Παρασκευή , 29/03/2024

Σας δίνουμε 5 καλούς λόγους για να το αγαπήσετε το Φθινόπωρο στη Πόλη

Φθινόπωρο. Οι απόψεις διίστανται για αυτήν την εποχή του χρόνου. Οι περισσότεροι μελαγχολούν μόνο στη σκέψη του ερχομού του, στη σκέψη πως το καλοκαίρι μόλις έφυγε και τη θέση του πήρε η βροχή και το κρύο. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που αγαπούν το δροσερό αεράκι που τους γαργαλάει το πρόσωπο και λατρεύουν την αίσθηση και την μυρωδιά που αφήνει πίσω της μια βροχερή μέρα. Αν εσύ βρίσκεσαι στην πρώτη κατηγορία, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις και να δεις την γλυκιά και ζεστή πλευρά του φθινόπωρου. Ναι υπάρχει και αυτή.

Αναλύοντας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ μια απλή φθινοπωρινή μέρα μπορείς να βρείς αρκετούς λόγους για να νιώσεις κάτι παραπάνω από χαρά και ευχαρίστηση. Και πίστεψε με βρίσκεται στα μικρά καθημερινά πράγματα που αγνοούσες.

Ύπνος. Το φθινόπωρο αγαπάει τον ύπνο όπως κι εσύ αυτόν. Είναι η ιδανική εποχή για να γεμίσεις μπαταρίες και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί. Για την ακρίβεια, η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για ύπνο είναι από 18 έως 22,2 βαθμούς κελσίου, δηλαδή ακριβώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν το φθινόπωρο.

Καφές. Πλέον μπορείς να απολαύσεις το πρωινό καφέ σου αχνιστό, όπως ακριβώς σου αρέσει. Ελληνικός, γαλλικός και για τους πιο απαιτητικούς cappuccino. Τι ευτυχία να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και να μυρίζεις ζεστό καφέ!

Εργασία. Ένα από τα δύσκολα κομμάτια μετά από μια περίοδο απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης ή μήπως όχι; Κάθε Σεπτέβριος μπορεί να λειτουργήσει σαν μια νέα χρονιά, μια νέα αρχή. Είναι η καλύτερη στιγμή να αναθεωρήσεις και να θέσεις νέους στόχους για τη νέα σεζόν που σε καλεί.

Γυμναστήριο. Ο καύσωνας του καλοκαιριού αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να γυμναστείς και μεταξύ μας σίγουρα μια πολύ καλή δικαιολογία. Το φθινόπωρο όμως οι θερμοκρασίες είναι πιο φιλικές και σου δίνουν την ευκαιρία να αγαπήσεις ξανά την γυμναστική χωρίς να υποφέρεις από την ζέστη.

Σπίτι. Home sweet home. Επιτέλους, ήρθε η εποχή να χουχουλιάσεις και να χαλαρώσεις με μια καλή ταινία και ποπ κόρν ή αγκαλιά με ένα βιβλίο και ένα ζεστό τσάι. Η βροχή ,άλλωστε, είναι εξαιρετική μελωδία και ακόμη καλύτερη παρέα.

…καλώς ήρθες ,λοιπόν, φθινόπωρο.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …