Παρασκευή , 19/04/2024

Το Ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1930, γιορτάζει – Το ιστορικότερο ατελιέ μόδας της Αθήνας που πέρασε από την γιαγιά στην εγγονή

Ένα από τα πιο παλιά ατελιέ της Αθήνας, με ιστορία που μας πάει 90 χρόνια πίσω,  το ιστορικό ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη στον Κεραμεικό, γιορτάζει τα  6 χρόνια από την αναβίωση του.

Το ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη λειτούργησε για πρώτη φορά στον Κεραμεικό το 1930 ως ένα κλασσικό μοδιστράδικο της εποχής. Η ιδιοκτήτρια του, Μαρία Διαμάντη, κατασκευάστρια ρούχων και καπέλων, λόγο της μεγάλης εμπειρίας της και της διάθεσης της να μεταδώσει τις γνώσεις της, ιδρύει παράλληλα με τις δραστηριότητες  του ατελιέ, τη ”σχολή κοπτικής – ραπτικής Μαρία Διαμάντη” από την οποία, στα χρόνια που λειτούργησε, αποφοίτησε πολύ μεγάλος αριθμός σπουδαστριών.

Πολλά χρόνια μετά, το 2012, η εγγονή της, Μαρία Διαμάντη, έχοντας κάνει μια μεγάλη διαδρομή στο χώρο του ενδύματος, η οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει σπουδές και 10 χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε σχολές μόδας, επανιδρύει το ατελιέ με την επωνυμία ”maria DiamanDi” στο οποίο κατασκευάζει, αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας, ρούχα μοναδικά, σχεδιασμένα και ραμμένα για το άτομο για το οποίο προορίζονται. Χωρίς να υπολογίζει σεζόν, αντιμετωπίζει το κάθε ρούχο ως έργο τέχνης, δημιουργία ανθεκτική στο χρόνο και στις εναλλαγές των τάσεων.

Το 2013 το ατελιέ γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας του αναβιώνοντας τα ”μαθήματα μόδας” που η Μαρία Διαμάντη – η μεγαλύτερη – κάποτε παρέδιδε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών,  παρακολούθησε μαθήματα  πατρόν, ραπτικής, κατασκευής καπέλων και αξεσουάρ, θεατρικής μάσκας, σχεδίου μόδας, παραδοσιακού κεντήματος και μακραμέ, ιστορίας κοστουμιού και υφασματολογίας.

Υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Διαμάντη οι ομάδες των  μαθητών της  ανέπτυξαν έντονη καλλιτεχνική δράση παρουσιάζοντας  ήδη στο Αθηναϊκό κοινό δύο ομαδικές εκθέσεις: τον Απρίλιο του 2014 την πρώτη τους  έκθεση με τίτλο ”Maria DiamanDi/crew:180 MINUTES FOR 18 IDEAS” και τον Ιούνιο του 2017 το #fashionrewindproject και συνεχίζουν.. Ταυτόχρονα η ίδια η Μαρία Διαμάντη,  παράλληλα με την ιδιότητα της ως σχεδιάστρια αλλά και εκπαιδεύτρια νέων σχεδιαστών ανοίγεται στην τέχνη και ξεκινά να μελετά και να  κατασκευάζει τα ”γλυπτά φορέματα” της, μια σπουδή πάνω στην γλυπτική μόδα ( #SculpturalFashion ) απεικόνιση βασικών ανθρωπίνων συναισθημάτων όπως ο θυμός, ο φόβος, η επιθυμία κ.α. σε ρούχα.

Σήμερα ,  το ιστορικό ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη στον Κεραμεικό, συνεχίζει τις δραστηριότητες του , δραστηριότητες οι οποίες μάλιστα επεκτάθηκαν και γεωγραφικά μέσω της τεχνολογίας καθώς  η Μαρία Διαμάντη παραδίδει πλέον  on-line μαθήματα μόδας σε Έλληνες του εξωτερικού σε όλο τον κόσμο μέσω τον οποίων η ομάδα της μεγάλωσε και απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

Το ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη βρίσκεται στην οδό Μαραθώνος 31 στον Κεραμεικό.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί της στο επίσημο site της:www.mariadiamandi.com

στο mdiamadi@yahoo.gr

στην επίσημη σελίδα της στο Face book :

Maria Diamandi ( https://www.facebook.com/mariadiamandiofficialpage/ )

και στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram: Maria Diamandi official

( https://www.instagram.com/maria_diamandi/ )

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …