Σάββατο , 20/04/2024

Άιντα Τζαβέλλα: Η διάσημη δικηγόρος παντρεύεται με θρησκευτικό γάμο τον πρώην βαρυποινίτη σύντροφό της, με κουμπάρα την Καίτη Γαρμπή!

Η ζωή της θα μπορούσε να γίνει ταινία στον κινηματογράφο. Πολλοί σκηνοθέτες έχουν ήδη προτείνει στην διάσημη δικηγόρο Αίντα Τζαβέλλα να γυρίσουν την ζωή της σε ταινία. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι Ρήγας – Αποστόλου εμπνεύστηκαν την σειρά του ΑΝΤ1, οι «Στάβλοι της Εριέττας Ζαίμη» από την ζωή της πασίγνωστης δικηγόρου. Η πιο διάσημη ελληνίδα ποινικολόγος, η οποία 18 χρόνια πριν αποφάσισε να παντρευτεί τον τότε βαρυποινίτη πελάτη της, Γιώργο Αγγελόπουλο! Ο πολιτικός γάμος έγινε μέσα στην φυλακή με κουμπάρα την Καίτη Γαρμπή. Για μήνες η Αίντα ήταν πρωτοσέλιδο και καλεσμένη σε όλα τα media της χώρας. Μια γυναίκα αντισυμβατική, ειλικρινής, πανέξυπνη μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος που μέλημα μας ήταν πάντα να βοηθάει και να υπερασπίζεται τους φτωχούς και τους αδυνάτους. Σήμερα μετά από χρόνια απουσίας από τα media, μας μιλάει για την ζωή της με τον αγαπημένο της Γιώργο, με το πολυσυζητημένο ζευγάρι να ετοιμάζεται να παντρευτεί ξανά, αυτήν την φορά με θρησκευτικό γάμο και κάθε επισημότητα!

  • Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σας πιστεύετε σας έκαναν από τις πιο πετυχημένες και διάσημες δικηγόρους στην Ελλάδα;

Από μικρή δεν μου άρεσε η αδικία, παρόλο που δεν ήταν δική μου επιλογή να πάω στην Νομική, αλλά των γονιών μου, στην πορεία όμως το αγάπησα πολύ. Αυτό που κυρίως καθόρισε την στάση μου ήταν το γεγονός ότι ποτέ δεν ζητούσα χρήματα. Οι αμοιβές μου καθοριζόντουσαν από τους ίδιους μου τους πελάτες. Επίσης δεν έχω πει ποτέ ψέματα στους πελάτες μου.

  • Έχουν υπάρξει δυσκολίες στην δουλειά σας, φτάνοντας στο σημείο να πείτε δεν αντέχω άλλο τα παρατάω;

Έχουν υπάρξει τεράστιες δυσκολίες και πολλές φορές έχω απογοητευτεί. Αυτό που με είχε απογοητεύσει πάρα πολύ ήταν τα περί απονομής δικαιοσύνης. Δικαστικές αποφάσεις που ήταν οφθαλμοφανώς άδικες.

  • Πώς εξηγείται την μεγάλη εγκληματικότητα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως.

Λόγω της ανέχειας. Ο άλλος όταν δεν έχει το παιδί του να φάει θα αναγκαστεί να γίνει παραβατικός. Η λύση όμως δεν  είναι να κάνεις φυλακές, αλλά να δώσεις ευκαιρίες στους ανθρώπους. Να κάνεις πανεπιστήμια να δώσεις δουλειές και όνειρα στους ανθρώπους με ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα.

  • Θεωρείτε ότι οι φυλακές που έχει η Ελλάδα, σωφρονίζει τους ανθρώπους, γίνονται καλύτεροι άνθρωποι;

Όχι. Πιστεύω ότι η χειρότερη εγκληματική οργάνωση που υπάρχει είναι οι φυλακές της χώρας μας. Δίνουν ευκαιρίες σε όλους να εκμεταλλευτούν καταστάσεις. Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τον ανθρώπινο πόνο είναι πολύ εύκολο. Σπεκουλάρουν επάνω στην ανάγκη του άλλου που έχει για ελευθερία, στοχεύοντας στην περιουσία του. Ζούνε δεσμοφύλακες, αστυνομικοί, δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς. Λέει μια παροιμία, «όπου υπάρχει Νομός υπάρχει και αστυνόμος». Είναι θέμα μιας οικονομικής πολιτικής σωστής που θα έπρεπε να υπάρχει, ώστε να μην ανοίγει η όρεξη να εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον.

  • Ποια είναι η σχέση σας με την δημοσιότητα, σας έχει βοηθήσει επαγγελματικά;

Αγαπώ πολύ την δημοσιότητα γιατί με έχει βοηθήσει πολύ. Αντικειμενικά σκεπτόμενη είμαι πάντα υπέρ των δημοσιογράφων ακόμη και όταν υπερβάλλουν πολλές φορές. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η έκθεση στα media θέλει και μια ρέγουλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν κάποτε μου είπαν ότι με διδάσκουν στις σχολές δημοσιογραφίας. Ρώτησα τι διδάσκεστε από εμένα, και μου απάντησαν: «Πόσο ψηλά έχετε καβαλήσει το καλάμι και τι θα κάνετε πέφτοντας από εκεί.» Στην αρχή θύμωσα, αλλά μετά στο σκέφτηκα σοβαρά ότι είχα φτάσει σε ένα σημείο υπερέκθεσης.  Πλέον οι εμφανίσεις μου στα media είναι επιλεκτικές.

  • Ξαφνικά η ζωή σας αλλάζει, όταν γίνεται γνωστή η σχέση σας με τον τότε βαρυποινίτη σύζυγό σας Γιώργο Αγγελόπουλο. Σας ενόχλησε η τεράστια δημοσιότητα που πήρε το θέμα;

Όχι, ίσα ίσα το απολάμβανα. Υπήρχαν κάποιοι εμμονικοί που έψαχναν το τηλέφωνό μου στις 3 το πρωί. Έπερναν όποια Τζαβέλα έβλεπαν στον δικηγορικό Σύλλογο. Εγώ δεν έδινα ποτέ το τηλέφωνό μου διότι δεν ήθελα να πούνε ότι εκμεταλλεύομαι τα media για να έρθει πελατεία. Αυτό που κρατάω έντονα από εκείνη την εποχή 18 χρόνια πριν, ήταν ότι με σταματούσε ο κόσμος στον δρόμο και με ρωτούσε τι κάνει ο Γιώργος και πότε αποφυλακίζεται. Πήρα πολύ αγάπη από τον κόσμο.

  • Σήμερα η σχέση σας με τον Γιώργο πώς είναι;

Συνεχίζουμε και είμαστε ερωτευμένοι μετά από 18 χρόνια όπως στην αρχή. Είναι ο «σωματοφύλακάς» μου, βρίσκεται μαζί μου όπου πηγαίνω και με προσέχει. Με βοηθάει πολύ στις δουλειές, κρατάει το σπίτι, φροντίζει τα ζώα μας και είναι πάντα δίπλα μου, στο πλευρό μου. Για να κρατήσει ένας έρωτας το μυστικό είναι ο σεβασμός. Να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου για να μπορείς να σεβαστείς και τον άλλον.

  • Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα αλλάζατε κάτι;

Πολλά! Καταρχάς επαγγελματικά θα ήθελα να γίνω γιατρός και να είμαι στους «Γιατρούς του Κόσμου».  Στα προσωπικά μου θα άλλαζα πολλά στις επιλογές των συντρόφων μου. Δεν θα έκανα ποτέ τον πρώτο μου γάμο με τον γνωστό δικηγόρο Τζαβέλλα. Επίσης θα ήθελα να κάνω πολλά παιδιά με τον Γιώργο, δυστυχώς εξαιτίας ενός γυναικολογικού προβλήματος που είχα δεν τα κατάφερα.

  • Τι σχέδια κάνετε μαζί για το μέλλον;

Ετοιμάζουμε τον θρησκευτικό μας γάμο! Έχουμε παντρευτεί πριν 18 χρονιά μέσα στις φυλακές με πολιτικό και τώρα θα παντρευτούμε ξανά με θρησκευτικό για να έχουμε και την ευλογία του Θεού, με κουμπάρα μας την Καίτη Γαρμπή! Περιμένω να μου κάνει πρόταση γάμου ο Γιώργος, διότι την πρώτη φορά του είχα κάνει εγώ!

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ, Συνέντευξη Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …