Παρασκευή , 19/04/2024

Διακόσμησε τον χώρο σου με την δική σου αιώρα και ζήσε μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές στο μπαλκόνι σου!

Της Θάλειας Κωνσταντίνου

Τέτοια εποχή εκτός από το να κοιτάξεις τις τάσεις της μόδας, κοιτάς και πως μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου, το κήπο σου, ή την αυλή σου ώστε να έχει καλοκαιρινό «αέρα», έτσι και αλλιώς είναι ένα βασικό μέρος χαλάρωσης όταν η εποχή αλλάζει. Άμα αφήσεις τη φαντασία να δουλέψει θα βρεις πολλές ιδέες για το πως να διαμορφώσεις  μέρη του σπιτιού σου που δεν σου είχαν περάσει καν από το μυαλό.

Η αιώρα είναι ένας τρόπος διακόσμησης που σίγουρα δεν θα είχες σκεφτεί! Είναι κάτι εναλλακτικό και σίγουρα κάτι ανάρπαστο αφού όσοι βλέπουν μία αιώρα ενθουσιάζονται και θέλουν έστω και για πέντε λεπτά να κάτσουν σε αυτή. Εκτός από αυτά όμως υπάρχουν και πράγματα που δεν ήξερες, όπως το ότι άμα την τοποθετήσεις και τη δέσεις σωστά δημιουργείς ένα ακόμη ασφαλές κρεβάτι στο χώρο σου. Μάλιστα οι επιστήμονες και οι ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι μερικές φορές ο ύπνος στην αιώρα σε ξεκουράζει περισσότερο από το κρεβάτι. Ακόμα και οικογενειάρχης να είσαι θα έπρεπε να ξέρεις ότι η αιώρα είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των παιδιών και φυσικά η διαδικασία να τη στήσεις είναι απλή με απλά υλικά και μπορείς να τη τοποθετήσεις όπου θες και έχεις χώρο.

Να σου προτείνω λοιπόν ότι εκτός από ένα κρεβάτι αιώρα μπορείς και μια κανονική καρέκλα του σπιτιού σου να τη μετατρέψεις σε κούνια. Οι χώροι που μπορείς να τη τοποθετήσεις είναι ο κήπος, η αυλή σου ή η μεγάλη βεράντα σου αλλά ακόμα και μέσα στο σπίτι μπορείς να κάνεις μια τέτοια αλλαγή, όσο παράξενο και να σου φαίνεται άμα έχεις ευρύχωρο σαλόνι και ξέρεις ότι δεν θα γίνει κάποια ζημιά, γίνεται να κάνεις αυτό το κάτι διαφορετικό και ας μην είναι συνηθισμένο. Όσον αφορά το χρώμα της αιώρας ή κούνιας δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, μπορεί να είναι πολύχρωμη ή και μονόχρωμη ανάλογα με το πως έχεις διακοσμήσει ήδη το χώρο σου και τι πινελιά θα ήθελες να δώσεις.

Η πρώτη επιλογή είναι η κλασσική αιώρα, αν έχεις κήπο τότε χρειάζεσαι μόνο δύο γερά σημεία για να τη στηρίξεις, είτε σε δυο κορμούς δέντρων, είτε σε ένα τοίχο από γάντζους, βάλε ένα μαξιλάρι και το σημείο χαλάρωσης είναι έτοιμο. Ενώ η δεύτερη επιλογή είναι να βάλεις την αιώρα ή την κούνια με τον ίδιο τρόπο μέσα στο σπίτι σου ή το μπαλκόνι σου αρκεί να έχεις διαθέσιμο ένα σημείο. Η τελευταία επιλογή που έχεις είναι να φτιάξεις μόνος σου μία αιώρα και θα χρειαστείς μόνο ύφασμα, σχοινί, ραπτομηχανή, ψαλίδι, καρφίτσες και γάντζους.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …