Πέμπτη , 28/03/2024

«Βραυρώνιος»: Ο Σύλλογος του Δήμου Μαρκόπουλου που με τις πολιτιστικές δράσεις του και δραστηριότητες “δίνει ζωή” σε χιλιάδες ηλικιωμένους και νέους

Ρεπορτάζ: Ήρια Καρποδίνη

Η κ. Μπίλλυ Δρίτσα είναι η Πρόεδρος του νομικού προσώπου «Βραυρώνιος» με ενεργή δράση στη θέση αυτή εδώ και 14 μήνες. Προηγουμένως υπήρξε αντιπρόεδρος στον «Βραυρώνιο» ενώ ήδη αποτελούσε μέλος του Δ.Σ του από το ξεκίνημά του. Ο «Βραυρώνιος» έχει υπό την αιγίδα του τους παιδικούς σταθμούς,  τα ΚΑΠΗ και τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στην ερώτηση μου σχετικά με το κομμάτι στο οποίο η ίδια δραστηριοποιείται, μου απαντά πως εκτός των άλλων επικεντρώνεται στη διοργάνωση των δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και σήμερα, τον Μάιο του 2018 έχουμε επισκεφτεί 8 θέατρα, έχουμε πραγματοποιήσει 8 εκδρομές, μεταξύ αυτών μια 7ήμερη στην Αιδηψό και μια τριήμερη στη Λίμνη Πλαστήρα και κοντινότερες εκδρομές όπως στο Σούνιο και το Λαύριο, ακόμη έχουμε κάνει οργανωμένες επισκέψεις σε μουσεία, έχουμε επισκεφτεί 2 φορές το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επίσκεψη σε μουσεία για τη Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, έχουμε απολαύσει μαζί περιπάτους, επισκέψεις σε μοναστήρια, επισκέψεις στα ΚΑΠΗ Κερατέας, σε παιδικούς σταθμούς περνώντας χρόνο με τα παιδάκια και πολλά ακόμα». «Επίσης παίρνουμε μέρος στη γιορτή του σταφυλιού, φτιάχνοντας γλυκά που έχουν σχέση με το σταφύλι. Στη γιορτή του σταφυλιού το κρασί είναι δωρεάν και συνοδεύεται κάθε χρόνο από μουσική, φέτος θα τραγουδήσει στη γιορτή ο Κώστας Μακεδόνας».

Μιλώντας μαζί της για το σημαντικό έργο που κάνει για τα ΚΑΠΗ του Δήμου, καταλαβαίνω πως η ίδια η κ. Μπίλυ Δρίτσα βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα άτομα τρίτης ηλικίας, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί τους, συμμετέχοντας στις εκδρομές, τις συνεστιάσεις και τις εκδηλώσεις και συζητώντας για το πώς θα μπορούσαν να διαμορφωθούν οι δραστηριότητες που προσφέρονται. «Στόχος μου είναι να βλέπω χαρούμενα πρόσωπα» μου λέει με χαρά.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» θα λέγαμε πως έχει στόχο την ανάδειξη της κοινωνίας μέσω του πολιτισμού που απευθύνεται προς όλους. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται είναι πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος συνδρομής που δεν ξεπερνά τα 5 ευρώ. Το πρόγραμμα περιέχει μεταξύ άλλων παραδοσιακούς χορούς, χορωδίες, μουσικοκινητική, πλέξιμο, κοπτική- ραπτική, ζωγραφική, αυτενέργεια, γυμναστική, pilates, aerobic, τάβλι, μπιρίμπα και ποικίλες ακόμη δραστηριότητες  που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο και μιλάμε για πάνω από 1200 άτομα που αυτή τη στιγμή λαμβάνουν ενεργά μέρος στις δραστηριότητες. Οι ηλικίες ξεκινούν από προνήπια μέχρι άτομα τρίτης ηλικίας, ενώ η κ. Δρίτσα μου τονίζει τη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον των νέων για τις δραστηριότητες.

 

Πώς το κομμάτι του πολιτισμού μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη μιας κοινωνίας; Πώς ωφελεί τους πολίτες της;

«Είναι πολύ σημαντικό και πολύ καλό να υπάρχει πολιτιστική δραστηριότητα. Είναι κάτι που λειτουργεί για τους ανθρώπους σαν διέξοδος από την καθημερινότητα, από τα προβλήματά τους. Όταν κάτι το θέλεις, βρίσκονται κενές ώρες για να το κάνεις και όλος αυτός ο κόσμος που έρχεται το κάνει με χαρά. Βρίσκονται μεταξύ τους, υπάρχει κοινωνικοποίηση , βοηθάει ο ένας τον άλλο… όλοι είναι κατενθουσιασμένοι με τη κίνηση αυτή. Μάλιστα το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τόσο μεγάλο που συχνά κλείνει όλες τις θέσεις στα προγράμματα».

Όσον αφορά για το μέλλον η κ. Δρίτσα μου απαντά «Προσπαθούμε και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να λάβουμε κάποιο επιδοτούμενο  πρόγραμμα για τον δήμο, ώστε σταδιακά να φτιάξουμε παιδικές χαρές και δρόμους για τον δήμο μας».

Κλείνοντας, η κ.Δρίτσα με προσκαλεί και συνεπώς όποιον ενδιαφέρετε, στις προσεχείς εκδηλώσεις του Ν.Π.Δ.Δ. Βραυρώνιος που θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο.

Στις 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κινηματογράφου «Άρτεμις» , στο Μαρκόπουλο, το κλείσιμο της χρονιάς, με τραγούδια από την χορωδία, χιουμοριστικά σκετς και μια θεατρική παράσταση από τα ΚΑΠΗ. Την ίδια ώρα θα  υπάρχει και bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό.  Ακόμη, στις 4 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί απογευματινή εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκοπούλου για τη παρουσίαση των προσφερόμενων προγραμμάτων γυμναστικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του Ν.Π.Δ.Δ «Βραυρώνιος» μπορείτε να επισκέπτεστε τη διαδικτυακή σελίδα του https://npddvravronios.wordpress.com/

 

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …