Σάββατο , 20/04/2024

Αυτά είναι τα δύο πιο διάσημα “food trends” της εποχής που οι περισσότεροι ακολουθούν

Του Άκη Τσακίρη 

Από το Frozen Yogourt μέχρι και τα Street Wok που έκαναν την εμφάνισή τους, φτάσαμε στο σήμερα. Εδώ που τα food trends εμφανίζονται σχεδόν κάθε μήνα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην κορυφή των προτιμήσεων. Μία ιδέα αρκεί για να ξεκινήσει η δημιουργία μίας ακόμη “μανίας” των food bloggers, αλλά και του καταναλωτικού κοινού.

Μπορεί να αγαπάς πολλά από αυτά και να προσπαθείς να τα προσθέτεις συχνά στον λογαριασμό σου στο Instagram και φυσικά στο στομάχι σου, αλλά δύο είναι τα πιο γνωστά και εκείνα που φυσικά ακολουθούν οι περισσότεροι.

Pegan Diet

Αν δεν την ξέρεις, προφανώς δεν είναι τόσο ενημερωμένος. Το να είσαι Vegan, είναι πια ντεμοντέ. Το να υποστηρίζεις την επιλογή σου να προσθέτεις κρέας στην διατροφή σου, το ίδιο. Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε η δίατα Pegan. Στην ουσία, η συγκεκριμένη δίαιτα, περιλαμβάνει  τις πιο υγιεινές τροφές από κάθε ομάδα. Όπως είναι φυσικό, επιτρέπει την κατανάλωση κρέατος αλλά σε μικρή ποσότητα και μόνο από ζώα ελεύθερης βοσκής. Η δίαιτα Pegan θα σε ενθαρρύνει να προσθέσεις στη διατροφή σου τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ σε προστάζει να τα συνδυάσεις με τα λιπαρά που άλλες δίαιτες δεν θα σου το επέτρεπαν, όπως το ελαιόλαδο και ίσως το λάδι καρύδας.

Food swap

Το food trend που κάνει αυτό που λέει και το όνομά του. Ένα trend που αγάπησαν πολύ από τις αρχές του 2018 και δεν το έχουν αποχωριστεί μέχρι και σήμερα, ενώ πολλοί γίνονται καθημερινά υποστηρικτές του. Στο Food Swap κάνεις την ανταλλαγή των τροφών που θέλεις να προσθέσεις στο καθημερινό σου γεύμα, με εκείνες που είναι πιο υγιεινές. Σύμφωνα με διατροφολόγους, ίσως πρόκειται για το πιο σωστό διατροφικό trend που έγινε viral μιας και για παράδειγμα το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα σε ένα σάντουιτς, ενώ το μέλι, την ζάχαρη.

Δείτε επίσης

Patricia Sundari: Tantric massage (VIDEO)

Massage is a therapeutic practice that has been around for centuries and is known for …