Τετάρτη , 17/04/2024

Κάνε κάτι διαφορετικό και δοκίμασε τα καλύτερα Brunch στα πιο In μέρη της πρωτεύουσας

Τι είναι το Brunch;

Το brunch, κάτι μεταξύ πρωινού (breakfast) και μεσημεριανού (lunch), σερβίρεται αργά το πρωί και υποκαθιστά το μεσημεριανό γεύμα. Σε Αμερική και Αγγλία, τα μεγάλα και πλούσια πρωινά αποτελούν καθημερινότητα, ενώ σταδιακά γίνονται συνήθεια και στην Ευρώπη.

Γιατί Brunch;

Γιατί καθημερινές και ειδικά Σαββατοκύριακα μας αρέσει να συνδυάζουμε ένα πλήρες πρωινό με μεσημεριανό γεύμα -Βr(eakfast-lu)nch -που συνδυάζει ενέργεια και απόλαυση σε ένα.

The Lobby 35, Πειραιάς

Άν ζητάς ένα πρωινό που δεν του λείπει πραγματικά τίποτα θα το βρείς στο Lobby 35. Μεγάλη ποικιλία, ιδιαίτερες γεύσεις με την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου σε περιμένουν στον Πειραιά. Βλέποντας τον κατάλογο σίγουρα θα σου κλείσει το μάτι ένα πιάτο.Αφού ξεπεράσεις τον εθισμό στο croque madame, που θα είναι αυτό, σίγουρα θα φλερτάρεις με τα αφράτα pancakes με μπέικον και αυγό ή τα benedict eggs με σολομό. Ακόμη το σκέφτεσαι;

Mask, Kαλαμιώτου 16-18, πλατεία Αγίας Ειρήνης

Σε αυτό τον χώρο πραγματικά πέφτουν οι μάσκες με το που κάνεις το πρώτο βήμα στο κτίριο,  το οποίο χρονολογείται περίπου στο 1835-40. Εντυπωσιακοί καναπέδες στο κόκκινο της πορφύρας, φλοράλ υφάσματα και σταυροί με πολύτιμες πέτρες διασκορπισμένοι στις μεγάλες μαξιλάρες έρχονται να δέσουν με γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε και να παραδοθείτε σε μια άλλη εποχή.

Estrella Athens, Ρόμβης 24Α, Αθήνα

Από τη Θεσσαλονίκη ήρθε στην Αθήνα, σε ένα νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Ρόμβης και περιμένει να το επισκεφθείς. Μπουγατσάν (ένα μιξάζ μπουγάτσας και κρουασάν), ομελέτες, αβγά στους 64ºC, πίτσα σε ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης με μπέικον, και άλλες πολλές προτάσεις για πρωινό και brunch… διαρκείας είναι λίγα από αυτά που θα βρείς κάπου στο κέντρο της Αθήνας.

 Oh Mama, Κύπρου 48, Γλυφάδα

Το all day bar cafe  θα σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι σε ένα από τα ψαγμένα bars του κέντρου, ενώ το μενού του brunch θα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στα πιο hype μπραντσάδικα του Βερολίνου.

Chapeau, Σωκράτους 4Α Χαλάνδρι

Στο κυριακάτικο brunch η αγαπημένη Ντίνα Νικολάου δίνει τον καλύτερο εαυτό της, καθώς από τον μακρόστενο μπουφέ παρελαύνουν λιχουδιές όπως τερίνα κοτόπουλου, ομελέτα τραγανών λαχανικών με ολόφρεσκα αυγά, τάρτα κολοκύθι με βάση τραγανή και γλυκιά, αλλά και  μια αμαρτωλή tartine – croque madame με κατσικίσιο τυρί, γραβιέρα, ζαμπόν και τηγανητό αυγό.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …