Τρίτη , 16/04/2024

Γιατί πρέπει να πας διακοπές μόνος σου, έστω και μια φορά στην ζωή σου;

Το καλοκαίρι συνήθως κανονίζουμε διακοπές με φίλους και συγγενείς αλλά τελικά πόσο σωστό ή μάλλον λάθος είναι να μην δίνουμε λίγο χώρο και στον εαυτό μας έστω και για μια φορά στη ζωή μας…; Εξάλλου, πάντα υπήρξε η στιγμή που θελήσαμε να κάνουμε εκείνο το ταξίδι που κανένας δεν κατάφερε να μας ακολουθήσει με αποτέλεσμα να χάσουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά εκείνο το υπέροχο μέρος. Ή μήπως όχι; Μήπως ήρθε η στιγμή να τολμήσεις να έρθεις πιο κοντά στο «εγώ» σου και να ταξιδέψεις μόνος σου; Άν έχεις αμφιβολίες έχω αρκετούς λόγους για να εξαφανίσω έστω και την παραμικρή.

Ξέρω πως ο πρώτος προβληματισμός σου είναι το τι θα κάνεις τόσες μέρες μόνος σου και η μοναξιά που πολύ πιθανόν να επέλθει. Στην πραγματικότητα όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται από την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε προσεγγίσουν κάποιοι ντόπιοι ή σόλο ταξιδιώτες. Δες ,λοιπόν, την θετική πλευρά και εξέλαβε το ταξίδι σου ως ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και να κάνεις πολύ πιθανόν και νέες φιλίες.

Επιπλέον, είμαι μόνος συνεπάγεται πως δεν χρειάζεται να προγραμματίζω τα πάντα. Η ευελιξία είναι ένα από τα βασικά θετικά χαρακτηριστικά των σόλο διακοπών γιατί σου προσφέρει πολύ περισσότερο χρόνο άρα και εμπειρίες. Όντας μόνος έχεις την δυνατότητα να κάνεις αυτό που ακριβώς θέλεις, να επισκεφτείς συγκεκριμένα μέρη που ανέκαθεν επιθυμούσες χωρίς να περιοριστείς σε ένα τυπικό πρόγραμμα που πιθανόν συμπεριλαμβάνει κλασικά αξιοθέατα.

Τέλος, το να ταξιδεύεις με παρέα το πιθανότερο είναι να σε επιβαρύνει οικονομικά και να σε βγάλει εκτός προϋπολογισμού καθώς είναι γνωστό πως δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά έχουμε αναγκαστεί να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα των φίλων μας απλά και μόνο για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση.

Εάν ,λοιπόν, για οποιονδήποτε λόγο είσαι ένα βήμα πρίν την απόφαση, τόλμησε το και πίστεψε με δεν θα χάσεις. Και που ξέρεις, ίσως η μια φορά να καταλήξει να γίνει συνήθεια…

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …