Τρίτη , 19/03/2024

Γιατί οι άντρες αφήνουν μουστάκι τον Νοέμβρη – Το κίνημα «Movember» για καλό σκοπό

Του: Άκη Τσακίρη 

Για έναν ακόμη Νοέμβρη, οι περισσότεροι άνδρες του πλανήτη αποφασίζουν να αφήσου μουστάκι και αν τους ρωτήσεις “γιατί;” θα σου απαντήσουν για καλό σκοπό.

Αν λοιπόν ο κολλητός σου, ο σύντροφός σου ή ένας συνάδελφος έχει αφήσει φέτος μουστάκι ξεκινώντας από την 1η Νοεμβρίου, τότε πρέπει να ξέρεις πως συμμετέχει στο κίνημα “Movember”. Το συγκεκριμένο κίνημα, παροτρύνει τους άνδρες κάθε Νοέμβριο να αφήσουν μουστάκι προκειμένου να κινητοποιηθούν στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη.

Νέο trend ή νέα μόδα; Το κίνημα “Movember”, ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Το Movember Foundation όμως, δεν ενθαρρύνει μόνο ένα ετήσιο check up, αλλά προτρέπει κάθε αρσενικό να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου  και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κίνημα Movember, αναφέρθηκε πρόσφατα και η Global Journal, αναφέροντάς το ως μία από τις κορυφαίες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις στον κόσμο.

 

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …