Πέμπτη , 28/03/2024

ΓΚΑΛΟΠ LABEL NEWS: Τι λένε οι κάτοικοι της Λαμίας για τον Κώστα Μπακογιάννη – Τον θέλουν ως Περιφερειάρχη Στερεάς ή τον «στέλνουν» στην Αθήνα;

Χωρίς αμφιβολία, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών καθώς διεκδικεί την θέση του Υποψήφιου Δημάρχου Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία.

Το Label News, ταξίδεψε στην Λαμία και συνομίλησε με τους κατοίκους της πόλης για τα υπέρ και τα κατά του Περιφερειάρχη Στερεάς, ενώ παράλληλα έθεσε και το ερώτημα για το αν είναι καλό να κατέβει στις επόμενες εκλογές υποψήφιος για Δήμαρχος Αθηναίων ή να παραμείνει στην Στερεά Ελλάδα και να διεκδικήσει για μία ακόμη φορά την θέση του Περιφερειάρχη.

Μάλιστα, πρόκειται για μία εκλογική αναμέτρηση πολύ σοβαρή για την τοπική κοινωνία, μιας και όπως φαίνεται, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν το Κώστα Μπακογιάννη, να διοικεί την περιφέρεια και πάλι. Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, άλλαξαν πολλά από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Περιφερειάρχης, ενώ τα έργα αναβάθμισης της Περιφέρειας ξεκίνησαν με την επόμενη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους πολίτες που μίλησαν στο Label News, ανέφεραν πως δεν πρέπει να αποχωρήσει από την διοίκηση της Περιφέρειας, γιατί θεωρούν πως έτσι αφήνουν ένα “ελεύθερο πεδίο” στους αντιπάλους του, εκ των οποίων ένας, είναι και ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος. “Γιατί να φύγει; Θα αφήσει τους άλλους να αλωνίζουν εδώ και αν βγει και ο Γκλέτσος, πάμε χαμένοι”, αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της Λαμίας.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν τον Περιφερειάρχη Στερεάς και Δήμαρχο Αθηναίων, στηρίζοντας μάλιστα την άποψή τους στο ότι η οικογένειά του είναι εκεί και πρέπει να βρίσκεται δίπλα τους. Θυμίζουμε πως πρόσφατα βάφτισαν ο Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσιώνη το παιδί τους, στο Καρπενήσι. Χαρακτηριστικά αναφέρει κάτοικος της Λαμίας: “Καλό είναι να πάει στη γυναίκα του και στο παιδί του. Έκανε ότι έκανε εδώ, τώρα πρέπει να κάνει κάτι και εκεί.”.

Αναμφισβήτητα, τα έργα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά την διάρκεια της διοίκησης του Κώστα Μπακογιάννη είναι αξιοσημείωτα, με τους πολίτες μάλιστα να τον συγχαίρουν καθημερινά και να του θυμίζουν να συνεχίσει να διοικεί και μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Ακούγοντας παράλληλα την άλλη πλευρά των πολιτών, αρκετοί είναι εκείνοι που τον κατηγορούν, λέγοντας πως καλό είναι να αποχωρήσει και να μην βάλει και πάλι υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης, στηρίζοντας την απόφασή τους στην ανύπαρκτη Έκθεση Λαμίας. Ένα θέμα που βασανίζει πολλούς κατοίκους της πόλης, μιας και η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ήταν ένα τρομερά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, που δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιηθεί κάποιες χρονιές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Διοίκηση της Περιφέρειας δοκιμάστηκε αρκετά πολύ πρόσφατα, με τους τυφώνες «Ξενοφών» και «Ζορμπάς» να περνούν από την Κεντρική Ελλάδα και να σημειώνουν αρκετές καταστροφές. Την ίδια στιγμή που κάποιοι αναφέρουν απλώς τα συν και τα πλην του Κώστα Μπακογιάννη στην περιφέρεια, αλλά και στην υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Αθηναίων, κάτοικοι μιλούν για πλήρη απουσία του ίδιου από τα καθήκοντά του.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί κάτοικοι της Περιφέρειας, που δέχθηκαν να μιλήσουν στο Label News, αναφέρουν πως καλά θα κάνει να φύγει γιατί δεν έχει καταφέρει σχεδόν τίποτα. Χαρακτηριστική είναι η φράση κατοίκου που αναφέρει: «Το ξέρετε ότι μία επιχείρηση καταστράφηκε από τον άσχημο καιρό και φταίνε τα έργα που δεν έγιναν ποτέ; Παρακαλάμε για δρόμους για να πάμε στα χωράφια μας και δεν ακούει κανείς.».

Κάτοικοι της Στυλίδας, κάνουν λόγο για αδιαφορία της περιφέρειας στις ανάγκες της πολιτείας, με σημαντικό πρόσωπο του τόπου να αναφέρει στο Label News τα εξής: «Ζητάμε να φτιαχτεί ένας δρόμος που συνδέει πολλά χωριά και εδώ και δύο χρόνια ακούμε πως περιμένει απάντηση για χρηματοδότηση. Άλλα έργα που ήθελε να τα βγάλει στην τηλεόραση για να φανεί ότι έκανε έργα και να κατέβει για Δήμαρχος στην Αθήνα, τα έκανε. Αυτά ούτε που τον νοιάζουν, αλλά αυτά είναι τα αναγκαία. Όχι η φιέστα και το μουσείο του Παύλου Μπακογιάννη που περίμενε να γίνει Περιφερειάρχης για να το φτιάξει.».

Τέλος, εκπρόσωπος μικρής κοινότητας της Περιφέρειας, κάνει λόγο για την ύπαρξη του φυσικού αερίου στην πόλη και μάλιστα με μειονεκτικές εκφράσεις απέναντι στον Παύλο Μπακογιάννη σημειώνοντας: «Έφερε λέει το φυσικό αέριο στην πόλη. Είδατε εσείς κανένα νοικοκυριό να έχει φυσικό αέριο; Πήγαν εκεί, άναψαν μία σωλήνα και έφυγαν. Έσκαψαν όλη την Λαμία για να περάσουν οι σωλήνες, έσκαψαν δρόμους και ταλαιπωρείται ο κόσμος και λέει ότι πέτυχε. Αν αυτό είναι επιτυχία, να το βράσω. Καλύτερα να φύγει για να μπει κάποιος που θα ακούει τους πολίτες. Όχι αυτά που του λένε να κάνει για να τον παίξουν στα κανάλια.»

Πόλεμος με δύο στρατόπεδα; Αλήθειες ή ψέματα; Στο τέλος όμως πάντα μένει αυτό που λένε οι πολίτες και όπως φαίνεται, οι απόψεις είναι μοιρασμένες στα δύο…

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …