Παρασκευή , 19/04/2024

Αυτά είναι τα TOP Εστιατόρια και μαγαζιά για Vegetarian στην Αθήνα που θα κάνουν μέχρι και τους κρεατοφάγους να «γλείφουν τα δάχτυλά τους» τρώγοντας υγιεινά και χωρίς θερμίδες!

Είσαι vegetarian και μένεις στην Αθήνα; Αυτά είναι από τα καλύτερα μέρη που μπορείς να απολαύσεις χορτοφαγική κουζίνα στα διαλείμματα ή στις εξόδους σου.

BAMBOO VEGAN

Στη Ζωοδόχου πηγής 8, κάπου εκεί στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεις εκτός από τα προϊόντα που θες να αγοράσεις και έναν χώρο για να κάτσεις και να φας με την ησυχία σου μια vegan ομελέτα σε τοστ, ένα sandwich με φυτικό παριζάκι και coleslaw ή μανιτάρια και tofu.

WONDERFOOD

Η κουζίνα του Wonderfood είναι ελαφριά και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε όσους θέλουν μια ισορροπημένη διατροφή, κάνουν δίαιτα, ελέγχουν τον μεταβολισμό τους,ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες, ακολουθούν ειδική διατροφή λόγω θεμάτων υγείας όπως αλλεργίες, ή δυσανεξίες, ή απλώς θέλουν ένα  φαγητό που χορταίνει και γεμίζει ενέργεια, χωρίς να φουσκώνει. Επιπλέον,  είναι ιδανικό για σένα που είσαι χορτοφάγος μιας και το φαγητό δεν περιέχει κανένα απολύτως ζωικό παράγωγο. Μπορείς να το βρείς στην Ζηνοδότου 9 στη περιοχή Ζωγράφου.

CRUDO

υγιεινά και απολαυστικά γεύματα  αποκλειστικά από πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης που έχουν υποστεί τη λιγότερo δυνατή επεξεργασία ή συντήρηση ετοιμάζονται καθημερινά. Φρέσκα καθαρά χορτοφαγικά ή και ωμά πιάτα  υψηλής διατροφικής αξίας με τη συνδρομή διατροφολόγου σε περιμένουν στην Αθήνα, διεύθυνση Φαραντάτων 31.

VEGAN FAIRIES

Οι Vegan Fairies φτιάχνουν και προσφέρουν καθημερινά τις ωραιότερες από τις συνταγές τους, από απίθανες τούρτες μέχρι ωμοφαγικά ‘cheezecakes’. Άν και εσύ θέλεις να δοκιμάσεις τις νεραϊδένιες γέυσεις τους θα τους βρείς στη  Νέα Ερυθραία, Νικ. Πλαστήρα 29.

AVOCADO

Αποτελεί κλασικό προορισμό εδώ και χρόνια για χορτοφάγους ή μη που θέλουν να τρέφονται υγιεινά και μακροβιοτικά, με πολύχρωμα και θρεπτικά γεύματα από έθνικ κουζίνες ή κλασικές αγαπημένες μακαρονάδες. Εάν και εσύ είσαι χορτοφάγος δοκίμασε το στην οδό Νίκης 30 στην Αθήνα και δεν θα απογοητευτείς.

SPITI MAS

Μέσα στο Spiti mas λοιπόν θα δεις ένα σαλονάκι, ένα γωνιακό καθιστικό, ένα μικρό, χαριτωμένο γραφείο, μια οικιακή κουζίνα πίσω από την μπάρα, ακόμη και μπουγάδα στο μπάνιο αλλά κυρίως θα δεις δεις ένα vintage κρεβάτι, δώρο ενός φίλου, που στρωμένο και άνετο σε περιμένει να ξαπλώσεις, ακόμη και να κοιμηθείς εάν σου έρθει. Τι μπορεί όμως κανείς να φάει εδώ; Κατ’αρχάς έχει πολλές επιλογές για πρωινό και brunch. Ό,τι πιο θρεπτικό, νόστιμο και υγιεινό μπορεί να φάει κανείς για πρωί, το τρως και η ενέργεια που σου προφέρει μπορεί να σε βγάλει μέχρι αργά το απόγευμα. Στη Ναυάρχου Αποστόλη 10 στην Αθήνα θα βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …