Παρασκευή , 29/03/2024

«Δυο ποτά και μια φτηνή ατάκα», το ανατρεπτικό βιβλίο του Σωτήρη Παπασκουλή

«Δυο ποτά και μια φτηνή ατάκα» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Σωτήρη Παπασκουλή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Προτού περπατήσεις, σέρνεσαι. Σέρνεσαι μέχρι η προοπτική της όρθιας στάσης να γίνει περισσότερο δελεαστική από το βόλεμα της αδράνειας του πατώματος.  Η επιστροφή στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσε, θα φέρει τον Γιάννη Στάνκο αντιμέτωπο με τον σκοτεινό εαυτό του. Οικογενειακά προβλήματα, τρελή πρώην γκόμενα, πρωταρχικό στάδιο εθισμού στο αλκοόλ και διάχυτη εσωτερική σύγχυση, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αυτοαπέχθεια και κυνισμός τρέφουν τη ρουτίνα της ζωής του. Η απόφαση να ξυπνήσει από τον λήθαργο θα τον μεταφέρει από τα σκοτεινά μέρη του μυαλού του, στα σκοτεινά μπαρ της Αθήνας, όπου ο αγώνας για επιβίωση κάνει διάλειμμα με ροκ εν ρολ και «ξίδι».  Η Μέκκα του πολιτισμού θα γίνει η απέραντη αρένα του, σε μια μάχη για ενηλικίωση.

Βιογραφικό

Ο Σωτήρης Παπασκουλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας. Σπούδασε οικονομικά στην Πάτρα και έκανε μεταπτυχιακό στη Λογιστική. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως λογιστής. Θα προτιμούσε να μην το κάνει. Ωστόσο, ο άνθρωπος πρέπει να φάει.

Το μυθιστόρημα «Δυο ποτά και μια φτηνή ατάκα» είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …