Παρασκευή , 29/03/2024

Γιατί ερωτευόμαστε πιο συχνά το καλοκαίρι; Έχουν προοπτικές οι καλοκαιρινοί έρωτες;

Θάλασσα, παγωτά, cocktail και ξεκούραση…Αυτό είναι το καλοκαίρι. Ο ήλιος και τα δροσερά κύματα μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ελκυστικοί, τα cocktail μας προκαλούν μια γλυκιά και όχι απόλυτα ελεγχόμενη ζάλη, κάθε κίνηση του σώματος και κάθε λέξη μας είναι πιο απελευθερωμένη ακριβώς γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε πιο χαλαροί, πιο ανοιχτοί προς τα άτομα γύρω μας.

Ίσως η πιο ερωτική εποχή του χρόνου που ξυπνά την ανάγκη για διασκέδαση, καινούργιες ερωτικές περιπέτειες και έντονα φλερτ. Γιατί ναι, το καλοκαίρι γεννιέται μια ανάγκη φυγής από τα συνηθισμένα, γιατί ο χρόνος σταματάει και το μυαλό δεν τρέχει σε δουλειά και υποχρεώσεις παρά μόνο σε στιγμές χαλάρωσης. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει άγχος, ένας επιπλέον λόγος που ενισχύεται η ερωτική μας διάθεση, σε συνδυασμό με το ότι στα ταξίδια υπάρχει πάντα μια τάση προς το να θέλουμε να ζήσουμε νέες εμπειρίες έχοντας πάντα περισσότερη ενέργεια.

Σίγουρα, το καλοκαιρινό σκηνικό εξιδανικεύει γνωριμίες που η πρώτη φθινοπωρινή βροχή συνήθως τις απομυθοποιεί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως  κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Ένα απλό αίσθημα μπορεί να οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη και ώριμη σχέση. Όμως ακόμη και στη περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί είναι σημαντικό να  κρατήσουμε τις όμορφες στιγμές, τις ωραίες αναμνήσεις, την εμπειρία που στάθηκε πηγή ψυχικής αναζωογόνησης και που μπορεί να κράτησε για λίγο αλλά μας έδωσε τόσα πολλά!

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και ο Αύγουστος είναι η καρδία του! Γι’ αυτό, λοιπόν ας μη χάνουμε χρόνο. Μαγιό, γυαλιά και μια παραλία είναι αρκετά για να νέους έρωτες, για παλιούς που μπορεί να γίνουν ξανά νέοι και γενικότερα για αγάπη αυτής της υπέροχης εποχής του χρόνου που δεν είναι άλλη από το μοναδικό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Ας σαλπάρουμε λοιπόν…!

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …