Τετάρτη , 24/04/2024

Για πρώτη φορά τραγούδια στην νοηματική σε συναυλία του Κώστα Αρμενόπουλου

Πηγή: Espresso 

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης 

Ο Κώστας Αρμενόπουλος πρωτοπόρησε και για πρώτη φορά έγινε απόδοση στην νοηματική γλώσσα για άτομα κωφά σε live stage! Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής το Σάββατο 30 Απριλίου έκανε live στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» με το μαγαζί να είναι sold out! Στην σκηνή μαζί του εμφανίστηκε και ο Βαγγέλης Μιστιλόγλου που έχει βαρυκοϊα κάνοντας απόδοση των τραγουδιών  στην νοηματική γλώσσα για άτομα κωφά που ήταν στον χώρο ως κοινό.

Μιλώντας στην espresso o τραγουδιστής εξηγεί την όμορφη και πρωτότυπη πρωτοβουλία που πήρε στηρίζοντας άτομα με ιδιαιτερότητες: «O στιχουργός των τραγουδιών μου Διονύσης Δηλές είναι φίλος με τον πατέρα του Βαγγέλη ο οποίος άκουσε τα τραγούδια μου και του άρεσαν πολύ. Μου πρότεινε να αποδώσει στην νοηματική τα τραγούδια μου, «Μα εσύ αλλού» και «Να ταξιδεύω στο κορμί σου» κάνοντας ένα πολύ όμορφο βίντεο που ανέβηκε στα social media και άρεσε πολύ. Επειδή έχω πολλά άτομα με ιδιαιτερότητες που με στηρίζουν και με ακολουθούν αποφασίσαμε μαζί με τον Βαγγέλη να εμφανιστεί μαζί μου στην σκηνή αποδίδοντας στην νοηματική γλώσσα κάποια από τα τραγούδια μου. Έτσι λοιπόν κάναμε έκπληξη στο κοινό που βρέθηκε στο Γυάλινό Μουσικό θέατρο καθώς δεν το είχαμε ανακοινώσει και άρεσε πολύ καθώς υπήρχαν και θεατές κωφοί.»

αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας την συγκίνηση που βίωσε επάνω στην σκηνή: «Ένοιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας αρχικά τον Βαγγέλη να το ζει και να το χαίρεται τόσο πολύ αλλά και το κοινό ενθουσιάστηκε νοιώθοντας ένα έντονο κλίμα συναισθηματικής φόρτισης. Είναι πανέμορφο να βλέπεις ανθρώπους με τόσο μεγάλη ψυχική δύναμη να μεταδίδουν τα συναισθήματά τους σε όλους εμάς! Άτομα που μπορεί να έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες δείχνουν πολύ αγάπη και παθιάζονται όταν δημιουργούν διότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην χώρα μας είναι αποκλεισμένα από την κοινωνία. Σκεφτόμαστε να κάνουμε και άλλα live μαζί με τον Βαγγέλη γιατί η μουσική και η ψυχαγωγία είναι για όλους!» αναφέρει ο τραγουδιστής.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …