Πέμπτη , 25/04/2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Συνέντευξη του Δημήτρη Ουγγαρέζου στο LABEL NEWS: «Το ραδιόφωνο είναι η μόνιμη μου σχέση. Η τηλεόραση είναι σαν μια κοπέλα που προσπαθώ να την ρίξω και δεν τα έχω καταφέρει ακόμη»

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Έχει χιούμορ, είναι άμεσος και ειλικρινής. Εν ολίγοις, αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι ακριβώς αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Πιστεύει πολύ στους νέους και τους βοηθά, απόδειξη η συγκεκριμένη συνέντευξη. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο που το συνάντησα το μεσημέρι της Πέμπτης μετά το τέλος των μαθημάτων του στη σχολή του Ant1 όπου και διδάσκει.

Νομίζω πως σας πετυχαίνω σε φάση που δεν κάθεστε λεπτό! Πώς καταφέρνετε να τα συνδυάζετε όλα; Τηλεόραση, ραδιόφωνο, σχολή;

Αλήθεια είναι αυτό. Είναι από τις πιο δημιουργικές περιόδους και χαίρομαι πολύ που την βιώνω. Πώς τα καταφέρνω; Η αλήθεια είναι ότι δεν τα γράφω πουθενά, δεν έχω κάποιο τετράδιο. Χαίρομαι που τα έχω στο μυαλό μου και ανυπομονώ να τα κάνω όλα αυτά, γιατί αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Το συνειδητοποιείς όταν ξυπνάς στις 5:30 το πρωί, όπως εγώ, και κοιμάσαι στις 11-12 το βράδυ με μια γλυκιά κούραση. Το τίμημα είναι ότι ενδεχομένως έχω αφήσει την προσωπική μου ζωή σε δεύτερη μοίρα, αλλά είναι ευχής έργων αυτές τις εποχές να έχεις δουλειά σε κάτι που έχεις σπουδάσει και που το αγαπάς. Θα ήμουν τουλάχιστον αχάριστος αν γκρίνιαζα.

Φοβόμουν στην αρχή να συνεργαστώ ξανά με τον Γιώργο Λιάγκα για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας

 Πώς προέκυψε η πρόταση για το Late Night; Οι περισσότεροι περίμεναν να σας δουν με το OugaChallenge.

Το OugaChallenge εφόσον δεν έγινε πέρσι, καλό θα ήταν να μη συνεχιστεί. Με πήραν από τον ΑΝΤ1 νωρίς το καλοκαίρι και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πάρα πολύ στον κ.  Λάτσιο. Με πήρε πάρα πολύ νωρίς και μου ζήτησε το ραντεβού για να κλείσουμε το συμβόλαιο, γιατί έληγε το Καλοκαίρι. Με ανανέωσε για 2+1 χρόνια αφαιρώντας μου ένα πολύ μεγάλο άγχος, αυτό της δουλειάς. Συνεπώς το λιγότερο που του όφειλα ήταν να μην τον ζαλίζω. Έτσι, λοιπόν, όταν με κάλεσε στα τέλη Αυγούστου απ’ τα πρώτα πράγματα που μου είπε ήταν να μην κάνουμε το Challenge. Τσίνησα στην αρχή, όμως μέσα μου ήξερα βαθιά ότι θα ήταν λάθος να κάνουμε το Challenge πια. Προσπαθήσαμε δυο χρόνια, αλλά δεν βγήκε για λόγους συγκυριών, κυρίως πέρσι που ήμασταν έτοιμοι για γύρισμα, αλλά με το Survivor ήρθαν τα πάνω κάτω. Όταν μου είπε ότι θέλει να είμαι μέλος του Late Night, να σου πω την αλήθεια δεν το είδα με καλό μάτι. Επειδή είχαμε κάνει μια καλή συνεργασία με τον Γιώργο Λιάγκα δεν ήθελα να τεθεί υπό σύγκριση η επόμενη. Από την άλλη δεν ήξερα αν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον Γιώργο μετά από τόσα χρόνια. Φοβόμουν μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. Τελικά το μόνο που χρειάστηκε ήταν να βρεθούμε με τον Γιώργο στο πλατό και να δούμε ότι η χημεία που είχαμε πάντα, ισχύει. Χαίρομαι για αυτή τη συνεργασία – πρόκληση, γιατί βρίσκω στοιχεία του επαγγελματικού μου χαρακτήρα που δεν ήξερα ότι υπάρχουν, όπως συμμετοχή στα σκετς που αρχικά δεν ήθελα να έχω. Ήθελα να είναι επικουρικός ο ρόλος μου. Τα κείμενα που γράφω, αλλά και τον Ψινάκη που κάνω, που δεν υπάρχει κείμενο, είναι πράγματα στα οποία βρίσκω τον εαυτό μου. Νιώθω ότι εξελίσσομαι οπότε όχι μόνο δεν το μετανιώνω, αλλά το απολαμβάνω.

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει ακούσει πολλά για το κομμάτι της σάτιρας στην εκπομπή. Αλήθεια, εσάς πως σας φαίνεται;

Νομίζω ότι δεν έχει ακούσει για το κομμάτι της σάτιρας. Έχει ακούσει για την άποψή του που είναι αιχμηρή, αλλά αυτό είναι ο Γιώργος Λιάγκας. Δεν καταδέχεται να βάλει ένα πάνελ για να βγάλει αυτό το φίδι από την τρύπα, όπως και να μην πει την άποψή του που την λέει επώνυμα και παίρνει την ευθύνη των λεγομένων του. Δέχεται την κριτική. Δεν άκουσα ποτέ τον Γιώργο να λέει «Δε θα με κριτικάρεις εσύ» ή «Ποιος είσαι εσύ που θα μου το πεις αυτό;» με την έννοια ότι «δεν δικαιούστε να μιλάτε». Τα ακούει και ενδεχομένως τα αντικρούει. Εφόσον τα λέει επώνυμα και δέχεται και τον αντίλογο νομίζω ότι είναι ΟΚ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας αναφέρατε πως ο Γιώργος Λιάγκας είχε πάρει ως προδοσία το γεγονός ότι δεν τον είχατε ακολουθήσει στον ΑΝΤ1. Εσείς έχετε δεχτεί προδοσία;

Ο Γιώργος το εξέλαβε προσωπικά, γιατί ήμασταν μια παρέα και θεώρησε πως δεν έπρεπε να την αφήσω. Εγώ προσπαθώ να είμαι πιο κυνικός και να μην βλέπω τα πράγματα προσωπικά όσον αφορά τη δουλειά. Δικαιούται ο καθένας να κάνει αυτό που του λέει η καρδιά και η ψυχή του. Βέβαια, δεν μου έχει συμβεί. Ξέρεις, όταν συμβαίνει είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Χωρίς να το συνδέω, θεωρώ προσωπικά το ότι μπορεί κάποιοι άνθρωποι που έχεις ευεργετήσει να στραφούν εναντίον σου, ναι, αυτό ως θεωρία μπορεί να συμβεί. Δεν το έκανα αυτό στο Γιώργο.

Η εμπειρία μου με τον Μάρκο Σεφερλή ήταν τραυματική

 Στην ίδια συνέντευξη αναφέρατε ότι δε θα συνεργαζόσασταν ξανά με τον Μάρκο Σεφερλή. Επομένως ήταν άσχημη η εμπειρία σας με τον κωμικό;

Ήταν τραυματική. Θεωρώ αυτό που συνέβη αντιεπαγγελματικό και χτύπημα κάτω από τη μέση. Ήταν στιγμή που πάντα όταν τη σκέφτομαι με πιάνει ταχυπαλμία. Είναι κάτι που θέλω να αφήσω πίσω μου. Ήταν απρόκλητο. Ένιωσε πιεσμένος από κάτι που άκουσε σε ένα OuggaChallenge που είχα κάνει με την Καινούργιου και έκρινε σωστό να κάνουμε on air συζήτηση που δεν έπρεπε. Ήμουν φαν του Μάρκου. Εννοείται ότι πια δεν είμαι. Επαγγελματικά, βέβαια, τον θεωρώ μοναδικό. Ήμουν δίπλα του και έκανα τα πάντα για να ανέβει η εκπομπή. Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ήταν να μου μιλήσει κατ’ ιδίαν για κάτι που τον απασχολούσε. Άλλωστε τον είχα ρωτήσει «Είσαι ΟΚ; Όλα καλά;», γι’ αυτό που είχε ακουστεί, δηλαδή ότι μιλούσα με τον ΑΝΤ1. Δεν βρίσκω κακό να μιλάω με κανάλια όταν τελειώνει το συμβόλαιό μου σε ένα μήνα. Άλλωστε τις συζητήσεις μου τις ήξερε το MEGA. Το να ειπωθούν όλα αυτά στον αέρα του MEGA που με πλήρωνε ήταν αυτό που με ξένισε και λόγος που δε θα ξανασυνεργαζόμουν με τον Μάρκο.

Από την άλλη, στο ραδιόφωνο συνεργάζεστε σταθερά τα τελευταία χρόνια με τον Σταμάτη Din Dan Done. Δεν έχει περάσει ποτέ κρίση η σχέση σας;

Θα ήταν ουτοπικό να σου πω ότι δεν έχουμε μαλώσει. Φυσικά και μαλώνουμε. Το φοβερό που έχουμε με τον Σταμάτη 10 χρόνια στο Mappes Show, 4 χρόνια στο ΡΥΘΜΟ 9.49, και 6 στο MAD RADIO 106,2, είναι ότι όσο κι αν μαλώσουμε, και πίστεψέ με ότι μαλώνουμε χοντρά είμαστε ένα βήμα πριν το ξύλο, τα βρίσκουμε στον αέρα. Αν δεν μιλήσουμε στο πρώτο διάλειμμα θα μιλήσουμε σίγουρα στο επόμενο. Είναι κάτι φοβερό και μαγικό που μας συνέβη από την πρώτη στιγμή. Και με τον Στέφανο που κάναμε πιο πριν το Mappes Show. Και τώρα με την Ιωάννα.

Δεν θα ξαναέκανα «Πρωινό» ως πανελίστας

 Ο περισσότερος κόσμος σας έμαθε από το πρωινό του Mega. Θα επιστρέφατε στην πρωινή ζώνη είτε με τη Φαίη Σκορδά είτε κάνοντας κάτι με την Ιλένια  Ουΐλιαμς;

Ναι, δεν θα είχαμε πρόβλημα για την Ιλένια. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας και ταλαντούχο παιδί. Και δεν το λέω γιατί είναι κοπέλα μου, το πιστεύω. Όσον αφορά το πρωινό έχω πει ότι δεν θα έκανα ξανά πρωινό τουλάχιστον στο ρόλο που είχα εκεί ως τώρα. Ό,τι είχα να προσφέρω το έχω προσφέρει στο ρόλο της παρέας. Θα έκανα κάποια ρουμπρίκα ίσως ή ενδεχομένως να παρουσιάσω ή να συμπαρουσιάσω, αυτά θα τα έκανα. Το άλλο θα ήταν ένα πισωγύρισμα. Είναι σα να αρνείσαι να εξελιχθείς. Διαφορετικά η ρουτίνα θα σε κάνει να μην το κάνεις τόσο καλά όσο παλιά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη τηλεοπτική σεζόν για εσάς;

Από πλευράς κόπωσης νομίζω η χρονιά που έκανα το SPATA. Ήμουν εξολοκλήρου υπεύθυνος για την εκπομπή. Με τον Βαγγέλη Περρή και τη Μαίρη Συνατσάκη φυσικά. Ήμουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, μετά έκανα Challenge, τα μόνταρα, έγραφα και τότε λίγο κείμενα, βοηθούσα το Βαγγέλη. Είχα και τις διάφορες “αρπαχτές” που λέμε, οπότε μπορεί να πήγαινα στη Λάρισα, να γύριζα το πρωί και πάλι εκπομπή. Ήταν όμως χαρούμενη χρονιά και μου άφησε καλή γεύση παρ’ όλο που κόπηκε το SPATA. Θεωρώ ότι ήθελε περισσότερο χρόνο. Βέβαια, παρ’ όλο που δεν κουράστηκα τόσο πολύ αυτή που μου άφησε δύσκολη αίσθηση και γεύση ήταν αυτή με τον Μάρκο Σεφερλή.

Πρόσφατα η κα Γραμμέλη «πήρε πίσω» όλα όσα είχε πει για εσάς στις κριτικές της. Περιμένατε ποτέ να συμβεί αυτό on air; Θεωρείτε ότι έχετε αδικηθεί και από άλλους;

Εννοείται ότι το θεωρώ. Ξέρεις, δεν με νοιάζει κάποιος να μου κάνει κακή κριτική αν επιχειρηματολογεί, αλλά επειδή εγώ ξέρω μέσα μου τι ισχύει πολλές φορές νιώθω αδικημένος. Έχω πάρει και τηλέφωνο για το άδικο, γιατί δεν έγιναν έτσι όπως γράφηκαν. Χαίρομαι που η Αφροδίτη είχε την ανδρεία να το πει στον αέρα γιατί μου το έχει πει και κατ’ ιδίαν και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Δεν αποτελώ τίποτα περισσότερο από έναν άνθρωπο που αγαπά πολύ τη δουλειά του, δεν καταλαβαίνει ώρες και προσπαθώ να έχω έναν κώδικα στον τρόπο που κάνω τη δουλειά μου. Πιστεύω ότι και άνθρωποι που με έχουν κρίνει βιαστικά και γρήγορα θα το καταλάβουν, διότι έχω συνέπεια και δεν έχω κάνει ποτέ κωλοτούμπα. Κι αν έκανα το παραδέχτηκα στον αέρα και ζήτησα συγγνώμη. Δεν άγομαι και φέρομαι ανάλογα με το τι με συμφέρει. Αν κάποιος διαφωνεί μαζί μου δεν θα πει ποτέ ότι είμαι ασυνεπής στο λόγο και στα έργα μου.

Στην τηλεόραση δεν έχω κάνει 40αρια, όπως στο Ραδιόφωνο

 Τηλεόραση ή ραδιόφωνο; Που θεωρείτε ότι τα έχετε καταφέρει καλύτερα;

Νομίζω ότι εκ των πραγμάτων τα έχω καταφέρει στο ραδιόφωνο λόγω και των νούμερων, γιατί καλώς ή κακώς αυτά κοιτάμε. Στην τηλεόραση η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάρει κάποιο project που να κάνει 40άρια ακόμη, αλλά την αγαπώ και την παλεύω. Το ραδιόφωνο είναι η μόνιμη μου σχέση, αλλά η τηλεόραση είναι μια κοπέλα που προσπαθώ να ρίξω και δεν τα έχω καταφέρει ακόμη. Ελπίζω να το κάνω.

Αυτά στα επαγγελματικά. Στα προσωπικά: Θα φάμε κουφέτα;

Θα δούμε. Είναι κάτι που δεν θα το έλεγα δημόσια. Θα το πω πρώτα στην Ιλένια που την αφορά και μετά θα το μάθετε.

Αν είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στην δουλειά θα πήγαινα να το καταγγείλω, δεν θα έβγαινα να το πω στην τηλεόραση

 Η μόδα των τελευταίων ημερών είναι επώνυμοι να λένε αν έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας τους. Εσείς, έχετε δεχθεί;

Όχι, δεν έχω δεχθεί, αλλά ναι είναι μια μόδα ξενόφερτη.  Αν τίθεται θέμα παρενόχλησης. Στην Ελλάδα τείνουμε να μεγαλοποιούμε τα πράγματα, όπως με το bullying πέρσι που είχε γίνει μόδα που δεν είναι να σε κοροϊδέψουν μια φορά επειδή έχεις μια διαφορετικότητα, αλλά το να νιώθεις τρόμο και φόβο βιώνοντας την καθημερινότητά σου. Αν είχα υποστεί παρενόχληση τέτοια που να μου έλεγαν «Για να πάρεις τη δουλειά θα μου κάτσεις» ή «Θα σου κάτσω» θα πήγαινα να το καταγγείλω, δε θα το έλεγα δημόσια πολλώ δε μάλλον μετά από καιρό. Με έχουν φλερτάρει, αλλά ποτέ δεν με έχουν κάνει να νιώσω άβολα. Αν έχω καταφέρει κάτι το έχω κάνει με το δύσκολο τρόπο.

Όπως χαίρομαι όταν μου την «πέφτουν» γυναίκες, έτσι χαίρομαι όταν μου την  «πέφτουν» και άντρες

Μια και αναφερθήκατε σ’ αυτό, σας έχουν φλερτάρει άτομα του ίδιου φύλου;

Πολύ διακριτικά. Δεν με έχει φέρει ποτέ κανείς σε δύσκολη θέση, ίσα ίσα που το χαίρομαι. Νιώθω ότι είναι πολύ παλιομοδίτικος ο διαχωρισμός. Τι πάει να πει «gay»; Είναι σεξουαλική ταυτότητα. Τελεία. Δεν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων. Είναι σα να λες «Σου την έχουν πέσει άνθρωποι κοντοκουρεμένοι με τατουάζ;» Όπως χαίρομαι όταν μου την πέφτουν γυναίκες χαίρομαι και όταν μου την πέφτουν άντρες, γιατί δείχνει ότι -παραδόξως- με γουστάρουν. Το έχω αρνηθεί και μείναμε φίλοι.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …