Παρασκευή , 26/04/2024

Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος όταν σταματήσεις να κυνηγάς το ανέφικτο και το επιτηδευμένο

Είναι μέρες που το μόνο που ζητάς, το μόνο που αναζητάς είναι ένα χαμόγελο. Είναι άλλες που έχεις ανάγκη να ακούσεις, να νιώσεις δυό γλυκές κουβέντες. Είναι κι εκείνες που οι δείκτες του ρολογιού έχουν κολλήσει κι εσύ παλεύεις να κοιτάξεις μπροστά για να διώξεις τη μέρα και να φέρεις πιο κοντά την επόμενη.

Όμως έχεις ξεχάσει πως αν θέλεις να ζήσεις το αύριο που επιθυμείς πρέπει πρώτα να ζήσεις το σήμερα που η ζωή σου επέβαλλε. Κι αν το σήμερα είναι μακριά από αυτό που φαντάστηκες μην διστάσεις να το ζήσεις στο έπακρον. Γιατί το άσχημο σήμερα μπορεί να κρύβει όμορφες στιγμές που εσύ δεν θέλεις να δεις. Το άσχημο σήμερα μπορεί να αποδειχθεί παράδρομος στον στόχο που έχεις θέσει και δεν κατάφερες να πετύχεις. Το άσχημο σήμερα μπορεί να είναι και το πρώτο βήμα για έναν νέο στοχό που ποτέ δεν είχες στα σχέδια σου.

Γι’ αυτο ,λοιπόν, μην καταδικάζεις μια μέρα επειδή έτυχε να μην πάρεις αυτό που ήθελες από αυτήν. Μην επιτρέπεις στον χρόνο να σου πάρει αυτό που κηνυγάς. Ξεγέλασε τον και πάρε εσύ αυτό που θέλεις από εκείνον. Μην βιαστείς αλλά μείνε και επέμεινε. Μην απογοητευτείς και κοίτα να γευτείς και το τελευταίο δευτερόλεπτο που σου προσφέρθηκε. Θυμήσου πως δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή παρά μόνο στιγμές που την κάνουν όμορφη. Κι αυτό γιατί αν δεν υπήρχαν οι άσχημες δεν θα εκτιμούσαμε τις γλυκές. Εκείνες τις μικρές, γλυκές στιγμές που σου θυμίζουν πως είναι να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος.

Γιατί η ευτυχία δεν είναι ορισμός, δεν είναι στόχος. Είναι αυτό που θα νιώσεις όταν οι δείκτες του ρολογιού χάσουν την ουσία και την σημασία τους. Όταν σταματήσεις να κυνηγάς τον στόχο σου και αρχίσεις να ζεις κάθε βήμα προς αυτόν. Τότε θα καταλάβεις τι είναι αυτό που έχει πραγματικά ουσία και σημασία. Γιατί τότε θα απελευθερωθείς και θα ανοίξεις τα μάτια και το μυαλό σου και που ξέρεις, ίσως αποδειχθεί πως κοιτάς προς την λάθος κατεύθυνση…

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …