Παρασκευή , 29/03/2024

Απίστευτο και όμως αληθινό: Η ΕΡΤ ετοιμάζει το δικό της Survivor!

Ρεπορτάζ: Kυριάκος Θεοδοσίου

Από την αφάνεια στον ανταγωνισμό αποφάσισε να μπει η ΕΡΤ που άργησε μεν, αλλά θυμήθηκε πως σαν κανάλι πρέπει να διεκδικήσει παραπάνω ποσοστό από την τηλεοπτική πίτα! Έτσι, μετά τον ΑΝΤ1 και το EPSILON, το δικό της Survivor ετοιμάζει και η ΕΡΤ!

Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» που προβλήθηκε στην ΕΤ1 το 1993 έως το 1999 και σε αυτό είδαμε παρουσιαστές μεταξύ άλλων τη Δάφνη Μπόκοτα, τον Κώστα Ζγόντζο και την Άντζελα Γκερέκου.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα ήταν της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που έχει και τα δικαιώματα της Eurovision, και ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

Έτσι, το 1994 έφτασαν να συμμετέχουν 9 χώρες στο πρόγραμμα έχοντας η κάθε μια ως σκοπό τη νίκη! Μετά αυτών και η Ελλάδα στην οποία έγιναν 7 διοργανώσεις, ωστόσο οι νίκες που… μετρήσαμε στον τελικό ήταν 0!

Σε κάθε πόλη που διοργανωνόταν το πρόγραμμα βλέπαμε διαφορετικά παιχνίδια. Μεταξύ άλλων είδαμε να γίνεται συναρμολόγηση ενός ιγκλού, αναρρίχηση σε ψεύτικο βουνό και πέρασμα μέσα σε λαβύρινθο φορώντας στο πρόσωπο μάσκες!

Το «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» βέβαια, γνώρισαν επιτυχία σε όποια χώρα κι αν προβλήθηκαν, οπότε σε συνάρτηση με τα άλλα δύο “Survivor” που ετοιμάζονται σίγουρα το Καλοκαίρι του Τούρκου παραγωγού δε θα είναι και το καλύτερο!

Αξίζει να αναφέρουμε πως το 2007 είχαν γίνει από κάποιες χώρες προσπάθειες αναβίωσης του παιχνιδιού συγκεντρώνοντας υπογραφές, ωστόσο δεν προχώρησε.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …