Παρασκευή , 29/03/2024

Για όλους Eκείνους που έφυγαν νωρίς από κοντά μας, αλλά είναι πάντα δίπλα μας …

Κάποιες φορές αναρωτιέσαι γιατί η ζωή σου έκλεψε ανθρώπους που σου την χάριζαν απλόχερα με το χαμόγελο τους. Κάποιες φορές λυγίζεις και σπας όταν οι αναμνήσεις σου θυμίζουν πως δεν θα τους έχεις ξανά κοντά σου, δεν θα ζήσεις ξανά εκείνο το γλυκό πρωινό κι εκείνο το βράδυ που μια αγκαλιά ήταν αρκετή για να κολλήσουν όλα τα σπασμένα κομμάτια σου.

Και η ζωή συνεχίζεται σου λένε, κι εσύ δεν έχεις απάντηση γιατί η λύπη και ο θυμός που κρύβεις μέσα σου δεν σε αφήνουν να απαντήσεις, να προχωρήσεις. Αλήθεια, πώς να προχωρήσεις όταν χάνεις τον άνθρωπο που σου έμαθε βήμα βήμα τι πραγματικά σημαίνει να είσαι άνθρωπος; Πώς να προχωρήσεις όταν ξέρεις πως εκείνο χαμόγελο έσβησε για πάντα και εκείνο το γέλιο θα είναι ζωντανό μόνο στη σκέψη σου;

Είναι πραγματικά δύσκολο να ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί και να ξέρεις πως δεν θα είναι δίπλα σου. Είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να ξέρεις πως δεν θα είναι εκεί να σου κρατήσει το χέρι όταν τον χρειαστείς, να σε βοηθήσει να σηκωθείς όταν πέσεις. Όμως σκέψου, πόσο θα τον πονούσε το χαμόγελο που έχασες και πόσο πολύ θα ήθελε να το δει να λάμπει ξανά στα χείλη σου;

Γιατί μπορεί να έφυγε από την ζωή αλλά δεν έφυγε ποτέ από δίπλα σου. Είναι δίπλα σου με τα όσα είπε και κυρίως όσα έπραξε. Δεν σε άφησε στιγμή και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Κι αν αναρωτιέσαι αν ποτέ θα σταματήσεις να πονάς η απάντηση είναι απλή. Ο χρόνος σίγουρα δεν κλείνει την πληγή αλλά οι αναμνήσεις μπορούν να απαλύνουν τον πόνο γιατί ένας άνθρωπος μπορεί να έφυγε νωρίς αλλά θα ζει πάντα στην καρδιά σου.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …