Σάββατο , 20/04/2024

Έμη Ζησιοπούλου – Λιβανίου, υποψήφια Ν.Δ: “H πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ούτε ο πλούτος, ούτε η εξουσία, αλλά ο ανθρωπισμός του”

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Νοτίου Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών θα είναι η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια Έμη Ζησιοπούλου – Λιβανίου. Η Έμη Ζησιοπούλου – Λιβανίου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει πολλές ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από το 2014 είναι Head Of Special Editions στην ιστοσελίδα Huffpost.gr. Το 2012 ξεκίνησε την εκδοτική της δραστηριότητα, εκδίδοντας το ετήσιο λεύκωμα «Η Δύναμη της Προσφοράς», το οποίο προβάλλει τη φιλανθρωπική και κοινωφελή δραστηριότητα ιδιωτών και ιδρυμάτων. Το 2018 δημιούργησε το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα.

Κα Ζησιοπούλου Λιβανίου οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν σε περίπου ένα μήνα από τώρα. Θεωρείται ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι μη αναστρέψιμο;

Να πω κατ’ αρχήν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών ήταν ιστορικά σαρωτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Ναι, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα τόσο της 26ης Μάϊου όσο και της 2ας Ιουνίου θα επιβεβαιωθεί περίτρανα. Προφανώς η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για την κυβέρνηση. Και μη σας πω ότι θα είναι και χειρότερο για την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν τυχαίο. Ήταν μία πάνδημη απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα μία τεράστια επιβράβευση του κόσμου στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό μας γεμίζει όλους στη Νέα Δημοκρατία με εξαιρετικά υψηλό αίσθημα ευθύνης. Εμείς λοιπόν, δουλεύουμε, προτείνουμε, σχεδιάζουμε για όλους. Όχι απλά για τους πολλούς. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται κάτι πολύ πιο δομικό. Μια πραγματική πολιτική αλλαγή. Μια αλλαγή αξιών και αισθητικής. Μια αλλαγή που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια προσπάθεια, η οποία είναι σίγουρο ότι θα επιβραβευθεί και θα εγκριθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στις  εθνικές εκλογές σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα!

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών;

Θα σας απαντήσω παραπέμποντάς σας στις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά την ευρύτατη νίκη της ΝΔ. Ήταν δηλώσεις ενωτικές, διαλλακτικές. Δηλώσεις ενός νικητή ο οποίος δεν οικειοποιείται την νίκη. Την μοιράζει. Ήταν δηλώσεις πολιτικής ανωτερότητας. Και αυτό είναι ένα καλό προμήνυμα για τη χώρα μας. Γιατί  σηματοδοτεί την κουλτούρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν είναι άλλη από την επαναφορά των αξιών στην πολιτική ζωή του τόπου. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θα είναι η μάχη δύο κόσμων. Δύο διακριτών πολιτικών αντιλήψεων. Από τη μία είναι η σχολή Πολάκη και από την άλλη η σχολή Κυμπουρόπουλου, η σχολή Αρβελέρ  και όσων άλλων δέχονται τις αήθεις επιθέσεις του πρώτου. Της τζάμπα μαγκιάς απέναντι στη γνήσια αξιοσύνη. Του εξευτελισμού και του κομματικού μπούλινγκ απέναντι στο ήθος και την προσφορά. Και πραγματικά ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Πολάκη που με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει και αναδεικνύει πόσο διαφορετικοί είμαστε.

Κα Ζησιοπούλου Λιβανίου βρεθήκατε από το στίβο της δημοσιογραφίας στον πολιτικό στίβο του Νότιου Τομέα της Αθήνας. Πως και το αποφασίσατε;

Δεν είναι μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Ξέρετε, είμαι στη δημοσιογραφία από το 2000. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Δελτία ειδήσεων και εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος. Mega, Ant1, Alter, Star, Blusky, Αθήνα 9.84. Και από το 2014 επικεφαλής ειδικών εκδόσεων στο Huffpost.gr, μία από τις μεγαλύτερες Ηλεκτρονικές Εφημερίδες παγκοσμίως προβάλλοντας σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα. Και σε αυτό το σημείο έρχεται η πρόταση του Κυριάκου. Να προσπαθήσουμε να ‘περάσουμε’ αυτές τις αξίες στην καθημερινότητα του Έλληνα. Ε, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν θα μπορούσα να πω όχι. Το να σου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσεις να αλλάξεις προς το καλύτερο την καθημερινότητα του κόσμου μέσα από την εξάπλωση της Προσφοράς θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει προτεραιότητα για όλους μας.

Αν εκλεγείτε βουλευτής ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για τον εκλογικό σας τομέα;

 Μα ασφαλώς να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών αναφορικά με τη δύναμη της προσφοράς στην κοινωνία μας. να συμμετέχω με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από την προβολή των καλών προτύπων και της προσφοράς στην κοινωνία μας. Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζεται ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν αφορά μόνο στην οικονομία. Αφορά τη συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Στο να διορθώσουμε όσα μας έχουν πληγώσει. Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι η νέα συλλογικότητα. Αυτή είναι η νέα αλληλέγγυα κοινωνία στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο νέος Πολιτισμός της Καθημερινότητας.

Έχετε μια πειστική απάντηση στην ερώτηση ‘γιατί να σας ψηφίσω’ κα Ζησιοπούλου Λιβανίου;

Γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουμε η κοινωνία που θέλουμε να είμαστε. Ξέρετε, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονο το στίγμα της στην ελληνική κοινωνία, η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο συνεχίζει να έχει μια συγκυριακή χροιά. Δεν αποτελεί στάση ζωής. Δεν είναι καθημερινή συνήθεια. Δεν είναι αναμενόμενη πρακτική. Για εμένα η αλληλεγγύη δεν υπάρχει μόνο μέσα στην κρίση. Είναι πάντα επίκαιρη. Και στις παχιές και στις αδύνατες αγελάδες. Ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι στάση ζωής. Είναι η νέα συλλογικότητα. Είναι η νέα καθημερινότητα. Η Ελληνίδα και ο Έλληνας, η καθεμιά και ο καθένας από εμάς, διαθέτουμε αστείρευτο πλούτο και διάθεση προσφοράς. Πολλές φορές όμως η καθημερινότητα, τα προβλήματα μας κάνουν να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ατομικά. Όμως, ας θυμόμαστε ότι μπορεί και εμείς να χρειαστούμε αυτό που χρειάζονται άλλοι από εμάς. Το μυστικό είναι να μάθουμε να μπαίνει ο ένας στη θέση του άλλου. Αυτή είναι η πρόταση μου. Για αυτό θα παλέψω. Γι’ αυτό επέλεξα να συμμετέχω. Γιατί πιστεύω ότι η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία, είναι η ανθρωπιά του. Είναι η δύναμη του ανθρωπισμού του. Για την συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Γι’ αυτό και ζητώ την ψήφο τους!

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …