι η ήδη υπάρχουσα μαθητές του ελληνικού Λυκείου Μονάχου μ’ ενημέρωσαν πως σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν καταλήψεις και αποχές από τα μαθήματα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην κάνουν άλλοι κατάληψη και αποχή στα όνειρά τους.

Δείτε επίσης

4ο Αθλητικό Τουρνουά ΑμεΑ «WillPower Games 2024» powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΙΕΚ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ …