Παρασκευή , 29/03/2024

Έμεινες Αθήνα την Καθαρά Δευτέρα; Αυτές είναι οι εκδηλώσεις για τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πρωτεύουσα

Του Άκη Τσακίρη 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς του Δήμου Αθηναίων ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια.

Φύγαμε λοιπόν στις 11:00 για το Λόφο Φιλοπάππου. Αν έχει καλό καιρό, σίγουρα θα δεις και πολλούς χαρταετούς οι οποίοι θα γίνουν ο δικός σου οδηγητής για την τοποθεσία. Εκεί φυσικά θα απολαύσεις μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, ενώ στις 12:00 ξεκινά το μεγάλο μέρος της διασκέδασης μέσα από τη συναυλία από το συγκρότημα του Σπύρου Πολυκανδριώτη με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια.

Αν πάλι δεν θέλεις να ανέβεις σου Φιλοπάππου, η λίστα για παραδοσιακά Κούλουμα έχει και μία ακόμη επιλογή. Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ), με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, από τις 11 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα.

 

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …