Δευτέρα , 29/04/2024

Δημόσια επιστολή Συντονιστικής Επιτροπής Αριστερών υπέρ της Κοινής Επιμέλειας στον Αλέξη Τσίπρα

Σύντροφε και Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα,
Εδώ και πάνω από ένα χρονο παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας φαρσοκωμωδίας στο πολύ σημαντικό ζήτημα της αναμόρφωσης του Οικογενειακού Δικαίου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κύριος Τσιάρας, ενώ εχει εξαγγείλει την αναμόρφωση, παλινωδεί από τη μία μεταξύ των επιστημονικών επιταγών και της ανάγκης και του Δικαιώματος των παιδιών να μεγαλώνουν ισόχρονα και απο κοινού με τους δυο γονείς τους, άσχετα με τη νομική σχέση τους και από την άλλη των πιέσεων από οικονομικά κέντρα και ομάδες ισχνής μειοψηφίας, αδυνατώντας έτσι να νομοθετήσει προς το συμφέρον των παιδιών.
Οι Αριστεροί, έχοντας κατα νου, πάνω απο ολα, τις αρχες του Ανθρωπισμού, της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των παιδιών, σας καλούμε να πάρετε προσωπική πρωτοβουλία για το ζήτημα. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται στη Βουλή, μια εκ των ουκ άνευ συζήτηση, όπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης διατείνεται σε όλους τους τόνους οτι το προς ψήφιση Νομοσχέδιο δεν αποτελεί προπύργιο προκειμένου να αλλάξει η νομολογία με σκοπό να απολαμβάνουν τα παιδιά την ισόχρονη φροντίδα και την ανατροφή και απο τους δυο γονείς τους, όπως έχουν αναφαίρετο Δικαίωμα. Βλέπουμε, επίσης, τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλούν τον κύριο Τσιάρα για κάθε προσπάθεια να αλλάξει το απαράδεκτο νομολογιακό καθεστώς, χρησιμοποιώντας τα πλέον επονείδιστα επιχειρήματα και προτάσσοντας την (δήθεν) φερεγγυότητα των απόψεων των παιδοψυχιατρων. Παρόλα αυτά, ο κύριος Ξανθόπουλος και η κυρία Αγαθοπούλου, καθώς και η πλειοψηφία των βουλευτών και των βουλευτριών του κόμματος ειναι απολύτως ενήμεροι οτι οι θέσεις των παιδοψυχιάτρων, όπως αυτές εκφράστηκαν στη Βουλή, αποτελούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, όσων τις εκφράζουν και δεν βασίζονται με κανένα τρόπο σε σοβαρά και σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Αντιθέτως, εμείς οι πολλοί Αριστεροί, έχουμε διασφαλίσει οτι ο κύριος Ξανθόπουλος και η κυρία Αγαθοπούλου, έχουν ενημερωθεί με τις πλέον αποστομωτικές προτάσεις απο σοβαρούς επιστήμονες  και τους επισήμους φορείς των επιστημών ψυχικής υγείας (της ΕΛΨΕ και του ΣΕΨ), αλλα και τις θέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κοινωνιολόγων και μεγάλου αριθμού καθηγητών πανεπιστημίου. Όλοι αυτοί έχουν παρουσιάσει με επιστημονικά στοιχεία, την απόλυτη αναγκαιότητα για άμεση νομοθέτηση προς την κατεύθυνση της ίσης και ισόχρονης κοινής φροντίδας και ανατροφής των παιδιών, προτάσσοντας αυτό ακριβώς το απαράβατο Δικαιωμα τους, ως πρώτιστο, με εξαιρέσεις τις αποδεδειγμένες περιπτώσεις κακοποιητικών γονιών.
Οι Αριστεροί, έχουμε ζητήσει εγκαίρως απο τον κύριο Ξανθόπουλο και την κυρία Αγαθοπούλου, να τοποθετηθούν δημόσια, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα πορίσματα της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της διακυβέρνησης Σύριζα και το Νομοσχέδιο που είχε ετοιμαστεί απο τον τότε Υπουργό Δικαιοςύνης, κύριο Παρασκευόπουλο, για να δούμε πώς θα τους βοηθήσουμε στο έργο τους να πιέσουν την κυβέρνηση να νομοθετήσει με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να γίνετε προσωπικά κοινωνός όλων των πληροφοριών αυτών και να οδηγήσετε τις εξελίξεις. Δυστυχώς, με μεγάλη μας λύπη, ο κύριος Ξανθόπουλος και η κυρία Αγαθοπούλου, με παρελκυστικές και πολιτικάντικες τακτικές, κατάφεραν να μην γίνει ουσιαστικός διάλογος εντός του κόμματος και αντ’ αυτού, συνδιαλέχθηκαν και οργάνωσαν, σχεδόν αποκλειστικά, την πολιτική τους με ανίερες συμμαχίες. Οι προσπάθειές μας μέχρι τελευταία στιγμη να επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζι σας έχουν αποδειχθεί άκαρπες, λες και ένα τεράστιο πέπλο προστασίας έχει καλύψει τον άνθρωπο που έχει μετουσιώσει διαχρονικά τις ελπίδες μας για καλύτερο και ανθρώπινο μέλλον. Σαν να είμαστε μυεροί εγκληματίες που διεκδικούμε κάτι παράλογο. Αντιθέτως, έχουμε κατηγορηθεί στο δημόσιο διάλογο οτι ανήκουμε, δήθεν, σε πλούσιες και κακοποιητικές ελίτ, που έχουμε σκοπό να καταστρέψουμε τα παιδιά μας και να βγάλουμε προσωπικά απωθημένα.
Οι Αριστεροί, επιθυμούμε μόνο να ανατραφούν τα παιδιά μας με τις στοιχειωδεις Ανθρωπιστικές Αρχες της ευγένειας, της καλοσύνης, της ειλικρίνειας, της εμπιστοσύνης, του διαλόγου, της ανεκτικότητας, της συμπόνιας, της γενναιοδωρίας, της ελευθερίας, της τιμιότητας και της Δικαιοσύνης. Το μόνο που μας ενδιαφερει με υπομονή, σταθερότητα και σύνεση ειναι να συμβάλουν οι δυο γονείς ισοχρονα και εξίσου στην ανατροφή και την φροντίδα των παιδιών. Να ειναι ο σεβασμός, φάρος στη ζωή τους και πυξίδα στις επιλογές τους. Η διεκδίκηση αυτή, δεν ειναι μέρος μιας έμφυλης μάχης. Τις αυτονόητες διεκδικήσεις των γυναικών για το Δικαίωμα τους στην ισότητα τις έχουμε στηρίξει όλοι με απόλυτη συνέπεια σε όλη μας τη ζωή. Το ίδιο κάνουμε και με τα παιδιά μας, με μόνο γνώμονα το καλο τους. Για να μπορούν να χαμογελούν, να παίζουν και να μεγαλωνουν σε ενα κόσμο καλύτερο απο αυτόν που παραλάβαμε εμείς απο τις προηγούμενες γενιές.
Για αυτό, σας καλούμε ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ του κυρίου Ξανθόπουλου, απο Τομεάρχη Δικαιοσύνης και της κυρίας Αγαθοπουλου, απο Τομεάρχισσα Δικαιωμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν ευθύνη απο κοινού και εξίσου για τη στάση του κόμματος, όπως αυτή εκφράστηκε στη Βουλή. Σας ζητάμε, να σας ενημερώσουμε προσωπικά, όσο ειναι καιρός, και να αναλάβετε προσωπική πρωτοβουλια, να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία το Νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου που θα έρθει προς ψήφιση από την κυβέρνηση, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, και, ευθύς αμέσως, να ξεκινήσει η συζήτηση για ενα νομοσχέδιο που πραγματικά θα αντικατοπτρίζει τις ελπίδες των παιδιών μας και όλων των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων.
18 Μαΐου 2021
Παρακαλούμε όσοι σύντροφοι επιθυμούν να συνυπογράψουν αυτο το κείμενο, να στείλουν email με τα στοιχεία τους στο email, Aristeroigiasynepimeleia@gmail.com
Η λίστα είναι δυναμική, αυξάνεται συνεχώς με ενσωμάτωση νέων υπογραφών.
Συνυπογραφοντες:
Χρήστος Γκούβερης, Οδοντοτεχνίτης, Διαχειριστής Σελίδας “Δράση Επανασύνδεσης Οικογένειων”, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Μελαχρής Παναγιώτης, Νοσηλευτής, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με Ανατροπή, Γλυφάδα (2014),  Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με Δημοκρατική Συμπόρευση, Ελληνικού Αργυρούπολης (2019), ιδρυτικο μέλος του Συλλόγου αλληλεγγύης και πολιτισμού Καλλίπολις.
Γιώργος Μπρατσος, μέλος της ΟΜ Γλυφάδας και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με Ανατροπή στην Γλυφάδα (2014).
Γεράσιμος Μουρελάτος, Δημοτικός Υπάλληλος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού.
Κώστας Τάσης, Χημικός μηχανικός ΕΜΠ, Συγγραφέας-ποιητής.
Καρατζά Μοσχούλα, βοηθός νοσηλευτή, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Μπούτσικας Αλέξανδρος, ιδιωτικός υπάλληλος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Τσιρογιάννη Αθανασία, ιδιωτικη υπάλληλος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Τουτούνη Γιάννα, συνταξιούχος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Ζαρκαλής Νίκος, καθηγητης μουσικης, ψηφοφορος ΣΥΡΙΖΑ.
Τριαντάφυλλος Τσατσάνης, ιδιωτικος υπαλληλος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Μαρίνα Κουλογεωργίου, Ιδιωτική υπάλληλος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Αλεξανδροπούλου Ντόρα, Επόπτης δημόσιας υγείας, Τελειόφοιτος Ιατρικής Αθηνών,
ψηφοφόρος Συριζα.
Κωνσταντίνος Κοντουβάλης, Δρ.Χειροπρακτικής, ψηφοφόρος Συριζα.
Γαλάνης Δημήτρης,Πτυχιούχος Τ.ΕΦ.Α.Α. MSc. Φυσιοθεραπευτής. Υγειονομικός, Δ.Υ., ψηφοφόρος Συριζα.
Αιμίλιος Μουρελάτος, Συνταξιούχος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Χριστίνα Πετροπούλου, Συνταξιούχος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Γεώργιος Λάμπρου, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Αικατερίνη Γερολυματου, Συνταξιούχος Δημοσίου, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Δημήτριος Λαμπρου, Συνταξιούχος Δημοσίου, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.
Οικονομόπουλος Παναγιώτης, Ηλεκτρολόγος, ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …