Σάββατο , 30/03/2024

Τόλης Παπαδημητρίου: Ο ηθοποιός που γράφει τα κείμενα του Μουτσινά στον Σκάι, πίνει “Μαύρη Σαμπούκα” στο θέατρο Αλκμήνη

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Ο Τόλης Παπαδημητρίου αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του. Τηλεοπτικά συμμετέχει στην σειρά του Αντ1, “Μην Ψαρώνεις”, έχει κάνει guest για την “Μουρμούρα” στον Alpha και συνεργάζεται με τον Νίκο Μουτσινά καθώς είναι ο κειμενογράφος της εκπομπής “Καλό Μεσημεράκι”. Το μεγάλο καμάρι του Τόλη όμως είναι το αγαπημένο θεατρικό του έργο “Μαύρη Σαμπούκα” που παίζεται για 4η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις το επάγγελμα του ηθοποιού;

Είναι κάτι που το ήθελα από παιδί.. Μου άρεσε κι ας μην καταλάβαινα τι ακριβώς κάνει ένας ηθοποιός.. Φυσικά πριν απ’ αυτό μου άρεσε να γράφω όποτε μεγαλώνοντας ανακάλυψα πως έχω την ανάγκη να εκφραστώ και με τους δύο αυτούς τρόπους.. Πηγαίνοντας στην Δραματική Σχολή, αντιλήφθηκα ότι μπορώ – ευτυχώς!! – να το κάνω.. και συνέχισα..

Τηλεοπτικά συμμετέχεις στην πετυχημένη σειρά του Αντ1 «Μην Ψαρώνεις», μια σειρά με που έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό. Τα συναισθήματά σου μέχρι σήμερα.

Ο ρόλος του Billy στην τηλεοπτική σειρά του Ant1 «Μην ψαρώνεις» είναι επίσης κάτι με το οποίο διασκεδάζω πολύ.. Τα γυρίσματα είναι κάποιες φορές εξαντλητικά όμως πάντα μένει ωραία αίσθηση.. Μ’ αρέσει που ο κόσμος το έχει αγαπήσει τόσο..

Ακόμη μια επιτυχία για εσένα η συμμετοχή σου στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά ως κειμενογράφος. Πώς είναι η συνεργασία σου με τον παρουσιαστή;

Η συνεργασία μου με τον Νίκο είναι άψογη.. Γράφω τα κείμενα της εκπομπής καθώς και παραλλάζω τα τραγούδια για το standup comedy κι έχει πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό.. Η ταχύτητα μάλιστα με την οποία συμβαίνει είναι απίστευτη! Λόγω καθημερινού είμαστε συνεχώς στην τσίτα που καταλήγει να είναι πολύ δημιουργική.. Με το Νίκο είμαστε και φίλοι οπότε η συνεργασία γίνεται και με περισσότερη όρεξη..

Για 4η σεζόν σκηνοθετείς και πρωταγωνιστείς στην «Μαύρη Σαμπούκα». Πες μας δύο λόγια για το έργο και την επιτυχία που γνωρίζει.

Η «Μαύρη Σαμπούκα» είναι το 5ο μου κατά σειρά θεατρικό έργο . Είναι μια ιστορία για δύο άντρες, που συναντιούνται υπό αντίξοες συνθήκες, γίνονται φίλοι και τελικά ανακαλύπτουν πως όσο και διαφορετικοί να είναι έχουν πάρα πολλά κοινά.. Όλο αυτό βέβαια υπό ένα αμιγώς κωμικό πρίσμα, με φόντο ένα διαμέρισμα, ένα πτώμα και άφθονο αλκοόλ. Η παράσταση έχει επιτυχία, ναι. Ο κόσμος γελάει και γελάει δυνατά κάθε φορά, εδώ και 4 σεζόν.. Αυτό είναι που μας ωθεί να συνεχίζουμε και πίνουμε ασταμάτητα «Μαύρη Σαμπούκα!» Είναι πολύ όμορφο που άνθρωποι έρχονται και βλέπουν την παράσταση ξανά και ξανά ενώ ταυτόχρονα φέρνουν μαζί φίλους, παρέες. Αυτή είναι νομίζω η επιτυχία μας.. Το ότι τους αρέσει τόσο που θέλουν να το ξαναζήσουν και μάλιστα να το μοιραστούν με άλλους.. Προσωπικά χαίρομαι πολύ.. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν δημιουργό να λένε τις ατάκες στην πλατεία πριν καν τις πει ο ίδιος.. Το έχει αγαπήσει το έργο ο κόσμος και νιώθω ότι έχει κι άλλο.. Και για τους θεατές αλλά και για μας, που παίζοντας ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα!

 «Και μετά ερωτεύτηκαν», η δεύτερη θεατρική σου παράσταση. 

Το «Και μετά ερωτεύτηκαν» είναι μια pop – κωμωδία, πολύχρωμη που φτιάχτηκε με πολύ κέφι και μεράκι.. 7 νέοι ηθοποιοί επί σκηνής τα δίνουν όλα και κάνουν τον κόσμο να γελάει.. Τόσο απλά.. Έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτή την δουλειά, και το αποτέλεσμα – τουλάχιστον εδώ και 4 Κυριακές που η παράσταση παίζεται – νομίζω μας δικαιώνει.. Είναι μια παράσταση που μας φτιάχνει την διάθεση και το ίδιο προσπαθούμε όλοι από την πλευρά μας να κάνουμε και για τους θεατές..

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …