Πέμπτη , 18/04/2024

Δρυοδάσος της Φολόης: Ταξίδι στο μαγικό δάσος των «παραμυθιών» στην Πελοπόννησο

Το Label News ανακαλύπτει τις ομορφιές της Ελλάδος για μία ακόμη φορά και σήμερα ταξιδεύουμε στο δρυοδάσος της Φολόης, στους νότιους πρόποδες της Οροσειράς του Ερύμανθου.

Ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000, το μοναδικό επίπεδο δάσος της Ελλάδας, εκτιμάται από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο μύθος θέλει να ονομάστηκε έτσι από τον φίλο του Ηρακλή, Κένταυρο, Φόλο. Κατά την αρχαιότητα το οροπέδιο της Φολόης ήταν γεμάτο βλάστηση, δρύες, πεύκα,  κουμαριές και άλλα. Σήμερα, 15 χλμ από το χωριό Λάλα ξεκινά το δρυοδάσος της Φολόης, με τις υπέροχες βελανιδιές του, απομεινάρι των αρχαίων δασών της Πελοποννήσου.

Λόγω της μορφολογίας του, το δάσος της Φολόης είναι ιδανικό για δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και ιππασία και χωρίς καμία αμφιβολία, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη. Αμέτρητα μονοπάτια και δασικοί δρόμοι διασχίζουν τους καταπράσινους δρομίσκους του, με ένα απόλυτο φυσικό background με πανύψηλους κορμούς δέντρων, λουλουδιασμένα ξέφωτα και κελαρυστά ρυάκια.

Θέλετε να συνδυάσετε την γνωριμία σας με το δρυοδράσος της Φολόης με μία μικρή μονοημένη ( και όχι μόνο ) εκδρομή; Τότε μην ξεχάσετε να επισκευθείτε από την αφετηρία που κάνουν ράφτινγκ στο Λάδωνα. Παράλληλα, μπορείτε να γνωρίσετε το χωριό Τριπόταμα και να θαυμάσετε το σημείο που τρία ποτάμια συναντιούνται στο εκεί, δημιουργώντας λίμνες, ποτάμια, αλλά και μικρούς καταρράκτες συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό, στο οποίο η φύση είναι σίγουρα στα καλύτερά της.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …