Παρασκευή , 19/04/2024

Βρείτε μια καλή αφορμή για να ξυπνάτε με όρεξη το πρωί και η μέρα σας θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη!

Κάθε μέρα μπορεί να φέρει άσχημες μικροκαταστάσεις ή και πιο σοβαρές αρνητικές καταστάσεις. Κανείς δε δίνει εγγύηση ότι δε θα συμβεί αυτό. Δύο είναι οι βασικοί τρόποι σκέψης που θα πρέπει να αναπτύξετε. Αρχικά, να καταλάβετε ότι πρέπει να βρείτε λόγο να ξυπνάτε το πρωί. Αν δεν ξέρετε για ποιο λόγο ξυπνάτε, τότε είναι πολύ εύκολο για τον άλλον να «ελέγξει» και να ορίσει τη διάθεσή σας και κατά συνέπεια τις αντιδράσεις σας. Και ο δεύτερος να ξυπνάτε με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Ακούτε συχνά την φράση ‘’η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται’’ και όχι αδίκως. Έλα όμως που πολλές φορές οι περισσότεροι από εσάς ξυπνάτε και η διάθεσή σας είναι άσχημη. Τα προβλήματα, το άγχος για την ημέρα που έρχεται και οι αυξημένες υποχρεώσεις μοιάζουν να ξυπνούν και εκείνα μαζί σας, και να σας απειλούν. Σας κάνουν να μην ξυπνάτε με διάθεση και σας ρίχνουν σε μια πολύ άσχημη ψυχολογία που είναι σαν να έχετε τα χέρια σας δεμένα.

Δε θα ήταν όμως καλύτερα να ξυπνάτε και να είστε έτοιμοι να πετάξετε από τη χαρά σας; Δε θα ήταν καλύτερα να μη χάνετε την ενέργειά σας και την αισιοδοξία πριν καλά καλά αρχίσει η μέρα; Σχεδόν αν όχι κάθε μέρα ξυπνάτε γεμάτοι στρες ενώ σκοντάφτετε από τη βιασύνη σας για να ετοιμαστείτε για τη δουλειά. Υπάρχει ένα μικρό τρικ που μπορεί να σας χαλαρώσει πραγματικά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα και να απολαύσετε το πρωινό σας ξύπνημα.

Ετοιμάστε μια κούπα ζεστό καφέ, βάλτε μουσική που σας ευχαριστεί και αφήστε το μυαλό σας να ξυπνήσει όμορφα. Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η απλή κίνηση αρκεί για να μειώσει τα επίπεδα του στρες από την αρχή της ημέρας. Μην σκέφτεστε αρνητικά και μην δημιουργείτε άσχημες εικόνες και σκέψεις στο μυαλό σας, που θα καθορίσουν ένα άσχημο πρωινό χωρίς γέλιο, καλή διάθεση και ευεξία.

Καλώς η κακώς τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητα σας και γενικά στην ζωή σας είναι πάρα πολλά και πρέπει να τα κάνετε στην άκρη για να έχετε μια ισορροπία που θα σας κάνει να απολαμβάνετε τα πρωινά σας και όχι να σας χαλάει την διάθεση.

Το πρωινό γεύμα δεν είναι τυχαία το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Έτσι και το πρωινό ξύπνημα πρέπει να το ευχαριστιόσαστε και να μην αφήνετε τίποτα και κανένα να σας το χαλάει. Η καθημερινότητα είναι κάτι που ορίζεται από εσάς. Όχι πάντα ως προς το τι θα γίνει, αλλά σίγουρα ως προς το πως θα πρέπει να σκεφτείτε ώστε να ελέγξετε την αντίδρασή σας.

Η ανθεκτικότητα είναι κάτι που χτίζεται. Η ελευθερία του πνεύματος που θα σας βοηθήσει να έχετε διάθεση κάθε πρωί ανεξάρτητα από το τι θα σας συμβεί είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να σας το στερήσει. Δεν κλέβεται, δεν τσακίζεται, δε μολύνεται παρά μόνο αν το επιτρέπετε εσείς οι ίδιοι.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …