Παρασκευή , 29/03/2024

Δείξε μου τον πατέρα σου να σου πω τι άντρα ψάχνεις – Πώς οι γυναίκες επιλέγουν τους άντρες με βάση τα πατρικά πρότυπα

Λένε πως η παιδική ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού και επηρεάζει σημαντικά ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου. Για την ακρίβεια, όλες οι σχέσεις που αναπτύσσονται στη παιδική ηλικία ασκούν επιρροή στον χαρακτήρα του ανθρώπου με έμφαση σε εκείνη ανάμεσα στους γονείς και το παιδί που κυριολεκτικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πως ένα άτομο σχετίζεται στο παρόν με τους υπόλοιπους ανθρώπους που διαμορφώνουν τον κοινωνικό του κύκλο.

Και αντίθετα με όσα διατυπώνονται σήμερα μόνο για την σχέση μητέρας και παιδιού, η οποία θεωρείται πως θέτει τα θεμέλια για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του εκάστοτε ατόμου, δεν δίνεται έμφαση στην παρουσία ή απουσία του πατέρα που στη πραγματικότητα σφραγίζει ανεξίτιλα και στιγματίζει τη ζωή και το μέλλον του παιδιού.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις γυναίκες, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι ίδιες έχουν την τάση να επιλέγουν τον σύντροφο τους βάσει των χαρακτηριστικών του πατέρα τους. Κι αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι ο πατέρας είναι η πρώτη επαφή που έχει μια γυναίκα με το αντίθετο φύλο και μέσω αυτού δημιουργείται η πρώτη εικόνα-πρότυπο για το ανδρικό φύλο.

Οι γυναίκες που ανήκουν στη κατηγορία που ο πατέρας τους ήταν συναισθηματικά απών, τείνουν να επιλέγουν άντρες που δεν είναι ποτέ δίπλα τους να τις στηρίξουν όταν το έχουν ανάγκη.

Στη περίπτωση που μια γυναίκα έχει χάσει τον πατέρα της πολύ νωρίς, η ίδια βρίσκεται σε σύγχυση και πολλές φορές νιώθει αδύναμη κάθε φορά που πρέπει να επιλέξει κάποιον σύντροφο καθώς δεν έχει αποκρυσταλλώσει το πατρικό πρότυπο.

Από την άλλη οι γυναίκες που ένιωθαν πως ο πατέρας τους τις υποτιμούσε αισθάνονται έντονη ανασφάλεια, γεγονός που δημιουργεί τάσεις υποταγής προς το ανδρικό φύλο από τη στιγμή που πιστεύουν ασυνείδητα ότι χρειάζονται την προστασία των ανδρών.

Τέλος, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι γυναίκες μπαίνουν σε σχέση με άντρες που προσπαθούν να τις επιβληθούν και να τις ελέγξουν με κάθε τρόπο. Αυτό συμβαίνει όταν η αυστηρότητα και οι απαγορεύσεις στη παιδική ηλικία από τη πλευρά του πατέρα ήταν σε υπέρμετρο βαθμό και δεν ακολουθούνταν από δεκτικότητα και συζήτηση.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …