Τρίτη , 16/04/2024

Εκλείψεις ή ενεργειακές ανταλλαγές με το σύμπαν; Πώς θα μας επηρεάσουν οι τρεις εκλείψεις του Καλοκαιριού

Γράφει η:

Ευαγγελία ( Λιλίκα)  Αθανασοπούλου

Αστρολόγος-Εναλλακτική Θεραπεύτρια

E-mail: eueuta@gmail.com

Facebook: Evangelia  Athanassopoulou

Εκλείψεις καλοκαιριού:

-Ηλιακή Μερική,  13/7/2018, 6:02:17 ώρα Ελλάδος, 20ο41’ Άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου

-Σεληνιακή Ολική 27/7/2018, 23:23 ώρα Ελλάδος, 4ο45’ Άξονα Υδροχόου-Λέοντος

-Ηλιακή Μερική 11/8/2018, 12:47:26 ώρα Ελλάδος, 18ο42’ Άξονα Λέοντος-Υδροχόου

Όταν ο Ήλιος και η Σελήνη συναντηθούν για να σχηματίσουν μια ηλιακή έκλειψη, ο Ήλιος, από την οπτική γωνία της Γης, καλύπτεται από τη Σελήνη. Έτσι λοιπον ο φυσικός δορυφόρος του πλανήτη μας σκιάζει το ηλιακό φως και από τη Γη δεν μπορούμε να δούμε την πηγή της ζωτικής ενέργειας.

Ομοίως, σχηματίζονται σεληνιακές εκλείψεις όταν η Γη σκιάζει τη Σελήνη, με συνέπεια να βλέπουμε τη σκιά της Γης στον ουρανό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εκλείψεις ήταν για αιώνες και εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς πολιτισμούς ως κακό που προμηνύουν μόνο ατυχία και προβλήματα. Είναι πραγματικά έτσι;

Οι εκλείψεις συμβαίνουν αρκετές φορές το χρόνο και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο γι αυτές. Αλλά στην πραγματικότητα οι ολικές εκλείψεις του Ήλιου και της Σελήνης προκαλούν πολλά σημαντικά γεγονότα – τόσο στον κόσμο όσο και στη ζωή των απλών ανθρώπων.

Αισθανόμαστε ότι η επιρροή των εκλείψεων σε μας είναι η ισχυρότερη όταν εμφανίζονται μεσω διέλευσης πάνω σε συγκεκριμένα σημεία στο γενέθλιο χάρτη μας – δηλαδή πάνω στους άξονές μας ή πάνω σε κάποιον προσωπικό μας πλανήτη.

Όσο πιο σφιχτή είναι η τροχιά της όψης, τόσο πιο ουσιαστικά γεγονότα φέρνει μια έκλειψη και γίνεται είναι πιο ισχυρή όταν πέφτει σε 1 ° απόκλειση των προσωπικών μας πλανητών ή αξόνων. Σε τέτοιες περιπτώσεις αισθανόμαστε ότι κάτι αποφασιστικό θα συμβεί στη ζωή μας και ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα φάση (που σχετίζεται με τα πράγματα που αντιπροσωπεύει ο άξονας ή ο πλανήτης) στη ζωή μας.

Η σπουδαιότητα της έκλειψης αυξάνεται ακόμη περισσότερο αν ταυτόχρονα επηρεάζουν τους χάρτες γέννησης μας και αργοί πλανήτες (Δία, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας). Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες σημαντικές διελεύσεις, παρατηρούμε ελάχιστα την επίδραση της έκλειψης και δεν είναι τόσο μεγάλη η εμπειρία ενός  μετασχηματισμού.

Μια εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά, είναι πιο έντονη η επιρροή από μία έκλειψη. Πρώτα ξεκινόυμε να αισθανόμαστε την αύξηση της έντασης, μετά αντιλαμβανόμαστε τη νά κατάσταση, και μετα μας δημιουργείται η αίσθηση πως δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω.

Γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της έκλειψης πρέπει να προσέχουμε τι κάνουμε, όταν το κάνουμε, και με ποιον το κάνουμε. Γενικά, ένα συναίσθημα αποφασιστικών και μη αναστρέψιμων γεγονότων που συμβαίνουν συχνά συνοδεύει κάθε πτυχή που προσδιορίζουν τ’ ανάλογα σημεία στο γενέθλιο χάρτη μας.

Μια έκλειψη συχνά μας κάνει να αισθανόμαστε σύγχυση σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αισθανόμαστε διχασμένοι, φαινομενικά αδύνατον να βρούμε το σωστό δρόμο στη ζωή.

Περνάμε στο σκοτάδι, γιατί δεν υπάρχει Ήλιος (κατά τη διάρκεια ηλιακών εκλείψεων) για να καθοδηγήσουμε το δρόμο μας, για να μιλήσουμε – ή επειδή η Σελήνη (κατά τη διάρκεια της σεληνιακής εκλείψεως) ξυπνάει τα ζωϊκά μας ένστικτα.

Γι ‘αυτό κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών πρέπει να στραφούμε προς τον εαυτό μας για καθοδήγηση, να συντονίσουμε τις ψυχές μας και να εμπιστευθούμε τη διαίσθησή μας.

Παρατηρώντας εκείνες τις στιγμές αισθανόμαστε ότι κάτι, ή κάποιος, έχει στραγγίσει την ενέργειά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εκλείψεις συνοδεύονται από τόσο δύσκολες εμπειρίες. Στην πραγματικότητα, αισθανόμαστε ότι κάτι ή κάποιος μας κρατά στη θέση μας.

Αυτό συμβαίνει όταν προκύπτουν σημαντικές καταστάσεις ζωής που καθυστερούν την επίτευξη μιας απόφασής μας ή καθιστούν δύσκολη τη λήψη σωστών αποφάσεων για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, γύρω στο χρόνο μιας έκλειψης, μερικές φορές μπλέκουμε τους εαυτούς μας σε περιπέτειες, ή στα προσωπικά προβλήματα άλλων ανθρώπων ή δίνουμε συναισθηματικές μάχες.

Το μόνο που γίνεται είναι να μας αποσπάσει την προσοχή από το να ακολουθήσουμε το σωστό μονοπάτι ή να ακολουθήσουμε τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή, την καριέρα, κλπ. όμως, είναι κάτι που είναι αδύνατο να αποφευχθεί και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσέξουμε να μην αφήσουμε τα συναισθήματά μας να παραμερίσουν αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό και να μας εμποδίσει να κάνουμε το σωστό.

Μια έκλειψη είναι μια εποχή που είναι πιθανό να συναντήσουμε το πεπρωμένο μας πρόσωπο με πρόσωπο. Τι σημαίνει αυτό? Πράγματα που δεν έχουμε την ευκαιρία να βιώνουμε καθημερινά ή που αποφεύγουμε, μπαίνουν στη ζωή μας ακριβώς όταν ένα σημείο του γενέθλιου επηρεάζεται από μια έκλειψη. Αυτό που φαινόταν σαν μια περισσότερο ή λιγότερο μακρινή δυνατότητα ξαφνικά γίνεται αναπόφευκτη αναγκαιότητα.

Η αντίδρασή μας σε αυτά τα γεγονότα θα εξαρτηθεί από τις ατομικές δυνατότητες του γενθλίου μας – θα αντισταθούμε στις αλλαγές ή θα παραδοθούμε στο αναπόφευκτο; Μας κάνει να νιώθουμε σαν να μεταφερόμαστε από ένα παλιρροιακό κύμα γεγονότων, που προκαλείται από κοσμικές επιρροές, που μας μετατοπίζει από τη ζώνη άνεσής μας και μας αφήνει σε νέες θέσεις και καταστάσεις που προκαλούν την αίσθηση της ασφάλειας μας.

Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι η ευκαιρία που μας δίνεται μπορεί να έρθει μόνο μια φορά σε μια ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας με τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα, μόλις μάθουμε τι πραγματικά θέλουμε.

Μερικές φορές φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να επιδιώξουμε τους στόχους μας – ούτε η κοινή λογική, ούτε τις συμβουλές άλλων ανθρώπων. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έκτακτα γεγονότα, συγχρονισμό, τυχερές συμπτώσεις που μας συμβαίνουν και ότι δεν μπορούμε να χάσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται.

Η κοσμική εικόνα που λαμβάνουμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε, μας προτρέπειι ή μας ωθεί να κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες. Είναι δύσκολο να παραμείνουμε αδιάφοροι για τα γεγονότα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης.

Το περιεχόμενο αυτής της κοσμικής διορατικότητας εξαρτάται από το σπίτι που καταλαμβάνει η έκλειψη και ποιο σημείο του ωροσκοπίου (πλανήτης, άξονας) είναι πτυχές της διαμετακόμισης.

Ο σημαντικότερος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εκλείψεις είναι η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που είναι εγγενείς στο γράφημα γέννησής μας ,που ήταν κατά πάσα πιθανότητα αδρανείς πριν.

Είναι μια έκκληση να εκπληρώσουμε το προσωπικό μας πεπρωμένο, να κατανοήσουμε τις ικανότητές μας ή να πραγματοποιήσουμε τα μυστικά όνειρά μας ή τα σχέδιά μας – αυτά που συχνά δεν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε ή που δεν θέλουμε να σκεφτούμε.

Οι λόγοι για τους εσωτερικούς μας περιορισμούς μπορεί να είναι ο φόβος, τα κοινωνικά ταμπού, οι παραδοσιακές οικογενειακές αξίες ή άλλοι παράγοντες που απορρέουν από τον τρόπο με τον οποίο ήμασταν ή από πεποιθήσεις που αποκτήθηκαν πριν από την είσοδό μας στην ενηλικίωση.

Ας καλοδεχόμαστε λοιπόν αυτές τις ενεργειακές εκλύσεις από το Σύμπαν και ας τις εκμεταλλευόμαστε προς όφελος μας ….έτσι ώστε να μας ευνοούν ως κινητήρια δύναμη σύζευξής με τη ροή της γήινης ζωής μας…..αλλά και ως αναπόσπαστο κομμάτι της Συμπαντικής ροής που επίσης ανήκουμε.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …