Παρασκευή , 19/04/2024

Αυτά είναι τα νέα watersports που ήρθαν στην Ελλάδα και ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη! Δες σε ποιες παραλίες της Αττικής μπορείς να τα δοκιμάσεις

Ήρια Καρποδίνη

Subwing, kite surfing, sup και wakeboard είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχεις και αυτό το καλοκαίρι για να κάνεις το μπάνιο σου στην παραλία ακόμη πιο ενδιαφέρον και περιπετειώδες.  Οι παραλίες της Ελλάδας είναι αμέτρητες και οι περισσότερες από αυτές έχουν..μπει στο νόημα και προσφέρουν ενοικιαζόμενο αθλητικό εξοπλισμό για watersports, αρκεί να επιλέξετε.

Το Subwing, που μπορεί να μην είναι ακόμη πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα αλλά στη πραγματικότητα ως ιδέα ξεκίνησε από την χώρα μας. Αρκούν ελάχιστες φωτογραφίες ή βίντεο για να σε κάνουν να θέλεις να το δοκιμάσεις, αφού το subwing ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο τρόπο που μπορεί να κινηθεί το σώμα κάτω από το νερό αλλά και την μοναδική οπτική του βυθού που προσφέρεται για εξερεύνηση. Χαρακτηρίζεται ως υποβρύχια πτήση λόγω της ταχύτητας και άλλοτε προσομοιάζει με τις κινήσεις και τους ελιγμούς των θαλάσσιων πλασμάτων. Πρόκειται για μια σανίδα όμοια με την ανατομία της ουράς μιας φάλαινας, η οποία ρυμουλκείται από ταχύπλοο και αλλάζει κατεύθυνση σύμφωνα με την πορεία που ορίζουν τα χέρια του χρήστη. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση με αποτέλεσμα ακόμη και οι «πρωτάρηδες» να καταφέρνουν περίπλοκα κόλπα μέσα στα πρώτα κιόλας λεπτά.

Πού: Παραλία Σχοινιά, Μαραθώνας

Το wakeboard είναι μια ακόμη επιλογή που συνδυάζει πολλά διαφορετικά αθλήματα: snowboard, skateboard και surf. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από μια σανίδα και ένα ταχύπλοο που θα την ρυμουλκεί. Η φιλοσοφία του πλησιάζει στο waterski δίνοντας όμως περισσότερη έμφαση στα ακροβατικά κόλπα του wakeboarder.

Πού: Yabanaki, Βάρκιζα

Ως το πιο απαιτητικό αλλά και πιο απολαυστικό απ’όλα τα watersports θα χαρακτηρίζαμε το kitesurf. Δίνει την αίσθηση ότι πετάς ενώ ταυτόχρονα σκίζεις το νερό με ταχύτητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Στη περίπτωσή του όσο προπονημένος και γυμνασμένος είναι κανείς τόσο το καλύτερο γιατί πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και αντοχή.

Πού: Nissakia Surf Club, Λούτσα / Παραλία Ωρωπού

Το Sup είναι το θαλάσσιο sport που θα γίνει όσο δύσκολο του επιτρέψεις εσύ. O εξοπλισμός του συνίσταται σε μια σανίδα και ένα ειδικό κουπί. Σε πρώτο στάδιο στο Sup ισορροπείς όρθιος ή γονατιστός στη σανίδα κάνοντας ταυτόχρονα κουπί και από τις δύο πλευρές της. Το ενδιαφέρον και οι απαιτήσεις του αυξάνονται όταν συνδυαστεί με είδη γυμναστικής όπως yoga και pilates. Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις τις ασκήσεις πάνω στη σανίδα χρειάζεται αρκετή συγκέντρωση και προσεκτική διαχείριση του κέντρου βάρους του σώματος.

Πού: Sup_port, Πόρτο Ράφτη

Σε κάθε περίπτωση τα watersports είναι μια διαφορετική, αξέχαστη εμπειρία για διασκέδαση και γυμναστική, που δίνει την ευκαιρία να νιώσεις τη θάλασσα και να εναρμονιστείς μαζί της απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέα της από μια νέα οπτική.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …