Πέμπτη , 13/06/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ LABEL NEWS Gay Games: Έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα – Όλη η χώρα θα κατακλυστεί με αθλητές των Gay παιχνιδιών – Ποιοι αντιδρούν

Ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουμε την ύπαρξη των Gay Games, ή αλλιώς των Gay Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως είναι ένας θεσμός που μετρά σχεδόν 20 χρόνια και κατέχει τρομερές επιτυχίες στην παγκόσμια κοινότητα του ουράνιου τόξου.

Αθλητές της LGBT κοινότητας, κάτω από μία σημαία, εκείνη του ουράνιου τόξου, έρχονται κάθε φορά σε μία χώρα για να αναδείξουν την ισότητα στον αθλητισμό για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, των θέλω και ενάντια στα πρέπει που μπορεί να τους έδωσαν ένα stop.

Φέτος, τα Gay Games, ταξίδεψαν στο Παρίσι και η χώρα του φωτός γνώρισε στιγμές της gay κουλτούρας μακριά από τα gay villages και τις μικρές κοινότητες των περιθωριοποιημένων ατόμων. Μία όμως μικρή τοποθέτηση πολλών διαγωνιζομένων, πρόκειται να μας απασχολήσει αρκετά το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορά την δημιουργία Gay Games και στην Ελλάδα.

Όπως είναι φυσικό, η Ελληνική Gay κοινότητα αγκάλιασε την συγκεκριμένη ιδέα και ήδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται την διοργάνωση και όλα όσα χρειάζονται για να είναι έτοιμοι για την επόμενη τελετή έναρξης μετά και τους αγώνες του Χονγκ Κονγκ του 2022. “Θα ήταν χαρά μας να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Όλη η χώρα θα γέμιζε με το ουράνιο τόξο μας, θα έβλεπαν ότι το διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα και κακό.”, αναφέρει αναγνώστης στο Label News.

Είναι όντως μία σωστή πρωτοβουλία για την χώρα μας ή ένας ακόμη τρόπος προβολής της διαφορετικότητας ενώ η ίδια η gay κοινότητα αυτοπεριθωριοποιείται δημιουργώντας αγώνες που αφορούν μόνο εκείνη; Τα σχόλια δικά σας…

 

Δείτε επίσης

4ο Αθλητικό Τουρνουά ΑμεΑ «WillPower Games 2024» powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΙΕΚ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ …