Τετάρτη , 17/04/2024

Ίσως είναι καιρός να χαρίσεις ένα μεγάλο διάλειμμα στον εαυτό σου μακριά από όλους και όλα …

Μήπως πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα; Μήπως αυτό το διάλειμμα πρέπει να το χαρίσεις αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό σου; Πάντα μας λένε πως για να αισθανόμαστε δημιουργικοί πρέπει να ασχολούμαστε με κάτι και να βρισκόμαστε με ανθρώπους γύρω μας. Όμως δεν αναφέρουν ότι ο χρόνος με τον εαυτό μας είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος.

Ο χρόνος που περνά κανείς με τον εαυτό του δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη μοναξιά. Αντίθετα, πρέπει να λαμβάνεται ως μια ευκαιρία για να ψυχική ηρεμία, δημιουργικότητα και καλύτερη γνωριμία με τον εαυτό μας. Ο εγκέφαλος  χρειάζεται ξεκούραση και την ευκαιρία να φορτίσει και πάλι μπαταρίες για να λειτουργεί καλά. Όταν κάποιος περνά χρόνο με τον εαυτό του είναι μία καλή ευκαιρία για να ηρεμήσει, να ξεκουραστεί και να κάνει την ενδοσκόπησή του.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ανάπαυση, τόσο σωματική όσο και ψυχική. Αν και ακούγεται απλό, στην εφαρμογή δεν είναι και τόσο εύκολο. Αρκετός κόσμος θα προσπαθήσει να σε πείσει με κάθε τρόπο και θα επικαλεστεί τη λογική και το συναίσθημα. Όμως είναι σημαντικό να τραβήξεις μια γραμμή και να θέσεις τα όρια σου. Άλλωστε, κάθε φορά που λες όχι σε κάτι, λες ναι σε κάτι άλλο. Κι αυτό μπορεί να είναι μια καλή γνωριμία του εαυτού σου που θα οδηγήσει σε μια ενδοσκόπηση και στη πορεία ίσως και ανασκόπηση πολλών καταστάσεων που πιθανόν σε επιβαρύνουν.

Η καθημερινότητα μπορεί να είναι δύσκολη όσο δύσκολο αλλά και σημαντικό είναι  να σπάσουμε κακές συνήθειες και να αναλάβουμε δράση για να μπορέσουμε να γίνουμε αυτοί που θέλουμε.

Όλα ξεκινούν από μια λέξη. Αγάπη. Αγάπη για τον εαυτό μας  και φυσικά για όσους νοιάζονται πραγματικά για εμάς. Και να θυμάσαι πως δεν είναι απαραίτητο να πρέπει να γίνεις καλύτερος. Το σημαντικό είναι να θες να γίνεις καλύτερος.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …