Πέμπτη , 25/04/2024

Άντρη Ελευθερίου: “Δεν μπορούσα να ζω άλλο στην σκιά” – Η Ολυμπιονίκης μιλάει στο Label για την γυναίκα της ζωής της

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου 

Αν στις λέξεις “δύναμη”, “αποφασιστικότητα” και “γενναιότητα” έπρεπε να δοθεί ένα όνομα αυτό θα που θα ταίριαζε απόλυτα είναι το όνομα της Άντρης Ελευθερίου. Πρωταθλήτρια στο άθλημα της σκοποβολής και κορυφαία γυναίκα αθλήτρια στην Κύπρο. Πρωταθλήτρια όμως και στο να ζει ελεύθερα και ανοιχτά στην κατά τα άλλα “κλειστή” Κύπρο. Το Σάββατο σε μια σεμνή τελετή παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς της, Dyana. Η Άντρη  μίλησε για όλα αυτά στο Label News, καθώς και για το bullying που βίωσε στα πρώτα της βήματα στο χώρο του αθλητισμού.

Νομίζω ότι διανύεις την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής σου. Ετοιμάζεσαι για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο και συμπληρώνεις λίγα 24ωρα παντρεμένη.

Πράγματι νιώθω πολύ ικανοποιημένη με την αθλητική μου πορεία καθώς η χρονιά αυτή ήταν ακόμη μια πετυχημένη χρονιά για εμένα και ευτυχισμένη με την πρόκριση μου για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Όσον αφορά την προσωπική μου ζωή ναι μπορώ να πω ότι βρίσκομαι στην πιο όμορφη φάση της ζωής μου.

Πώς αποφασίσατε να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας;

Όταν έχεις μια σχέση για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και νιώθεις ότι βρήκες τον άνθρωπο σου προχωράς χωρίς δισταγμό σε πιο “σοβαρά” πράγματα, όπως για παράδειγμα ο γάμος.

Πώς είδαν οι οικογένειές σας την απόφαση που πήρατε;

Είμαστε μαζί σχεδόν 4 χρόνια δεν ήταν κάτι το ξαφνικό. Όταν αγαπάς το μόνο που θες είναι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να ναι ευτυχισμένος.

Στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε αναγνωρίσιμα πρόσωπα είτε του θεάματος είτε του αθλητισμού με “διαφορετικό” σεξουαλικό προσανατολισμό να ζουν ανοιχτά και να προχωράνε με τόσο γενναία βήματα. Ήταν δύσκολη απόφαση;

Φυσικά και δεν ήταν εύκολο. Χρειάζεσαι πολλή δύναμη. Έκανα αυτό που ένιωθα και που θα με έκανε ευτυχισμένη. Δεν μπορούμε να ζούμε στην σκιά. Μπορώ να πω με μεγάλη χαρά ότι ο περισσότερος κόσμος ήταν πάρα πολύ υποστηρικτικός με τις όμορφες ευχές του γεγονός που με κάνει πολύ χαρούμενη. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τα όμορφα τους λόγια και μηνύματα! Η αγάπη δεν πρέπει να κρύβεται. Η αγάπη νικά τα πάντα!

Σε Ελλάδα και Κύπρο δεν προβλέπεται η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Θα θέλατε να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια;

Θα θέλαμε ένα παιδάκι σε κάποια φάση, ναι.

 Είναι η αγάπη της Dyana κινητήριος δύναμη για να συνεχίζεις τη σκληρή δουλειά για τους Ολυμπιακούς αγώνες;

Βεβαίως η Dyana μου δίνει τρομερή δύναμη. Πάρα πολλές φορές όταν νιώθω απογοητευμένη ή κουρασμένη μου θυμίζει με τον τρόπο της, ότι κάνω με επιτυχία αυτό που αγαπώ δίνοντας μου δύναμη να προχωρώ ακόμη πιο αποφασιστικά.

Έχεις κάνει πολλές φορές περήφανη την Κύπρο. Μάλιστα, έχεις κατακτήσει για πρώτη φορά στις γυναίκες την 7η θέση. Αυτή τη φορά που βρίσκεται ο πήχης;

Θα δουλέψω και θα παλέψω για το καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι στον αγώνα αυτό βρίσκονται οι καλύτερες σκοπεύτριες του κόσμου έτσι όλα είναι πιθανά!

Έχεις μιλήσει ανοιχτά και για το bullying που δέχτηκες στο χώρο του αθλητισμού επειδή είσαι γυναίκα.

Θεωρώ ότι ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κατά κάποιο τρόπο ένα είδος bullying είναι αρκετά μεγάλος. Προσωπικά εμένα με δυνάμωσαν τα όλα όσα πέρασα, αρνητικά και θετικά, καλά και άσχημα. Προσπαθώ όμως να αφήνω πίσω μου τα αρνητικά και να βλέπω μόνο μπροστά χωρίς πλέον να τα αφήνω να με επηρεάζουν.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …